Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana Donna
    12. Lipanj 2018. 16:43

_svjesna

Uh cure to bas frustrira, to pracenje ovulacije..
    Mi ovdje sve dugo pokusavamo i dugo se druzimo, evo vidim neke idu na stimulaciju ovulacije i to je veliki korak jer su sanse znatno uvecane jer vrlo vjerovatno ce ovulaciie biti i odnos ce biti dobro utempiran.
    Anymany, Mini, jeste vi razmišljale da se konsultujete s doktorom da jedan mjesec idete na folikulometriju i na ciljani odnos ili na stimulaciju, jer ovo vise frustrira i samo se na psihu odrazava..

Evo cure da javim...bila kod Poljaka, jako ugodan doktor, sve mu opet objasnila, vidio nalaze, čak mi rekao da bi mi AMH mogao biti bolji (onaj Anti Muller hormon)...2 vodeća folikula jedan 15mm, danas je 9 dc. 
    Sutra navečer štoperica, i inseminacija je u petak (12dc). Svjesna molim te podsjeti me samo, ti si imala ciljane na 12 dc? I koliki su tebi bili folikuli, koliko si ih imala?
    Anymany, preporučujem ti isto praćenje uz folikulumetriju, i neku stimulaciju, jer isto dugo već pokušavaš a ne znaš kako će ti sad duphastoni djelovat. Ja sam ih jednom samo pila jer taj mjesec nisam dobila M uopće i vjerojatno taj mjesec nisam imala O. Pokušaj, ja svom Ginek dosađujem, pilam ga za uputnice, ne bi me on poslao ni na briseve da nisam bila dosadnaaa.. i boli me briga, nek misli šta oće...ovo je moje tijelo i oću bit sigurna da je sve uredu...i ako ti znaš da nešto nije uredu, upri Ginek da ti da uputnice za spolne hormone...ti si vadila za sad za štitnjaču jel tako? 

Ana Donna
    12. Lipanj 2018. 16:45

MiniCooper26

Negativan 😫 opet znaci prica ko i prosli mjesec..

Mini baš mi žao :/ jel ides uskoro možda na neki pregled? Koji ti je danas dc? 

Grizli
    12. Lipanj 2018. 17:03

Dakle da razjasnim nesto bitno, jer vidim da cure imate krivi stav o duphastonu... tj. o progesteronu. On ima razlicitu primjenu tokom ciklusa i trudnoce. Njegov manjak moze biti prije i poslije O, njega imamo i prije O. i sama sam pila duphaston pa sam imala ovulacije uredne, no kako on primarno skracuje cikluse ako nije doslo do oplodnje meni ga je drasticno skratio i to tako da sam nakon 3 mjeseca na duphastonu O imala vec 5 dan ciklusa, a M 18 dan i onda su mi ga ukinuli. a inace imam cikluse od cca 28 dana. inace ako nedostaje progesterona u prvoj fazi ciklusa (zna se javiti recimo kod pcos) dolazi do vaginalne suhoce, odnosno ne pojavljuje se plodna sluz, izostaju ovulacije, a da ne spominjem nakon O da uzrokuje i spontane pobacaje rane ako ga nemas dovoljno. naravno ako ga krenes ovaj mjesec uzimat 15. dan a inace ovulaciju imas 22 dan, postoji velika vjerojatnost da ce tesko doc do oplodnje u tom ciklusu, ali ces zato slijedeci ciklus dobiti zdravu js i ranije imat O. ciklus duzi od 35 dana se ne smatra normalnim i nije dobar preduvjet za zatrudnjivanje. 
    Mini zao mi je da je minus, ne znam vise dal sam ti napisala vec ili nisam. al drzi se zeno! uspjet cemo mi. mozda zaista imas malo prejak tempo pa zbog toga ti izostaje M. 

Grizli
    12. Lipanj 2018. 17:07

Ana Donna ako ti što znači ja sam 7dc imala folikul 15mm, bez stimulacije pa je bio 1. 8 dc je bio na 17,5mm i dobila štopericu taj dan. punkcija js mi je bila 10 dc i bila je kvalitetna i zrela. oplodila se odmah u postupku ICSI. tako da nemoj se brinut ako ti se cini da je rano, nije bitno da uredno raste, da ti je endometrij dovoljno zadebljao i da u konacnici inseminacija uspije. 

