Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Reaa
    10. Studeni 2021. 12:59

Lea06

Reaa

Lea06

Pozdrav cure :)
    Zanima me, kada ste krenule na pretrage nakon spontanog ? Meni se ponovio dva puta, sad mi je trenutno drugi dan krvarenja (ciscenja), pa lagano vec planiram pretrage, samo ne znam kada je vrijeme za to, pa bi mi vasa iskustva pomogla.
    Hvala i sretno svima u pripremama za ➕

Hej žao mi je zbog 2 spontana 😥😥 ja sam u pretrage išla nakon što sam dobila prvu M nakon medikamentoznog. Isla sam na svoju ruku , da ne prolazim ponovo kroz isto. Obavila sam detaljan pregled kod ginekologa( ponovila papu), isla kod hematologa ( isla provjeriti sva moguca krvna stanja, i na autoimune bolesti kao i na trombofilske mutacije - hematolog mi je super i stvarno se potrudio i sve napravio i vise od onog što sam mislila a nisam isla privatno), također sam provjerila i hormone ponovo i štitnjaču, kako imam problema s cirkulacijom sam isla provjeriti da nemam i tu neke probleme - imam sindrom hladnih ruku. Po preporuci od jednih i drugih pijem baby aspirin. Također dragi planira napravit spermiogram po trazenju ginekologice ( a nikako da uspije napraviti jer preko tjedna radi van Hr pa ga nema). Ja planiram jos napravit cervikalne briseve. Eto to je samo dio . ☺

Kako sam uspjela smetnuti ovu poruku 😨 sad sam ju tek slucajno vidjela, jos si mislim "ma jel moguce da me nitko nike dozivio" 😅
    Hvala ti puno na odgovoru, puno znaci. Odlicno, znaci sad kad prestanem krvariti nakon te tablete, cekam M i lagano na pretrage. A reci mi molim te, za taj spermiogram, gdje se to ide ? Znaci uputnicu mu treba dati moj gin.?
    I ja imam jaaako losu cirkulaciju i sklona sam modricama i nekim cistama po tetivama i niskom tlaku, sad jel to mozda upucje na nesto ili je vjv., uzrok bio hematom u oba puta, jer sam ga u obje trudnoce imala, ne znam.
    Uf, nista, oboruzat se strpljenjem i cekati. 😁

Spermiogram privatno imaš u poliklinikama u Zg, a ja kako sam iz Ri mi možemo i u Kbcu Ri uz uputnicu njegove dr. opće prakse.
    Ja hematoma nisam imala, ali je srce prestalo kucati na drugom pregledu sa 10tt. Išla sam na svoju ruku, jer znam da te ne šalju prije trećeg spontanog na ikakve pretrage, a meni je bio prvi i nadam se jedini.
    Najbolje ti je po malo raditi pretrage , i opušteno po nmalo u akciju. Ja sam čekala do sad jer prije toga se nisam osjećala spremnom.

❤ 30 AMH 17
    💙 33 asthenozoospermia
    2god pokušavanja
    Missed ab 7/2021 💔
    9/2021 hormoni ✅
    10/2021 nalazi za trombofiliju svi ok ✅
    12/2021 cijepljenje
    2/2022 Corona
    3/2022 hormoni ✅, papa✅, cervikalni brisevi ✅
    4/2022 1.pregled na humanoj Kbc Ri
    4/2022 HSSG-jajovodi funkcionalni, sumnja na upalnu bolest zdjelice,- preporuka AIH 4 ciklusa ako ne uspije onda laparaskopija pa vidjet što dalje
    5/2022 1.AIH KBC RI 🤞🤞

nina23
    10. Studeni 2021. 13:01

Inna 92 jako mi je zao zbog tvog ishoda.😘😘
    Kod mene jos nema nista grudi malo bolne. Sinoc ko lagano probadanje u jajnicima i danas opet nistq. Malo sam napuhana i nekako osjecam kao da bi mogla procuriti svaki tren mada nemam nikakvog iscjetka i bijog ni prozirnog nikakvog🤔

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

nina23
    10. Studeni 2021. 13:02

I da jos ocekujem da me gin zovne u vezi nalaza c.brisa al.jos ni od njega nista . Sve mi to stvara dodatnu napetost. Voljela bi da napokon provjerim tu prohodnost jajovoda da vidim na cemu sam

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

• Erica
    10. Studeni 2021. 13:07

Pozdrav cure.. 
    Inna-Jako mi je zao sto se tako zavrsilo , drzi se. Nadam se da ces cim prije ugledati ponovno pozitivan test i da ce to biti to. 
     Meni je danas 32dc i po kalendaru bi trebala danas stici … sto mislite o testovima iz mullera . Napravila sam onaj digitalni i kao vidim sjenu eh sad ko ce ga znat.. najbolje pricekati jos dan dva pa ponovno napraviti ako ne dode
    https://ibb.co/nfnvFfC

https://ibb.co/4YwRbGK

BlairWaldorf
    10. Studeni 2021. 13:10

Erica

Pozdrav cure..
    Inna-Jako mi je zao sto se tako zavrsilo , drzi se. Nadam se da ces cim prije ugledati ponovno pozitivan test i da ce to biti to.
    Meni je danas 32dc i po kalendaru bi trebala danas stici … sto mislite o testovima iz mullera . Napravila sam onaj digitalni i kao vidim sjenu eh sad ko ce ga znat.. najbolje pricekati jos dan dva pa ponovno napraviti ako ne dode

