👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
SamoJa, zao mi je zbog situacije koju prolazis na poslu. Ako mozes nekako do tog prvog pregleda da se provuces, da te neko malkice zamijeni u tim tezim poslovima, da se sacuvas. Znam da je sada tesko, i da je potrebno imati posao par mjeseci kako bi mogla uopste uzeti bolovanje, zato polusaj nekako se pretrpiti i onda cim prije uzmi bolovanje. Ako je vec posao tako tezak, stojati nije bas ugodno kad si u tom stanju, a pogotovo nositi neke teske stvari.Nista nije vrijedno tebe i tvoje trudnoce. Cuvaj se i nadam se da cez naci dobro rjesenje.😊
.
A inace ja sam iz BiH, i sve zavisi sto se tice tih naknada za porodilje, zato me zanima kakve su naknade u Hr, mislim za nezaposlene zene. Ovdje je to uzasno, u pojedinim kantonima je ta naknada u iznosu od 60 KM, cca 230 kn. Zamislite 😐 Jos ako bebu ne dojite, kao sto je slucaj kod moje sestre, to su bas veliki izdaci za bebu. A naknada i za zaposlene zene nije nesto posebno, jedino ako poslodavac bude fin pa da jos nesto od sebe😊 Dakle, prodjes bas teske momente, i svasta i jos kad rodis, podrska drzave nula bodova😔
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Ina85 držim fige i na rukama i na nogama da tamni i da bude sve u redu 🤞🤞🤞🤞🤞
Ja: 36
On:38
10.12.2022. ET, blastocista
21.12.2022. beta 373,7
05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗
Ina85 vidim da, nazalost imas iskustava sa testovima, ali mislim da se ne moras sekirat oko toga 'koliko' je test pozitivan. Bitno da je, a kako hormon raste tako ce i testna crta bit tamnija. Ja sam na dan M napravila taj iz Mullera, a sutra dan isto trakicu iz DM i ni jedna nije bila ful tamna. A koliko sam skuzila tebi jos ni ne kasni?
Lavica i mene bas zanima sta ce ti tamo radit😁 U koliko sati imas?
Samoja6 to sto nemas simptoma nije neki los znak. Stigne te safatat😁
Jedino sto ne znam tko je napisao mozda da zbilja probas nekak sacekat taj kraj 11mj. pa onda da kazes.
Jel imas neku opciju da odes na bolovanje?🙊.. da malo dobijes na vremenu da se poštedis?
nina23 bradavice u solariju 😄
Ja gledala jednom neki reality o trudnicama... i zenskoj taaaamne sise. Reko wow sta je ovo? Ja nikad necu imat te odrasle sise🙄 Tek poslje skuzim to zbog trudnoce hahahah! Al svedno ih nikad nisam imala, ni u trudnoći ni za vrijeme dojenja (skoro 2 godine) 🤷🏻♀️ Izgleda nisu za suradnju.
Nemogu baš izbjegavati ništa od navedenog jer se zna dogoditi da radim sama u smjeni, onda stvarno nema tko nego ja...
Zamislite da sama teglim dječji krevetić ili komodu!
A što da kažem, "ajde ti, nemogu ja sad" 😂😂
Ajme majko, eto... Žalosno je da u ovom stoljeću, žene, majke, trudnice, nisu ni u kom slučaju zaštićene od bilo čega...
Sjećam se kad sam tek počinjala raditi, morala sam popuniti neki upitnik gdje je također bilo navedeno da napišem broj djece... Kako ja nisam napisala ništa, šefica je na to rekla "a što ćeš sada doći raditi pa ostati trudna?" Kao u šali je rečeno, ali nije lijepo čuti nikako!
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
SamoJa, zao mi je zbog situacije koju prolazis na poslu. Ako mozes nekako do tog prvog pregleda da se provuces, da te neko malkice zamijeni u tim tezim poslovima, da se sacuvas. Znam da je sada tesko, i da je potrebno imati posao par mjeseci kako bi mogla uopste uzeti bolovanje, zato polusaj nekako se pretrpiti i onda cim prije uzmi bolovanje. Ako je vec posao tako tezak, stojati nije bas ugodno kad si u tom stanju, a pogotovo nositi neke teske stvari.Nista nije vrijedno tebe i tvoje trudnoce. Cuvaj se i nadam se da cez naci dobro rjesenje.😊
.
