Hvala ♥️♥️
👩🏻🦰29 🧔33
3/21 AIH - ❌
4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
6/21 - stimulirani IVF ❌
2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
22.3.2022. Helena ♥️
25.2.2024. ➕ (4+1)
*Trombofilija
Heej zene,upravo sam procitala da lh trakice treba raditi dva puta dnevno da se ne bi propustila ovulacija..je li to moguce..ja je radim samo jednom dnevno i to izmedju 18h i 19h sati..🤔🤔🤔🤔🤔🤔 bas sad ne kontam..zar lh trakica ne pokazuje samo da ce u roku od 12-24 h doci do ovulacije a ne da je O vec pocela...aaaaa...ludim lagano
Snjeguljice, ovulacija nastupa 24-36h od lh pika. Neko je radi 2 puta dnevno da bi uhvatio pik, odnosno da bi priblizno znao kada je došlo do pika, jer kada se radi jednom dnevno ne možes znati kada je lh pik nastupio. Može doći do skoka lh hormona u toku ta 24h (na koliko ih ti radiš).
Snjeguljice, ovulacija nastupa 24-36h od lh pika. Neko je radi 2 puta dnevno da bi uhvatio pik, odnosno da bi priblizno znao kada je došlo do pika, jer kada se radi jednom dnevno ne možes znati kada je lh pik nastupio. Može doći do skoka lh hormona u toku ta 24h (na koliko ih ti radiš).
Ja na 24h. U priblizno vrijeme,dal bih treba posto mi je danas 13 dan,da pocnem 2 puta dnevno
Snjeguljice, ne znam kada ti je inače O. Ako ti linija nije počela tamniti, ne vidim svrhu da radiš 2 puta dnevno. Meni je O bila jučer. Trakica mi je počela tamniti u petak, pa sam mogla u subotu da radim 2 puta da ispratim kada će nastupiti lh pik, ali ja nisam bila u mogućnosti ni jednom da uradim, a kamoli 2 puta.
Snjeguljice, ne znam kada ti je inače O. Ako ti linija nije počela tamniti, ne vidim svrhu da radiš 2 puta dnevno. Meni je O bila jučer. Trakica mi je počela tamniti u petak, pa sam mogla u subotu da radim 2 puta da ispratim kada će nastupiti lh pik, ali ja nisam bila u mogućnosti ni jednom da uradim, a kamoli 2 puta.
😂😂😂 Meni prvih dana nije uopste bilo druge linije..e juce je bilo dvije crte,ali ova test linija je bila bledja od one kontrolne..i nadam se da si uspjela sa ovom ovulacijom😍
Snjeguljice, onda ti imaš još do O. Meni je blijeda linija bila prije 5-6 dana. Vjerovatno će ti O biti oko 18-og dana, a lh pik oko 16-og, ali isprati ti to trakicama. Ja to onako otprilike pricam. Nisam uspjela. U petak smo bili posvađani, a u subotu smo bili na nekoj proslavi čitav dan. Nije nam se dalo. Mogla sam isforsirati, ali sam i sama bila previše umorna. Više sreće naredni mjesec. Ako se uhvati ovo 4 dana prije O, dobro se uhvatilo, ako ne, nema veze. Ionako ne očekujem ništa.
Snjeguljice, onda ti imaš još do O. Meni je blijeda linija bila prije 5-6 dana. Vjerovatno će ti O biti oko 18-og dana, a lh pik oko 16-og, ali isprati ti to trakicama. Ja to onako otprilike pricam. Nisam uspjela. U petak smo bili posvađani, a u subotu smo bili na nekoj proslavi čitav dan. Nije nam se dalo. Mogla sam isforsirati, ali sam i sama bila previše umorna. Više sreće naredni mjesec.Ako se uhvati ovo 4 dana prije O, dobro se uhvatilo, ako ne, nema veze. Ionako ne očekujem ništa.
A znaci ljutovala si 😀😀😀 sledeci mjesec vise srece..ali bar znas da nisi i da se neopterecujes..pa znaci da nastavim sa jednom trakicom dnevni..okeee...hvalaa
Snjeguljice, ja se inače ne opterećujem jer ne pokušavamo dugo. Vremenski možda i jeste, nekih 6 mjeseci, ali u tome smo preskočili 2 mjeseca jer smo čekali moje nalaze trombofilije, tako da je to 4 mjeseca, ali nismo imali ciljane odnose i da sam pratila O, već ono opušteno, pa kada bude. Od sljedećeg mjeseca ćemo ići ciljano. Baš smo pricali o tome neku veče.
Gledaj po trakicama, kada ti bude linija tamnija (ali malo svjetlija od druge), tada idi 2 puta dnevno.
Sortiraj odgovore
Najstariji