Bok cure, evo i mene malo nazad.. čitam vas non stop, ali nemam šta posebno pisati.. Još ništa od +, ali od prošlog mjeseca sam odlučila ne koristiti više LH trakice, jer imam osjecaj da mi to samo stvara dodatni stres i pritisak zbog trudnoce.
Uredni su mi ciklusi, zadnjih par mjeseci sta sam mirila ovulaciju, uvik je bila, tako da sam se odlučila opustiti.
Imam jedno pitanje, mislite li da je moguće da povišen TSH sprječava mogućnost trudnoće?
Da.
Ovdje na forumu je jako puno takvih primjera. Ali i primjera koji su nakon spuštanja tsha, uspješno ostale trudne :). Koliki je tvoj?
Koliko sam pročitala ovdje, ali i ja netu, sve preko 2,5 je kritično.
Naravno prije svega se konzultiraj s doktorom/ginekologom.
Moja gin.kad me slala na pretrage, tražila je da i to izvadim, povišeni tsh je vrlo čest uzročnik neuspjelih trudnoća. Ali i uspješno riješiv koliko vidim po iskustvima.
Eto i mene s povisenim TSH.. danas dosli rezultati, 4.70🙄😕..
Sto sad? Prvo zovem svoju gin koja me salje dalje ?
...
Nije me ona slala na vadenje krvi, isla sam na svoju inicijativu. Inace idem privatno jer moja soc.gin je apsolutno i potpuno neopterecena bilo cime. Njoj ni HPV, ni brisevi ni nista nije bitno i s nicim se ne treba opterecivati.
Odem privatno, a kad ono, CIN1, ureaplasma... 🙄
S obzirom na to, vise ni nejdem k njoj za bas nista.
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕
Bok cure, evo i mene malo nazad.. čitam vas non stop, ali nemam šta posebno pisati.. Još ništa od +, ali od prošlog mjeseca sam odlučila ne koristiti više LH trakice, jer imam osjecaj da mi to samo stvara dodatni stres i pritisak zbog trudnoce.
Uredni su mi ciklusi, zadnjih par mjeseci sta sam mirila ovulaciju, uvik je bila, tako da sam se odlučila opustiti.
Imam jedno pitanje, mislite li da je moguće da povišen TSH sprječava mogućnost trudnoće?
Da.
Ovdje na forumu je jako puno takvih primjera. Ali i primjera koji su nakon spuštanja tsha, uspješno ostale trudne :). Koliki je tvoj?
Moja gin.kad me slala na pretrage, tražila je da i to izvadim, povišeni tsh je vrlo čest uzročnik neuspjelih trudnoća. Ali i uspješno riješiv koliko vidim po iskustvima.
…
Nije me ona slala na vadenje krvi, isla sam na svoju inicijativu. Inace idem privatno jer moja soc.gin je apsolutno i potpuno neopterecena bilo cime. Njoj ni HPV, ni brisevi ni nista nije bitno i s nicim se ne treba opterecivati.
Odem privatno, a kad ono, CIN1, ureaplasma… 🙄
Jesi trudna ili želiš trudnocu ? Pa normalni tsh je do 5 neznam zasto se uzbuđujes ...druga stvar uvijek vadi tsh na istom mjestu ... jer su u bolnici i u domovima zdravlja različiti reagansi...
Ja sam imala tsh 6.5 pa 4, 5 i rekla je da nije za ljecenje sve do 10 a ukoliko ostanem trudna da se nek javim onda njoj tj endokrinologu ..ostala sam trudna kroz 3 tj ... i odmah se javila tek tad mi je dala eutyrox ...sam tsh ne mora utjecati na trudnocu ,bitan je i anti tpo i t1 i t2... w
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Da.