A inace ja sam iz BiH, i sve zavisi sto se tice tih naknada za porodilje, zato me zanima kakve su naknade u Hr, mislim za nezaposlene zene. Ovdje je to uzasno, u pojedinim kantonima je ta naknada u iznosu od 60 KM, cca 230 kn. Zamislite 😐 Jos ako bebu ne dojite, kao sto je slucaj kod moje sestre, to su bas veliki izdaci za bebu. A naknada i za zaposlene zene nije nesto posebno, jedino ako poslodavac bude fin pa da jos nesto od sebe😊 Dakle, prodjes bas teske momente, i svasta i jos kad rodis, podrska drzave nula bodova😔
Mislim da je 800 kn za nezaposlene žene, za zaposlene nisam sigurna pretpostavljam 80 posto plaće ? Znam da se za komplikacije dobije oko 4200 kn ako imas od toga veću plaću jel .... Sad se priča opet o povećanju naknada, vidjet ćemo....
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Malo zanimljivosti 🙋
Izvor poliklinika harni
Spermiji koji nose X kromosom veći su i sporiji, te duže žive od spermija s Y kromosomom. Otuda je rašireno mišljenje da treba često voditi ljubav nekoliko dana prije ovulacije da biste dobili žensko dijete, a ukoliko želite dječaka ljubav bi trebalo voditi za vrijeme ili odmah nakon ovulacije, ali ne previše često.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Trudnice🤰:
Atina ➕
Marta ➕
Visibaba ➕
BabyM ➕
SamoJa➕
ODBROJAVANJE - 11 MJESEC 🍂
Loza 04.11. - 3 dana ❤
Lekaa 05.11. - 4 dana ❤
Lion32 06.11. - 5 dana ❤
Zoeeuzoee 07.11 - 6 dana ❤️
Nina23 09.11. - 8 dana ❤️
malina_30 11.11. - 10 dana ❤️
Mama_andjela 14.11. - 13 dana ❤️
BlairWaldorf 14.11. - 13 dana ❤️
ODBROJAVANJE - 12 MJESEC 🍂
Buhtlica 12.12. - 41 dan ❤️
Kamilica ..
Ina85..
Lavica..
AriaRia
Ameliee
ExInna
Zujalica
Delia
Ninach
Baarbaraa34
.
Juutro curee :) Novi mjesec, nova sedmica, novi izazovi i plusici, nadam se
.
SamoJa, razumijem tu situaciju, mislim nisam se nasla u njoj, ali znam da evo kod nas, u mom gradu bas ima dosta firmi gdje radi minimalan broj zena, znaci do 3 njih, a sve ostalo su muski, jer misle da su i muski jednako sposobni, a ja sam se uvjerila da nisu, iskreno. A druga stvar je jer zene radjaju, i najdaze su im zene koje vec imaju djecu, i tamo preko 40 godina, jer kao vjeruju da takva vise nece radjati apsolutno nikakve zastite, naravcno da zena trreba radjati, da treba otici na porodiljsko na citavih 12 mjeseci. I u toj firmi jedna kolegica je otisla na porodiljsko, na kojem je bila samo 7 mjeseci, fakticki je beba mala ostala nekom drugom na cuvanje, i ona tu radi a kriju da radi, jer naravno, drzava bi "reagirala", da je bar imala nesto vecu zaradu, zlo
.
BlueWaldorf, zanimljiva informacija
👩27 g.
🤵♂️36 g.
Bok cure ja sam sva zbunjena.
Prva beba je konačno dosla potpomognutom i radili smo na drugom djetetu.ciklusi traju 35 dana.
Zadnja je bila 23.9. i u petak popodne jucer i danas ujutro radila test.
Stan vi mislite cure?
Klaus
Sortiraj odgovore
Najstariji