Tko planira i radi na bebi -četvrti nastavak 🤰🏻🤰🏼🤰🏽🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Studeni 2020. 19:10

Bella🍁

lavanya

Pozdrav cure, ja taman idem od ginekologa. Rekao mi je da sam opsjednuta i da prestanem razmisljati o trudnoci. Mislim da ima pravo 😂🙈
    Inace, danas mi je 12DC, vodeci folikul je 17…a endometrij 9,9

Endometrij ti je super. Meni je na 15mm folikula bio 5mm. Znači O ti je oko nedjelje.ako folikula rastu 2-3mm na dan a puca oko 25mm, nekima i manje. Meni na 21mm pucao zadnji put. Sretno🤞🤞 šta ti je još rekao?

Hvala draga.
    Zapravo mi se nije bas svidio, jako je hladan. Sad sam bila prvi put kod njega jer sam htjela cuti drugo misljenje glede one cokoladne ciste. Reko je da bi ju trebala sanirati ako ce rasti ili ako kroz još neko vrijeme ne bi zatrudnila. A rekao je da je nesto malo manja nego sto je bila prosli mj. Ne znam dal se ona moze smanjiti? Ali nije mu bilo dobro od mojih brojki, dana, ovulacija, ovog onog 😂 Kaze da je jako vazna glava i psiha... Ali to je bas tesko 🤷‍♀️

04. Studeni 2020. 19:11

Hazel

Anabelakakva je morfologija bila, ne sjecam se vise sto je pisalo u nalazu? 10% progresivno pokretnih je dosta malo ali ako je morfologija ok ne mora biti presudno. Btw. Ja jesam studirala nesto slicno ali sam daleko odmakla od ginekologije 😂 Ovo kuckam po sjećanju s faksa i iskustvima…
    Lavanyasretno! 🤞 Ovo zasad dobro zvuci!
    Sanjarkasretno, javi nam se!
    Navuć ćete i mene na mjerenje temp. Baš razmišljam di mi je toplomjer 😅
    Dobili smo domaće limune, mandarine i kivije 😋 Imam random pitanje, sad bi ja sačuvala tu neprskanu koricu limuna za Božićne kolače. Razmišljam ogulit limune i samo smrznuti koricu, hoće to tako bit ok? (Na stranu što sam ja zaobišla sve to fino domaće i ispekla si kokice 🙈 ko prava kokoš😆)
    Jel se vidi da sam napokon dobre volje jer večeras planiram druženje s mužem nakon 2 tj izolacije? 😅😅

Hvala Hazel 😘

Bella🌟
    04. Studeni 2020. 19:17

lavanya

Bella🍁

lavanya

Pozdrav cure, ja taman idem od ginekologa. Rekao mi je da sam opsjednuta i da prestanem razmisljati o trudnoci. Mislim da ima pravo 😂🙈

Endometrij ti je super. Meni je na 15mm folikula bio 5mm. Znači O ti je oko nedjelje.ako folikula rastu 2-3mm na dan a puca oko 25mm, nekima i manje. Meni na 21mm pucao zadnji put. Sretno🤞🤞 šta ti je još rekao?

Hvala draga.
    Zapravo mi se nije bas svidio, jako je hladan. Sad sam bila prvi put kod njega jer sam htjela cuti drugo misljenje glede one cokoladne ciste. Reko je da bi ju trebala sanirati ako ce rasti ili ako kroz još neko vrijeme ne bi zatrudnila. A rekao je da je nesto malo manja nego sto je bila prosli mj. Ne znam dal se ona moze smanjiti? Ali nije mu bilo dobro od mojih brojki, dana, ovulacija, ovog onog 😂 Kaze da je jako vazna glava i psiha… Ali to je bas tesko 🤷‍♀️