…
Odem privatno, a kad ono, CIN1, ureaplasma… 🙄
Jesi trudna ili želiš trudnocu ? Pa normalni tsh je do 5 neznam zasto se uzbuđujes …druga stvar uvijek vadi tsh na istom mjestu … jer su u bolnici i u domovima zdravlja različiti reagansi…
Ja sam imala tsh 6.5 pa 4, 5 i rekla je da nije za ljecenje sve do 10 a ukoliko ostanem trudna da se nek javim onda njoj tj endokrinologu ..ostala sam trudna kroz 3 tj … i odmah se javila tek tad mi je dala eutyrox …sam tsh ne mora utjecati na trudnocu ,bitan je i anti tpo i t1 i t2… w
Vadim krv uvijek na istom mjestu bez obzira koju pretragu radim😊😁
..
Nisam trudna ali mislila sam prekontrolirati TSH jer se trudimo evo godinu dana od spontanog (u 8tt) uz malu pauzu dok nisu brisevi dosli okej :) dakle 10mj ukupno...
Na nalazu je gornja granica 4.20, po cemu ispada da je van gornje granice🤔🤔
Nisam strucnjak, no s obzirom da nekad TSH voli zastekati stvari, pomislila sam da je moguce on krivac, pa samo trazim savjete 😁
Prosle godine je bio 5.8, pretprosle vadeno na sistematskom je bio 5.1 (bas sam kopala nalaze)
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
Da.
Koliko sam pročitala ovdje, ali i ja netu, sve
Ne zivciraj se ....ja sam ostala trudna s ths 6 .... nije mi bilo do ths ...bitan ti je i anti tpo ako već ides gledat onda moraš sve...anti tpo ,t1 i t2 i ths.... ukoliko ti ostalo navedeno nije dobro onda se javi kod endokrinologa ...tj izvadi te nalaze i javi se endokrinologu ja sam išla kod dvije u bolnicu i obje su rekle da neće me sopat nekakvim tabletama jedino ukoliko zatrudnim ,zatrudnila sam za 3 tj😅 , onda su mi dali eutorx i to najmanji 0.25 i već mi je za mjesec dana bio super 2.35 i dalje ga pijem no mogu ti rec nešto možda što ti sve kažu...ja taj mjesec sam se baš trudila no nisam se nadala plusu ...ukoliko želiš naučiti o svom tijelu vise svakako počni pratit bazalnu temp... meni je uvelike pomogla i naučila sam o svom ciklusu sve ...taj mj sam pratila i bazalnu i lh trakice pokrila sam što do tad nisam radila ni jednom 4 dana prije ovulacije,samo ovulaciju I 2 dana poslije znači 6 ili 7 dana u komadu ,i to smo pokrivati baš s gustom a ne onako jer smo htjeli djete pa ajmo se hopsat neznam šta mi je bilo taj mj Al bila sam totalno opuštena...isto sam pokušavala zatrudnit godinu i pol i nikako , svi nalazi bili uredni ths povisen no nije stvarao probleme ugl... imala sam koronu tako da aktivnog od godine i pol je bilo oko godine dana ... evo sad sam 26 tj.... znači da bi endokrinolog odredio da ti ths stvara probleme potrebno je vaditi uz ths ono što sam ti gore navela i još ukoliko je potrebno dodatne pretrage ...ovo što ti imaš nije jako poviseno već normalno ...ako si se možda zivcirala il bila pod stresom to uvelike ovisi i o rezultatu stitnjaca tako djeluje... zato opusti se ...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Da.
