Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    31. Siječanj 2019. 15:48

Teresita i ja imam klincezu od 2god tako da sam ovaj put za sad puno opuštenija. Žao mi je što nisam od onih koji čim pomisle odmah zatrudne, vjerujem  da će biti samo moram biti strpljiva. 
    Ooo pa ti sad odbrojavaš polako, važno da je sve pokriveno sada još samo malo sreće. 
    Baby ne moras uopce osjetit nista do 6 og tjedna tako da ništa nije gotovo! 

url=https://lilypie.com]

• baby
    31. Siječanj 2019. 16:15

Ma znam ali mi je mjesec bio toliko stresan da nisam stigla ni jesti normalno, tesko sam dizala i opcenito sam bzvz volje..

• Profa1988
    31. Siječanj 2019. 18:41
    Cure molimo pomoć. Današnji nalazi vađeni 3 dan ciklusa 😢. Ne izgleda mi ok. Grizli draga pomagaj pliz
    Cure molimo pomoć. Današnji nalazi vađeni 3 dan ciklusa 😢. Ne izgleda mi ok. Grizli draga pomagaj pliz
  • bennny20
    31. Siječanj 2019. 19:00

Meni ne facinantno kako oko mene sve zatrudnile ili slucajno...ili nisu pazili pa kao ako se dogodi. I svima se dogodilo...ili imam situaciju sa prijateljicom koja rekla sad necemo nego cemo tad i tak i odmah ostala trudna i to sa trecim. Ono kak to tak ide lako..u cemu je kvaka...i onda mi  najzesce kada mi trudnice vele ma opusti se, kad neces misliti desiti ce se...pa hoce tebi koju je to zateklo! 
    A mi sve tu ciljamo, pazimo, jednadžbe ispunjavamo i na kraju nikaj...i jos mi gin.kaze da je zena zapravo jako slabo plodna kada se uzme u obzir sve na kaj se treba paziti.... al eto okolo mene sve ostaju trudne koda je to nekaj najjednostavnije na svijetu! 
    Mi ovaj mjesec nismo lovili plodne dane... do sad samo dva puta imali odnos u plodnim danima...mislim da mi je jucer bila ovulacija....a prekjucer smo imali odnos...tak da nis ne ocekujem... i opet se sad potajno (sama od sebe) nadam da je ipak upalilo. Malo sam manje luda i opsjednuta ovaj mjesec jer prosli sam fajat bila uvjerena da je to to...pokrili fakat sve dane...ono turbo aktivnost...pretprosli mjesec bila kod gin.i znala da sam imala ovulaciju i isto pokrili sve i eto nis... 
    Mene vam zapravo muci to kaj sam ja cijeli zivot govorila da mi je najveci strah da necu moci imati djecu...i uvijek mi je to bilo negdje u podsvjesti. 
    S bivsim pazila jer trudnoca nije bila nikako opcija zbog faksa bla bla i uvijek drame ako kasni...a sad....sad molim Boga da kasni pa dodje!  Nikad dobro.....

Grizli
    31. Siječanj 2019. 19:47

Profa prolaktin i lh su dobri, omjer lh i fsh je isto dobar. E sad ona losa strana je da je amh u granicama smanjene plodnosti. No to nije veliki problem ja imam isto smanjenu plodnost pp amh, a opet sam u prirodnjacima dobivala kvalitetne jajne stanice. Po ovom labosu imas povise fsh, doduse neki labosi imaju granicu do 10. To je nesto sto nazalost ne mozes popraviti nekim lijekom ili pripravkom. Povisen utjece na losiju rezervu jajnih stanica, upucuje na rani ulazak u menopauzu itd. Al on nije konstantan sto znaci da vec slijedeci mjesec koze biti u granicama normalne pa se opet vratiti u povisene vrijednosti. Ja bi ti preporucila da vidis sa svojim gin da jos vadis estradiol, testosteron, progesteron, inhibin B. Te da ti pocetkom ciklusa 1-3dc odredi broj antralnih folikula tek tada mozes znat pravu preostalu rezervu jajnika. U svakom slucaju trebala bi se javiti na humanu i planirat krenuti sa ivf postupcima. Po mom iskustvu sa povisenim fsh cure ne idu u stimulacije jer se njima situacija pogorsava odnosno povisuje se fsh. Najbolje bi bilo svaki mjesec pocetkom ciklusa odrediti fsh i kad je on nizi probat ivf jer kad je on normalan jajna stanica je u principu dobra osim ako ne postoji neki drugi razlog zbog kojeg ne bi bila. Ne znam koliko imas godina, mozda si i pisala vec al tesko je sve popamtiti. Tvoje godine su vazne i da bi se pravilno interpretirao amh. U svakom slucaj situacija nije idealna al nije niti bezizlazna, ima cura koje su i s puno gorim nalazim zatrudnile. Bitno da krenes raditi na tome sto prije. I da po meni mislim da ni kandidat za inseminaciju jer je to gubitak vremena i lutrija, al to jako ovisi i o spermiogramu tvog partnera. Jesi radila jos kakve nalaze ne sjecam se? 