Svakako je glava važna i psiha. To uvijek stoji. No, ja ipak nisam 100% za isključivo tu teoriju jer ipak ponekad postoje stvarne fizičke zapreke ajmo tako reći. Tako da što se tiče recimo nas i naše dijagnoze, rekla bih da je svakako moguće prirodno i da je važno opustiti se, ali ako nakon nekog vremena ne ide onda treba malo pogurati pretrage i potražiti mišljenja da se vidi.
    Što se tiče čokoladne ciste,  nije bas toliko često da se smanjuje bar koliko ja znam al opet ne vjerojatno moguće,ne znam. 
    U svakom slučaju,  mozak i brige na pašu kako se kaže i hopsaj opušteno i ja vjerujem u tvoj plusić💖

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

04. Studeni 2020. 19:25

Bella🍁

lavanya

Bella🍁

lavanya

Hvala draga.
    Zapravo mi se nije bas svidio, jako je hladan. Sad sam bila prvi put kod njega jer sam htjela cuti drugo misljenje glede one cokoladne ciste. Reko je da bi ju trebala sanirati ako ce rasti ili ako kroz još neko vrijeme ne bi zatrudnila. A rekao je da je nesto malo manja nego sto je bila prosli mj. Ne znam dal se ona moze smanjiti? Ali nije mu bilo dobro od mojih brojki, dana, ovulacija, ovog onog 😂 Kaze da je jako vazna glava i psiha… Ali to je bas tesko 🤷‍♀️

Svakako je glava važna i psiha. To uvijek stoji. No, ja ipak nisam 100% za isključivo tu teoriju jer ipak ponekad postoje stvarne fizičke zapreke ajmo tako reći. Tako da što se tiče recimo nas i naše dijagnoze, rekla bih da je svakako moguće prirodno i da je važno opustiti se, ali ako nakon nekog vremena ne ide onda treba malo pogurati pretrage i potražiti mišljenja da se vidi.
    Što se tiče čokoladne ciste, nije bas toliko često da se smanjuje bar koliko ja znam al opet ne vjerojatno moguće,ne znam.
    U svakom slučaju, mozak i brige na pašu kako se kaže i hopsaj opušteno i ja vjerujem u tvoj plusić💖

Ma ja se slažem apsolutno s tobom...
    Hvala ti 💕 Čvrsto vjerujem u naše plusiće 💕💕

Bella🌟
    04. Studeni 2020. 19:41

lavanya

Bella🍁

lavanya

Bella🍁

lavanya

Hvala draga.

Što se tiče čokoladne ciste, nije bas toliko često da se smanjuje bar koliko ja znam al opet ne vjerojatno moguće,ne znam.
    U svakom slučaju, mozak i brige na pašu kako se kaže i hopsaj opušteno i ja vjerujem u tvoj plusić💖

Ma ja se slažem apsolutno s tobom…
    Hvala ti 💕 Čvrsto vjerujem u naše plusiće 💕💕

🤞🤞❤

• alma199
    04. Studeni 2020. 20:46

Jao koji su plusići. Prelijep početak mjeseca .. pa da nam i ostane tako. Mene prehlada zeza a sutra idem ponovo na folikumetriju prvi put nam bilo prerano. Čestitke novopečenim trudnicama a trudilicama puno strpljenja i nade. Moramo je imati 🥰

Bella🌟
    04. Studeni 2020. 21:36

alma199

Jao koji su plusići. Prelijep početak mjeseca .. pa da nam i ostane tako. Mene prehlada zeza a sutra idem ponovo na folikumetriju prvi put nam bilo prerano. Čestitke novopečenim trudnicama a trudilicama puno strpljenja i nade. Moramo je imati 🥰

Javi kako će folikulometrija proci i sretno😘😘

SunnyS
    04. Studeni 2020. 21:48

Andela, kako si danas?
    Watson, zašto si pesimistična oko T ovaj ciklus? Je li krenula M?

