dobar dan svima, pokusala sam pohvatati sve sto ste pisale od pocetka ali zaista je tesko...samo sam shvatila da ste sve od redna zene s velikom snagom i zaista svaka vam cast, jer nije lako prolaziti sve ovo. ja bi vas samo molila s obzirom da vidim da ste iskusne (nazalost) ako mi mozete reci sto bi od nalaza bilo dobro napraviti nakon ponovnog pokusaja trudnoce, naime imala sam spontani i sada zelim napraviti barem neke osnovne stvari kako bi bila mozda i psihicki spremnija na neki novi pokusaj...doktor je rekao da mu se javim nakon 2-3 mjeseca ali zelim bar malo znati sto bibilo pozeljno traziti i raditi...hvala Vam svima unaprijed
dobar dan svima, pokusala sam pohvatati sve sto ste pisale od pocetka ali zaista je tesko…samo sam shvatila da ste sve od redna zene s velikom snagomi zaista svaka vam cast, jer nije lako prolaziti sve ovo. ja bi vas samo molila s obzirom da vidim da ste iskusne (nazalost) ako mi mozete reci sto bi od nalaza bilo dobro napraviti nakon ponovnog pokusaja trudnoce, naime imala sam spontani i sada zelim napraviti barem neke osnovne stvari kako bi bila mozda i psihicki spremnija na neki novi pokusaj…doktor je rekao da mu se javim nakon 2-3 mjeseca ali zelim bar malo znati sto bibilo pozeljno traziti i raditi…hvala Vam svima unaprijed
Draga Nibbles, dobro nam došla i brzo ugledala plusić :)
Ja sam nakon spontanog vadila sve spolne hormone, moj Ginek mi dao uputnice za prolaktin, progesteron, estradiol, lh, štitnjača, itd. Neke cure su radile i trombofiliju...a muž je samo spermiogram.
Žao mi je zbog spontanog...koliko pokušavate?
Evo i ja samo da se javim da smo dobro, 20og idem na kontrolu i odti nalaze ove sto sam na svoju ruku odradila, urinokulturu i antibiogram.
Mala Tajna, bas te muci. Znas da je za mnogo visi cilj. Mene su zaobisle sva sreca.
Aurora, zao i je sto je dosla. Znam sve 😒
url=https://lilypie.com]
dobar dan svima, pokusala sam pohvatati sve sto ste pisale od pocetka ali zaista je tesko…samo sam shvatila da ste sve od redna zene s velikom snagomi zaista svaka vam cast, jer nije lako prolaziti sve ovo. ja bi vas samo molila s obzirom da vidim da ste iskusne (nazalost) ako mi mozete reci sto bi od nalaza bilo dobro napraviti nakon ponovnog pokusaja trudnoce, naime imala sam spontani i sada zelim napraviti barem neke osnovne stvari kako bi bila mozda i psihicki spremnija na neki novi pokusaj…doktor je rekao da mu se javim nakon 2-3 mjeseca ali zelim bar malo znati sto bibilo pozeljno traziti i raditi…hvala Vam svima unaprijed
Draga Nibbles, dobro nam došla i brzo ugledala plusić :)
Ja sam nakon spontanog vadila sve spolne hormone, moj Ginek mi dao uputnice za prolaktin, progesteron, estradiol, lh, štitnjača, itd. Neke cure su radile i trombofiliju…a muž je samo spermiogram.
Žao mi je zbog spontanog…koliko pokušavate?
Draga Ana, hvala na uputaman. Iskreno, bebea se dogodila bez pokusavanja, prestala sam piti pilule, sacekala dva ciklusa i eto, a onda je doslo do spontanog i kazu da je razlog priroda. sada ne zelim ni pokusati bez da prvo odradim neke osnovne pretrage, moram priznat da mi nije svejedno i divim se vama koje se svaki mjesec iz mjeseca trudite i svaka vam cast svima
SophieN cudno da ti je samo dala klomifen bez ikakvih pretraga prvo. Jesi kontrolirala kad stitnjacu hormone i tako to? Klomifen je za poticnje ovulacije a znaju se onda desiti i blizanacke trudnoce.
nismo se razumijele. U slučaju da nisam trudna (idem vaditi Betu u petak) da ćemo početi sa Klomifenom
Ginekolog me je poslala da vadim amh.6,1 čitam da je jako nizak.Molim savjete i iskustva.Kod nhe idem u četvrtak.
https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8
Djevojke da li je kod nekog sam pobacaj krenuo ? I uprkos tome uradjena kiretaza ? Da li su taj materijal od kiretaze poslali na patohistolosku analizu ? I sta je doslo kao rezultet ?
Meni danas stigao nako nejasan nalaz. Kao bilo je nesto a i moguce je da nije bilo i ne moze se trudnoca 100% utvrditi da je bila u materici.
Mojoj agoniji nema kraja vec 20 dana. :(
Nibbles, od pretraga sam radila (ali bas opsirne):
Vaginalne i cervikalne briseve, papu, Torch, Urodjene i stecene trombofilije, polne hormone, hormone stitne, Ogtt sa inzulinom.
Draga Nela, odakle si? Da mi je samo da znam gdje su to takvi nesposobni doktori da te tako mrcvare i da jos ne znaju nista konkretno?
Je li jos krvaris? Beta pada?
Meni su nakon kiretaze slali plod na phd analizu ali bas kao sto kazes dosao je nalaz i samo je pisalo da je bila trudnoca, razlog pobacaja nije dosao. To su poslali na analizu da vide da nije tzv molarna trudnoca koja je nesto opasnija.
Draga Nela, odakle si? Da mi je samo da znam gdje su to takvi nesposobni doktori da te tako mrcvare i da jos ne znaju nista konkretno?
Je li jos krvaris? Beta pada?
Meni su nakon kiretaze slali plod na phd analizu ali bas kao sto kazes dosao je nalaz i samo je pisalo da je bila trudnoca, razlog pobacaja nije dosao. To su poslali na analizu da vide da nije tzv molarna trudnoca koja je nesto opasnija.
U Njemackok sam.
Prije kiretaze mi je izlazilo smedje i crno. Onda sam uradila kiretazu u petak i poslije normalna svjeza krv.Izlazi jos. Nije bas obilno ali ima.
Za vikend sam imala bolove ponovo bila u bolnici, uz normalan ta neka stvar je i dalje na desnoj strani, cista sta vec.Desni jajnik nesto veci jer kao to je od hormona trudnoce. Nema slobodne tecnosti. Samo mnogo zraka u crijevima.
Beta mi 48 h od kiretaze bila 580, spustila se za 30. Krv uredna.Nema upale.
Ja vise ne znam sta da mislim. Nakon prve kiretaze bilo je sigurno na nalazu da je bila trudnoca.
Sad ne kontam, da li je moguce da je vec sta izaslo samo prije ili ne.Ili je trudnoca i suvise mala bila.Nista ne kontam.
Nakon svega ovog ce mi trebati mjesec dana psihickog bolovanja.
Sortiraj odgovore
Najstariji