Ne zivciraj se ….ja sam ostala trudna s ths 6 …. nije mi bilo do ths …bitan ti je i anti tpo ako već ides gledat onda moraš sve…anti tpo ,t1 i t2 i ths…. ukoliko ti ostalo navedeno nije dobro onda se javi kod endokrinologa …tj izvadi te nalaze i javi se endokrinologu ja sam išla kod dvije u bolnicu i obje su rekle da neće me sopat nekakvim tabletama jedino ukoliko zatrudnim ,zatrudnila sam za 3 tj😅 , onda su mi dali eutorx i to najmanji 0.25 i već mi je za mjesec dana bio super 2.35 i dalje ga pijem no mogu ti rec nešto možda što ti sve kažu…ja taj mjesec sam se baš trudila no nisam se nadala plusu …ukoliko želiš naučiti o svom tijelu vise svakako počni pratit bazalnu temp… meni je uvelike pomogla i naučila sam o svom ciklusu sve …taj mj sam pratila i bazalnu i lh trakice pokrila sam što do tad nisam radila ni jednom 4 dana prije ovulacije,samo ovulaciju I 2 dana poslije znači 6 ili 7 dana u komadu ,i to smo pokrivati baš s gustom a ne onako jer smo htjeli djete pa ajmo se hopsat neznam šta mi je bilo taj mj Al bila sam totalno opuštena…isto sam pokušavala zatrudnit godinu i pol i nikako , svi nalazi bili uredni ths povisen no nije stvarao probleme ugl… imala sam koronu tako da aktivnog od godine i pol je bilo oko godine dana … evo sad sam 26 tj…. znači da bi endokrinolog odredio da ti ths stvara probleme potrebno je vaditi uz ths ono što sam ti gore navela i još ukoliko je potrebno dodatne pretrage …ovo što ti imaš nije jako poviseno već normalno …ako si se možda zivcirala il bila pod stresom to uvelike ovisi i o rezultatu stitnjaca tako djeluje… zato opusti se …
Svakakva lupetanja se mogu pročitati na ovom forumu.
Mare3112
Nazalost, bazalna nikako nije za mene jer radim cetverosmjenski.. nekad prije jutarnje spavam svega 3h, ako su 3 nocne za redom, spavam svakako pa i u ratama pa te vrijednosti nebi imale nikakvog smisla.
Lh trakice imam i koristim inace, zadnja 2 mjeseca nisam jer smo bili na GO i nismo ni razmisljali o trudnoci ni pokusajima vec se sexali kako nam se htjelo pa i 10 dana za redom pa eto opet nista😂😂
Znam da bude jednom, samo bih voljela iskljuciti nekakve faktore na koje mozda mogu utjecati, osim zdrave prehrane, uzimanja folne, aktivnosti i sl.
Ako do kraja godine svakako nebude plus, dogovorili smo se ici provjeriti koji nam je iduci korak..
Tako cu biti mirnija i manje se opterecivati nego da razmisljam doma "kaj AKO se trudimo bezveze jer nesto nije kak spada" takav sam tip. Volim znati na cemu sam ali svejedno si dajem jos 3-4 ciklusa 😉😉
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
Da.
Ne zivciraj se ….ja sam ostala trudna s ths 6 …. nije mi bilo do ths …bitan ti je i anti tpo ako već ides gledat onda moraš sve…anti tpo ,t1 i t2 i ths…. ukoliko ti ostalo navedeno nije dobro onda se javi kod endokrinologa …tj izvadi te nalaze i javi se endokrinologu ja sam išla kod dvije u bolnicu i obje su rekle da neće me sopat nekakvim tabletama jedino ukoliko zatrudnim ,zatrudnila sam za 3 tj😅 , onda su mi dali eutorx i to najmanji 0.25 i već mi je za mjesec dana bio super 2.35 i dalje ga pijem no mogu ti rec nešto možda što ti sve kažu…ja taj mjesec sam se baš trudila no nisam se nadala plusu …ukoliko želiš naučiti o svom tijelu vise svakako počni pratit bazalnu temp… meni je uvelike pomogla i naučila sam o svom ciklusu sve …taj mj sam pratila i bazalnu i lh trakice pokrila sam što do tad nisam radila ni jednom 4 dana prije ovulacije,samo ovulaciju I 2 dana poslije znači 6 ili 7 dana u komadu ,i to smo pokrivati baš s gustom a ne onako jer smo htjeli djete pa ajmo se hopsat neznam šta mi je bilo taj mj Al bila sam totalno opuštena…isto sam pokušavala zatrudnit godinu i pol i nikako , svi nalazi bili uredni ths povisen no nije stvarao probleme ugl… imala sam koronu tako da aktivnog od godine i pol je bilo oko godine dana … evo sad sam 26 tj…. znači da bi endokrinolog odredio da ti ths stvara probleme
Bome i ja kao ovo Vaše...