Ana Donna
    12. Lipanj 2018. 17:26

Grizli

Ana Donna ako ti što znači ja sam 7dc imala folikul 15mm, bez stimulacije pa je bio 1. 8 dc je bio na 17,5mm i dobila štopericu taj dan. punkcija js mi je bila 10 dc i bila je kvalitetna i zrela. oplodila se odmah u postupku ICSI. tako da nemoj se brinut ako ti se cini da je rano, nije bitno da uredno raste, da ti je endometrij dovoljno zadebljao i da u konacnici inseminacija uspije.

Hvala ti :) endometrij uredan danas bio 8mm...

12. Lipanj 2018. 17:30

Ne znam ja sam napisala svoje iskustvo s njim,inace pcos imam,kad sam pocela s duphastonom od  14dc tek nakon 8 mj mi se potrefila ovulacija,pila sam ga jos malo jer sam mislila da ce krenut ovulacijski ciklusi,medutim nista i tu sam pukla i prebacila se na alternativne metode gdje sam vratila svoj prirodni ciklus koji je bio cca 30-40 dana al je svaki bio ovulacijski,ovisi za sta ga tko pije al eto meni je bio gubljenje vremena 

Ana Donna
    12. Lipanj 2018. 17:32

Grizli

Dakle da razjasnim nesto bitno, jer vidim da cure imate krivi stav o duphastonu… tj. o progesteronu. On ima razlicitu primjenu tokom ciklusa i trudnoce. Njegov manjak moze biti prije i poslije O, njega imamo i prije O. i sama sam pila duphaston pa sam imala ovulacije uredne, no kako on primarno skracuje cikluse ako nije doslo do oplodnje meni ga je drasticno skratio i to tako da sam nakon 3 mjeseca na duphastonu O imala vec 5 dan ciklusa, a M 18 dan i onda su mi ga ukinuli. a inace imam cikluse od cca 28 dana. inace ako nedostaje progesterona u prvoj fazi ciklusa (zna se javiti recimo kod pcos) dolazi do vaginalne suhoce, odnosno ne pojavljuje se plodna sluz, izostaju ovulacije, a da ne spominjem nakon O da uzrokuje i spontane pobacaje rane ako ga nemas dovoljno. naravno ako ga krenes ovaj mjesec uzimat 15. dan a inace ovulaciju imas 22 dan, postoji velika vjerojatnost da ce tesko doc do oplodnje u tom ciklusu, ali ces zato slijedeci ciklus dobiti zdravu js i ranije imat O. ciklus duzi od 35 dana se ne smatra normalnim i nije dobar preduvjet za zatrudnjivanje.
    Mini zao mi je da je minus, ne znam vise dal sam ti napisala vec ili nisam. al drzi se zeno! uspjet cemo mi. mozda zaista imas malo prejak tempo pa zbog toga ti izostaje M.

Meni je u biti duphaston pomogao taj ciklus, jer mi izazvao M a sljedeci ciklus mi opet bio normalan na 28 dana.

MiniCooper26
    12. Lipanj 2018. 17:51

Ana Donna

MiniCooper26

Negativan 😫 opet znaci prica ko i prosli mjesec..

Mini baš mi žao :/ jel ides uskoro možda na neki pregled? Koji ti je danas dc?bila

Bila san na pregledu nedavno i rekla mi je da necemo nista pokusavat dok ne izvadil hormone.. A za to tribam stvari dobit.. Danas 44.dan ciklusa.. .prosli mjesec dobila na 47.dan ciklusa

MalaTajna222
    12. Lipanj 2018. 17:56

Ane ,i ti sutra primas stopericu 😊evo ja je sinoc primila, u trbuh. Sutra dan D. Sta ti je reko za dalje ?

_svjesna
    12. Lipanj 2018. 18:17

MalaTajna222

Ane ,i ti sutra primas stopericu 😊evo ja je sinoc primila, u trbuh. Sutra dan D. Sta ti je reko za dalje ?

Draga, kako u trbuh?
    Ja sam ju primila intramuskulatorno, dakle u guzu jer se one daju u misic. Heparin recimo sebi dajem u trbuh i to je subkutano u masno tkivo. 
    Ja sam primila Choriomon 5000 jedinica.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.