Na prvoj slici definitivno vidim sjenicu ❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    10. Studeni 2021. 13:26

Lea, evo sjetih se da sam u jednoj grupi nedavno vidjela koje pretrage su zene sve radile, pa provjeri opet s nekim ginekologom da li za necim ima potrebe a za necim ne, evo saljem, mozda ti od nekih cura i potvrdi da je neke radila: 
    Mene su nakon gubitka u 21 tjednu poslali na pretrage za trombofiliju,stitnjaču,briseve. Prije tjedan dana smo opet izgubili bebu u 14 tjednu. Sad smo dobili preporuku za kariograme oboje,kariograme ploda, krvne pretrage za stečene faktore trombofilije, lupus i jos niz toga
    .
    Ja sam odradila komplet krvnu sliku, papa test,briseve,trombofiliju, komplet genetiku mene i muza posto beba nije imala bubrega pa su sumnjali da je genetski nesto
    .
    Ja bi svima preporucila i bris na Listeriu. Ona se ne vidi na obicnim brisevima, a rijetko ko radi tu pretragu iako je češća nego se misli.
    .
    Ja sam većinu pretraga napravila u Betaplus..dio u Podobniku.. Za ove preko hzzo se nisam usudila.
    .
    Topla preporuka dr. Liberati endokrinolog i dr. Luetic ginekolog obje sa Sv. Duha.
    .
    Eto to su neki od komentara zena koje su prosle kroz te neke slicne situacije...

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    10. Studeni 2021. 13:27

Erica

Pozdrav cure..

Erica

Pozdrav cure..

I ja ju vidim na prvoj slici. Samo je jos izgleda dosta rana trudnoca. 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

mina234
    10. Studeni 2021. 13:35

.mila.

mama_andjela, dodaj me na listu kad stignes <3 (ne)ocekivana je 18.11., jos 8 dana…

Od nekih trenutnih simptoma (23. dan ciklusa), povremeno blago probadanje, od jutros blaga temperatura, oko 37°C. Pokusat ću se strpiti još bar 4-5 dana pa uraditi test. U prošloj trudnoci sam imala negativan test na 25. dan ciklusa, i blagu crticu 2-3 dana poslije…

Drzim fige svima :)

Držim fige da bude plusic 
    Inače ja je 15.11 bi trebala dobit al se nadam da neću 🤞💕 imam blaga propadanja u donjem dijelu stomaka i to je sve od simptoma a temp mi je 36.7 🤗

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

Mama_andjela
    10. Studeni 2021. 13:36

Lea, i evo da ja kazem za sebe, ja sam radila samo jednu analizu, i otkrila sam da sam imala herpes simplex i cmv virus, koji je takodjer kao vrsta herpes simpex virusa. I doktor je uvjeren da je zbog tog doslo do umiranja bebe. A citala sam i razne clanke na netu tako da kako vidim toliko je opasan ako se prvi puta pojavi i to u trudnoci, da moze doci i do smrti trudnice. A taj test se zove TORCH. Inace sam iz Bosne, a vidim rade ga i u Hr. On otkriva sledece infekcije: 
    [ul]
    [li]TO – toksoplazmoza[/li]
    [li]R – rubeola[/li]
    [li]C – cytomegalovirus (CMV)[/li]
    [li]H – herpes simplex virus[/li]
    [/ul]

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

• .mila
    10. Studeni 2021. 14:17

Reaa

.mila.

Trebalo bi da je bila negdje 15. dan ciklusa (danas bi bilo 8DPO), ako nisam pogresno shvatila LH trakice (pozitivne su bile 14. i 15. dan ciklusa, 16. dan vec nije bilo druge crtice.
    Odnosi 11., 13. i 15. dan…

onda Ti je na 16dc bila . i da si danas 7dpo. Jer meni je pozitivna lh bila, odnosno pik bio sad u nedelju , u ponedjeljak je bila O i danas sam 2dpo.
    Moram pitat jer mi je lakse pratiti dpo nego kad pišeš dc.I koje lh trakice si koristila?
    piškit možeš već i na 9dpo, ali nek te ne razočara ako nema ničeg to ne znači da nisi uspjela nego da je Implatacija bila kasnbija. sretno

Da, ne znam je li ima neke realne sanse, posto je posljednji odnos bio 15. (ako nesto znaci uvecer, skoro 16. dan) ali eto, nadamo se :)

Koristila sam Ovugnost iz dm-a (ukupno 5 dana sam testirala)... Planirala sam koristiti Gravignost Ultra test, on je najosjetljiviji dostupan, ali izbjegavam da ga kupim jos par dana da ne dodjem u iskusenje da uradim pa se razocaram...

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.