Uostalom ko Vas ista pitao... znači ako je netko iznio ono što je rekao doktor onda vjerojatno doktor zna bolje nego mi ovdje...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Mare3112
Nazalost, bazalna nikako nije za mene jer radim cetverosmjenski.. nekad prije jutarnje spavam svega 3h, ako su 3 nocne za redom, spavam svakako pa i u ratama pa te vrijednosti nebi imale nikakvog smisla.
Lh trakice imam i koristim inace, zadnja 2 mjeseca nisam jer smo bili na GO i nismo ni razmisljali o trudnoci ni pokusajima vec se sexali kako nam se htjelo pa i 10 dana za redom pa eto opet nista😂😂
Znam da bude jednom, samo bih voljela iskljuciti nekakve faktore na koje mozda mogu utjecati, osim zdrave prehrane, uzimanja folne, aktivnosti i sl.
Ako do kraja godine svakako nebude plus, dogovorili smo se ici provjeriti koji nam je iduci korak..
Tako cu biti mirnija i manje se opterecivati nego da razmisljam doma "kaj AKO se trudimo bezveze jer nesto nije kak spada" takav sam tip. Volim znati na cemu sam ali svejedno si dajem jos 3-4 ciklusa 😉😉
Mare3112
Svakako ti želim sreću i bebicu što prije 😅♥️
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Bome i ja kao ovo Vaše…
Uostalom ko Vas ista pitao… znači ako je netko iznio ono što je rekao doktor onda vjerojatno doktor zna bolje nego mi ovdje…
Aj Boga ti. Prozivaš tu neku Kejsy,Anju i koga već ne, a i sama se ponašaš kao dotična i soliš pamet za TSH. Doktori humane repordukcije NE VOLE da je TSH iznad 2,5,a to što si ti uspjela ostvariti trudnoću sa vrijednosti 6 i K TOME još održati ju kako vidim, svaka čast i prava si sretnica. Ali ne ponašaj se kao i dotična dama o kojoj pišeš tu :')
😂 o majko mila ...pametni popusta ne solim pamet nikome već sam samo predala ono što su meni rekli endokrinolozi i zašto žena ženi nebi trebala to rec ?!zašto da se zivcira bzv... nisam ja sretnica s ths 6 već su mi druge stvari bile u redu a koje sam napomenula koje su bitne a ths se može povisiti i od običnog zivciranja ... smanji malo ton ...neznam čemu frustracije...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Bome i ja kao ovo Vaše…
Uostalom ko Vas ista pitao… znači ako je netko iznio ono što je rekao doktor onda vjerojatno doktor zna bolje nego mi ovdje…
Aj Boga ti. Prozivaš tu neku Kejsy,Anju i koga već ne, a i sama se ponašaš kao dotična i soliš pamet za TSH. Doktori humane repordukcije NE VOLE da je TSH iznad 2,5,a to što si ti uspjela ostvariti trudnoću sa vrijednosti 6 i K TOME još održati ju kako vidim, svaka čast i prava si sretnica. Ali ne ponašaj se kao i dotična dama o kojoj pišeš tu :')
😂 o majko mila …pametni popusta ne solim pamet nikome već sam samo predala ono što su meni rekli endokrinolozi i zašto žena ženi nebi trebala to rec ?!zašto da se zivcira bzv… nisam ja sretnica s ths 6 već su mi druge stvari bile u redu a koje sam napomenula koje su bitne a ths se može povisiti i od običnog zivciranja … smanji malo ton …neznam čemu frustracije…
Žao mi je, dezinformiranje ljudi i smirivanje zbog nečega što zbilja može biti potencijalno nezgodno za tu osobu kod mene zna nekada izazvati frustracije. Samo ne lupetaj da su te brojke normalne i ''okej'', kada nisu.
Onda ti znaš bolje od endokrinologa .... mogu li se onda tebi obratiti za druge nalaze ili njemu? Čisto ako imaš vremena ?
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji