Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninnach
    31. Svibanj 2022. 22:35

Pozdrav svima,pratim već neko vrijeme no evo do ovog puta nisam pisala ništa. Naime,evo moje situacije... 
    Zadnja M bila je 13.5. Nezaštićeni odnos 24.na 25.5. Lh pik sam ulovila 27.5.  Nije bilo više prilike za odnose stoga je bio samo taj jedan ali vrijedan... Ono što me zanima jest da li mislite da ima šanse za trudnoću s obzirom da je razmak od odnosa do ovulacije čak 4dana... Ne nadam se previše ali čisto da vas pitam eto...i zahvaljujem se na odgovorima. Samo da spomenem da mi ciklusi traju 28 do 30 dana i 11.6. je slijedeći,mada se ja nadam da će izostati. Uglavnom, imala sam grčeve kao predmenstrualne,ali kao da je to popustilo. Temperatura mi je bila blago povišena ali danas je pala pa ne znam do sutra hoće se podići ili ostati ovako. Nisam mjerila bazalnu ,već nasumično uzela toplomjer čisto da vidim kad ono odmah iza ovulacije do 37.8 a danas 37.0 i manje.ništa,...mislite da spermiji mogu preživjeti oko 4-5dana ili da se ne nadam bzvz....hvala

Lota 🌼
    31. Svibanj 2022. 23:05

Anavi1206

Hej, ja imam iste mutacije kao ti. Uzimala sam 2xAndol 100 i kada sam vidjela plus na testu odmah sam krenula za heparin i nisam pojma imala koja će to biti borba. Dr. Zlopaša u Petrovoj me ignorirao kako to nisu jake mutacije i kako to svatko skoro ima (moja obiteljska anamneza je takva da su svi imali tromboze, infarkt, operirali vene i sl.). Tamo mi je pokazivao na papiru neka istraživanja na što sam mu rekla da ja nisam uzorak, postotak niti rezultat, pozdravila se i otišla. Naručila sam se kod hematologa dr. Vodanovića na Rebru i zamolila heparin na osnovu obiteljske pozadine i 2 spontana te sam rekla da me dr. Zlopaša odbio. Odmah je napisao nalaz i prijedlog komisiji. Prve 2 kutije sam kupila dok komisija nije odobrila i pikam se od 4 tt. Tip je malo čudan i ekstra, ali hoće pomoći. 😁

Isto je i meni receno i da 90% necu dobiti heparin, tek nakon 3eg reagiraju. 
    Hvala ti na info, mislim da cu i ja morati put za Zagreb onda, a reci mi gdje si kupovala heparin ? Temeljem uputnice ili kako ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lota 🌼
    31. Svibanj 2022. 23:06

Lota 🌼

Anavi1206

Hej, ja imam iste mutacije kao ti. Uzimala sam 2xAndol 100 i kada sam vidjela plus na testu odmah sam krenula za heparin i nisam pojma imala koja će to biti borba. Dr. Zlopaša u Petrovoj me ignorirao kako to nisu jake mutacije i kako to svatko skoro ima (moja obiteljska anamneza je takva da su svi imali tromboze, infarkt, operirali vene i sl.). Tamo mi je pokazivao na papiru neka istraživanja na što sam mu rekla da ja nisam uzorak, postotak niti rezultat, pozdravila se i otišla. Naručila sam se kod hematologa dr. Vodanovića na Rebru i zamolila heparin na osnovu obiteljske pozadine i 2 spontana te sam rekla da me dr. Zlopaša odbio. Odmah je napisao nalaz i prijedlog komisiji. Prve 2 kutije sam kupila dok komisija nije odobrila i pikam se od 4 tt. Tip je malo čudan i ekstra, ali hoće pomoći. 😁

Hvala ti na info, mislim da cu i ja morati put za Zagreb onda, a reci mi gdje si kupovala heparin ? Temeljem uputnice ili kako ?

I da, meni je recno jednu od 100 aspirina, valjda je dovoljno. 
    A pijes li sto za mthfr ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lota 🌼
    31. Svibanj 2022. 23:08

Lota 🌼

Lota 🌼

Anavi1206

I da, meni je recno jednu od 100 aspirina, valjda je dovoljno.
    A pijes li sto za mthfr ?

Evo sad bas vidim u potpisu, isto novalac. 😁

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

• avama
    01. Lipanj 2022. 00:05

Lota 🌼

avama

Cure evo mog jutros, danas 9dan nakon ovulacije.
    https://ibb.co/q7qJyHQ
    Čini se malo tamniji. Moram se početi pikati fragminom pa zato sve ovako rano

Hej, cestitam ti od ❤
    Mozes li mi reci koje mutacije imas ?
    Jer ja bi trebala terapiju ali ne daju je lako, moram u borbu, pa skupljam snagu za ovo sto dolazi, napokon docekali plus, al me strah sada ovoga sto dolazi, znam da krece muka s doktorima i terapijom, tek nakon 3eg spontanog je daju.

Ejj meni su dali nakon 1. Spontanog. Terapija fragmin 5000. Faktor 2 heterozigot. Ali meni ti nitko nije objasnio te mutacije. Za ovo m8 je dr rekla da zbog toga moram fragmin.  Ali ja sam prije bila na humanoj, pa možda oni to lakše odobre. Ne znam.
    A koje ti imas

• avama
    01. Lipanj 2022. 00:12

Meni još piše
    F V Leiden G1691A G/G homozigot divljeg tipa,
    PAI -1 5G,4G  5G/4G heterozigot
    MTHFR C/C homozigot divljeg tipa. Ne znam šta je to. Ja se isto pikam od pozitivnog testa, mora se kupovati na privatni recept dok komisija ne odobri. Evo danas počela.
    U prošloj trudnoci sam preko humane išla u dnevnu bolnicu i tamo mi je njihov hematolog prepisao za heparine, a sad uopće ne znam d al ima se naručim kod hematologa ovako (u medjuvremenu sam bila kod hematologa svog). 
    Uglavnom tako im je teško prepuštati heparin, ko da ga oni plaćaju. Užas. 

• avama
    01. Lipanj 2022. 00:16

Hvala na čestitkama!!!
    Još uvijek ne vjerujem da imam pozitivan test. Radila sam i popodne da vidim jel potamnilo.
    Evo 
    https://ibb.co/5BgnhtQ. Ovo je usporedba od jučer popodne.
    Nadam se da će sve biti u redu. U cet idem kod dr da vidimo šta i kako dalje, vjerovatno ću voditi trudnoću u bolnici zbog trombofilije

• ružica
    01. Lipanj 2022. 05:39

Avama❤️❤️.
    Ninach, ja mislim da ima šanse. Meni se čini da je to sve il hoće il neće. Meni prva trudnoća iz prve, a sad pola godine neće.... počela sam piti progesteron pa se nadam da će on pomoći....

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ninnach
    01. Lipanj 2022. 06:50

ružica

Avama❤️❤️.
    Ninach, ja mislim da ima šanse. Meni se čini da je to sve il hoće il neće. Meni prva trudnoća iz prve, a sad pola godine neće…. počela sam piti progesteron pa se nadam da će on pomoći….

Hvalab na odgovoru..ma istina,baš ili hoće ili neće. Puno je tu faktora koji se trebaju ujediniti da bi se na kraju ostvarila trudnoća. Uglavnom,javim kako je ispalo na kraju.🥰

lady_dii
    01. Lipanj 2022. 08:11

Da li je normalno da me ginekolog naruci na prvi pregled kad budem 8 tjedana + 6 dana?

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.