sofi09
    31. Siječanj 2019. 20:02

Sve koje se dugo trudimo da ostanemo trudne i koje imamo iza sbe ruzno iskustvo prolazimo kroz isto,  i ja sam tuzna i ljubomorna  kada vidim sve frendice koje imaju djecu i onda razmisljam koliko bi nase bilo sada da je sve bilo uredu, a s druge strane sam sretna zbog njih....Ja sam narucena 12.2. na prvi pregled poslje potitivnog testa i stalno sam u strahu hocu ovaj put cuti srce i hoce biti sve uredu...sretna sam ali ovaj put je totalno drugacije, postoji i ta doza straha

• Profa1988
    31. Siječanj 2019. 20:02

Hvala ti Grizli na brzom odgovoru. Imam 31. Partner jos nije radio spermio. Nisam radila još nikakve druge nalaze. Moj gin mi je tek sad rekao da napravim ove. Inače imam uredne cikluce 26/28 dana. Nemam cista ni nicega što bi po uzv bilo vidljivo. Ovulacije pratim lh trakicama, jednom mi je čak i gin potvrdio ovulaciju. Imala sam do sad samo jednu biokemijsku.

Grizli
    31. Siječanj 2019. 20:14

Profa normalno je da imas O, al ako je povisen fsh moze js biti nekvalitetna. Cak i da su ciklusi normalne duzine. Jos si mlada i onda je to niski amh i dosta visok fsh. Kazem ti pitaj gin da ti da jos te pretrage i odredi broj AFC. I najbolje da ti partner odradi spermiogram. Izvadi i hormone stitnjace i antitijela stitnjace pa da imas komplet osnovnu obradu i pitaj da te pošalje na humanu reprodukciju na konzultacije. 

Ana Donna
    31. Siječanj 2019. 20:56

Žene, lavice moje hrabre, čitam vas ovih dana, nažalost nisam stigla ništa napisat, idem krajem mjeseca na bolovanje i još pripremam neke stvari na poslu... 
    Grizli jako mi je žao, svi smo imali neki feeling, miša mu...nikako ne mogu otić sa ovog foruma, čekam tvoju vijest, sigurna sam uskoro...malo sad odmori i onda hrabro dalje kako ti samo znaš 💓💓 puno zagrljaja ti šaljem 🤗
    Svjesna drago mi je da si javila i da je sve uredu sa tobom i bebicom 😍 lijepo uživajte...
    Tata, sretno 💓💓 drži se uskoro nam dolazi Sanja 😍
    Sve cure koje love zeca, Raštika (nadam se da je mama bolje), sretno, sretno 🤞🤞 
    Pina, kako si ti? 
    Cure, taj osjećaj koji opisujete, sve je to normalno, ljubomora, tuga, mi smo ljudi...bilo je tu more prolivenih suza i neke gorčine u meni, zbog glupih komentara glupih i bezobzirnih ljudi, očaj:kako nam ne uspijeva, sve smo pokrili, zdravi smo itd. Šta je s nama? Praćenje plodnih dana, formule, kalendari, praćenje sluzi , trakice, neg. test, suze, očaj i tako u krug...nemojte previše upadati u taj krug, onda postanete preopsjednute i ja bi svaki put onda bila još tužnija...onda sam prestala sam mužu govoriti kad su plodni dani i O, jer sam vidila da je onda pod pritiskom, nekad bi ga uspjela napast, a nekad nismo posebno preko ljeta zbog poslova...nisam se više ljutila ili bila tužna ako nismo, ono bit će valda jednom...oprostite na dugom postu, ali kad sam pročitala neke postove drugih cura, to me rastuzilo, htjela bi pomoć, ako mogu ovako dati savjet...

31. Siječanj 2019. 21:17

Benny skroz te razumijem o čemu pises , taj tracak nade iako znas da nisi tocno u minut pogodila O, i strah da mozda neces uspjet a prije si se pazila.. to je normalno i nisi jedina, nazalost ne možemo na to utjecat koliko bi htjele i to nas muči i koči... nema tu opusti se prestani mislit.
    Ana donna, evo ne očekujem je za 4 dana otprilike. Uz ove grceve zadnjih par dana danas su me pocele bolit sise, sta znaci da bi M mogla doc sa zakasnjenjem. Pokušavam si odmaknit misli od testa, kuham, pravim kolače pa se bar malo zaokupim, pokusat cu ne napravit test dok ne zakasni jer nemam bas neki filing. 
    Kako si nam ti? Sta si od pretraga radila? Daj stavi sticker vise, da te ne pitam svaki put koji si tjedan 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.