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

anabelaaaa
    04. Studeni 2020. 22:01

Hazel

Anabelakakva je morfologija bila, ne sjecam se vise sto je pisalo u nalazu? 10% progresivno pokretnih je dosta malo ali ako je morfologija ok ne mora biti presudno. Btw. Ja jesam studirala nesto slicno ali sam daleko odmakla od ginekologije 😂 Ovo kuckam po sjećanju s faksa i iskustvima…
    Lavanyasretno! 🤞 Ovo zasad dobro zvuci!
    Sanjarkasretno, javi nam se!
    Navuć ćete i mene na mjerenje temp. Baš razmišljam di mi je toplomjer 😅
    Dobili smo domaće limune, mandarine i kivije 😋 Imam random pitanje, sad bi ja sačuvala tu neprskanu koricu limuna za Božićne kolače. Razmišljam ogulit limune i samo smrznuti koricu, hoće to tako bit ok? (Na stranu što sam ja zaobišla sve to fino domaće i ispekla si kokice 🙈 ko prava kokoš😆)
    Jel se vidi da sam napokon dobre volje jer večeras planiram druženje s mužem nakon 2 tj izolacije? 😅😅

Morfologija je 100% a I referentna vrijednost stoji 100% valjda je to ful dobro 🙄

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

anabelaaaa
    04. Studeni 2020. 22:11

Mia333

anabelaaaa

Mia333

anabelaaaa

Ukupno 40÷ pokretnih spermija, od toga samo 10% progresivno pokretnih a njihove prezivljavanje je <50 a ref vr. >50..malo mi je ovo nejasno 🙄.Znaci li ovo da moramo bas tempirati odnose,I potrefiti bas vrijeme O jer brzo uginuu 🙄😁
    anabelaaa mislim da da…
    Kod mm u prvom nalazu s 1% progresivnih i 5% sporih neprogresivnih je pokretljivost nakon 24h = 0%
    U drugom nalazu nisu provjeravali nakon 24h nego nakon stimulacije tako da nemam usporedbe.
    Dakle uz svu srecu da prema drugom nalazu od 2% progresivnih i od toga 3% normalnih formi bi se trebalo desiti cudo da imamo odnos u pravo vrijeme, tj. da cim mali vojnici stignu, jajna stanica stoji spremna i ceka… Mislim da je veca vjerojatnost da cemo osvojiti eurojackpot nego da to… 😪

Ne bediraj se.Moj muz je ubjedjen da je nalaz losiji jer smo ranije malo vise apstiniri.I hoce da ga ponovi,ne nadam se bas necemu ali podrzavam ga.😊Koristite li vi nesto? Mi smo tek poceli,njemu smo uzeli cink I selen za tu pokretljivost,pa cemo vidjeti. Ako postoji ikakva sansa za T onda ce da bude,u suprotnom ne bi je ni bilo…🙄😁Ja se tako tjesim, samo je pitanje vremena. 🤞🤞❤
    anabelaaama pokusali smo sve…sad jos do kraja godine koristi fertil up kao zadnju opciju i evo pridrzavat cemo se studije sto jeHazel objavila, tj. ne imati odnose poslije O do kraja ciklusa uz naravno ciljane odnose na dan O. Tu pokusavam sto bolje odrediti i izracunati sve unaprijed tako da prije O dan dva nemamo odnose, ali i to je opet sve lutrija…
    Tako bih voljela da se dogodi prirodnim putem, ali tko zna koliko godina bismo jos morali cekati….
    Buduci da opcija vise nemamo, primorani smo krenut u postupak jer godinama cekati i nadati se sestici u lotu ne mogu…

Zao mi je😔 Zelim ti od srca da se desi prirodno ❤ Ako ne,opet nije sve izgubljeno. Ima opcija za umjetnu, ja isto necu cekati puno. Nama su malo I god problem,i bas nemamo vremena za cekanje.
    Nekih 7 mj pokusavamo a ima danaa zaista kad nam nije do sexa,tacno su dosadili ti tempirani odnosi,I onda kas dodje oko tog vremena ovulacije,bukvalno ili sam ja frigidna ili je on toliko nestabilan da nekad zavrsimo samo u krevetu onako mazeci se I zaspimo zagrljeni,od hopsanaj nista😁🙄

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.