Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Svibanj 2018. 22:39

Pozdrav cure.Citajuci komentare odlucila sam vam se pridruziti i podijeliti svoje trenutno stanje.Ako netko ima iskustva sa klomifenom neka pise.U svakom slucaju ja i muz zelimo bebu vec godinu i pol.Nakon godinu dana neuspjesnih pokusaja krenuli smo na pretrage.Muz je napravio spermiogram.Nalaz mu je pokazao da su spermici slabe brzine ,ali ih ima dovoljan broj .Receno nam je da nije zabrinjavajuce.Zatim sam ja obavila sve pretrage i sve je u najboljem red.Ovo mi je vec druga

25. Svibanj 2018. 22:42

Da nastavim pisati..ovo mi je vec drugi ciklus klomifena.Dobro sam reagirala na terapiju ,redovito idem na ultrazvuk i imamo ciljane odnose.Doktorica kaze da nema razloga da na ovakav nacin ne uspijemo dobiti toliko zeljenu bebu.Ako netko ima slicna iskustva pisite.Ja vam javim novosti.Pozdrav

Grizli
    25. Svibanj 2018. 22:53

Anymany ne moras u nikakvu polikliniku niti privatnog ginekologa. Odakle si? Imas privatne laboratorije u skoro svakom gradu malo vecem. Ja vadila tako pol nazala niko me nikad nis nije pitao dosla usla izvadila krv dobila nalaz drugi dan ili cak isti negdje i zbogom. Bude dobra cijena paketa zenskih hormona na crnom jajetu i takvim stranicama.Sto se stitnjace tice, ti imas visi tsh pa samim time predispoziciju za hipotireozu to ima moja majka.Simptomi su jako se znojis, imas suhu i tanku kozu, bijeldu kozu,krhku kosu,lomljive nokte, kronican umor, promujli glas, otecenost jezika, usporena si, zaboravna, ukocenost cesta, osjecaj hladnoce posebno u rukama i nogama, debljina, nepravilan menstrualni ciklus... Dakle simptoma imas 100 za hipotireozu.Vidi ako imas koji od simptoma lijepo kazes novom dr opce + taj nalaz + da zelis dijete i da bi htjela ici kod endokrinologa. Ako nemas simptome uvijek mozes navest da si kronicno umorna, osjecas hladnocu isl sta on nema kako provjeriti niti moze znat. Ili opet ici privatno al to opet kosta i nema smisla jer ti bi zaista trebala to si spustiti i dobiti uputnicu za to. Nisu mi jasni ti doktori stvarno. Ako nista mozes probat onu terapiju s jodom cure za problemima stitnjace uspjesno rijesavaju to i ostaju trudne nakon tretmana. 

• ANYMANY
    25. Svibanj 2018. 22:57

Neznam ni sama. S jedne strane zelja je velika. S druge strane bojim se da cu ostat trudna i da ce taj tsh biti koban. Jos jedan gubitak nebi mogla izdrzati. Ja sam jako osjetljiva osoba i nakon prvog gubitka trebalo mi je mj.dana da izadjem iz kuce. Izgubila sam 10 kg. A kada sam izasla van plakala sam na svaku bebu. Da mi se ponovi mislim da se nebi mogla oporaviti od toga.
    U pon. idem doktoru. Lagat cu mu da mi nije dobro da me posalje endokrinologu. Odbije li e onda neznam sta cu.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

Grizli
    26. Svibanj 2018. 07:21

Kakav ti je bio tsh u trudnocama? Mozda si negdje vec pisala al zaboravih jesu otkrili uzork zasto si izbubila bebu? Znam da je tesko uzasno, ja sam isto bila nakon 2.u teskoj depresiji koma.Zato i reci doktoru da imas to iza sebe, makar mek sti da samo da ides vaditi nove nalaze Tsh, Tf3, Tf4, antitijela tireoide peroksidaze (anti-PTO), tireoglobulin (anti-TG). Mogu hormoni biti uredni skroz, a antitijela da su povisena pa se onda dijagnosticira hashimoto sindrom. Kod njega curama recimo cesto M traje dulje pa i to moze ukazivat na taj poremecaj. Ne bi skodilo da ti vade i antifosfolipida antitijela.Probaj kako god uvijeriti lijecnika da ti to da, ako ne probaj ako mozea ici privatno. 

• ANYMANY
    26. Svibanj 2018. 09:06

Ja po sebi vidim da sam se ja jako promjenila u smislu da sam se udebljala naglo. Stalno mi je vruce. Nikada se npr.nisam znojila.a sad se znojim ko.konj. Stalno sam umorna. Znaci ja cijele dane zjevam kao da uopce nisam spavala. Zaboravljam pa si sve pisem na papire. Cackala po papirima jesam i nigdje nemam uopce upisano da sam.ikada vadila tsh. Imam nakon trudnoce kad sam bila u bolnici i tada je bio oko 1.5 Uzrok gubitka bebe neznam jer je trudnoca bila uredna a bolnica nije radila phd nalaz ploda. Nazalost kod nas nema privatnih lab. a Zg je od mene 100 km. Prespavala sam i odlucila da idem u pon.doktoru trazit da mi.da nalaze da vadim i da me naruci kod endokrinologa. Neznam koliko se mora cekat ali sigurno koji mjesec. U medjuvremenu ako ovaj ciklus ne bude uspjesan pocet cu iduci sa duphastonima pa kako bude. Tko nam je rekao jutros radit test ponovo?

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

Grizli
    26. Svibanj 2018. 12:56

Anymany mozes probat sa jodom i selenom terapiju ako je stitnjaca a ti brate boga mi imas simptoma dosta i inzistiraj na tim pretragama. Ja sam kod hematologa sjedila u ordinaciji i nisam htjela izac van dok mi napismeno nije dao da pai-1 heterozigot ne treba heparin u trudnoci i rekla mu da ako zbog tog izgubim bebu da cu ga tuziti. Covjek skoro policiju zvao al ja se nisam dala van.

• ANYMANY
    26. Svibanj 2018. 13:03

Nemogu ja terapiju jodom piti, jer ja imam uređenu bolest jetre, a za jod jetra mora biti zdrava.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

Grizli
    26. Svibanj 2018. 13:24

A joj da onda ne smijes. Nema ti druge nego onda doc do endokrinologa i odraditi sve nalaze za to. Joj bas jadna imas 100 problema. Mozda imas negdje u blizini akupunkturologa. Bas pricala sa dr kod koje idem na akupunkturu da je to super za hormone, opcenito stanje organizma, a ja idem a terapiju za plodnost i nadam se da ce pomoc. Ima dosta pozitivnih iskustava.

Ana Donna
    26. Svibanj 2018. 13:41

MalaTajna222

Ana, pokrili smo 3 dana prije ovulacije (tj taj dan skroz uvece) , a onda 2 dana pred ovulaciju je rekla dr da nemamo odnose , da budu njegovi kvalitetniji, onda smo na dan O , dan iza O i dva nakon O.na dan O me bolilo dole , ali ok smo sve uspili. Kako je kod tebe, kad ti trebas ne dobiti?
    Anymany, imas negdje blizu kakvu privatnu polikliniku? Pa makar da odes jednu stvar vidit koja ti je najhitnija. Ja sam jednom vadila hormone u privatnika jer nisam imala zivaca cekati dok se moja gin .smisli sta kako , sve je super bilo samo je skupo :/

Mala Tajna kod mene ti ovaj mjesec sigurno neće bit ništa nije bilo akcije tokom O, samo 4 dana prije :/ tebi ovaj vikend M ne treba doći? Ajmeee navijam da testić bude +++++ :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.