Aaaaa cure moje evo mene i moje lude nestrpljivosti odem ja jucer u gluho doba noci u dezurnu ljekarnh kupim najskuplji test koji postoji i naravno doma mi pokazao - M (ne)treba stici sutra recite mi da je minus zato jer sam prerano napravila test ....
I begin to see the good in everyone and everything <3
Nisam uspjela pročitati sve postove, mnoooogo ih je ;) no vidim da mnoge dijelimo sudbine i nagnalo me da podijelim s vama svoju.... ja sam u svojoj priči i u svojoj glavi posve izgubljena...sve je počelo u ožujku 2011. kada smo, tada moj dečko, sada moj muž
odlučili da želimo našu bebu.... sve do danas naša beba nije došla. u ove 4 godine od kako pokušavamo postati roditelji u meni se sve slomilo.... ne prođe ni dan, a da mi kroz misli ne prođe samo ta jedan misao: Beba, kad će naša beba.... pokušali smo i AIH ali ni to nije uspjelo.
Pokušali bi i van tjelesnu oplodnju, ali ja se bojim da psihički nakon ove 4 godine ja na to nisam spremna. nisam spremna da možda i ostanem trudna, a da nešto ipak pođe po zlu. 4 godine ostavile su traga u meni i na sve gledam bez optimizma i sa strahom da ako ikada i ostanem trudna, hoće li se moje dijete roditi.... na AIH smo se odlučili jer je bilo puno manje invazivno, za moju psihu, znala sam da su šanse male i da budem iskrena taj put sam se i najmanje i nadala.
a kao da je jučer bio prvi, peti, deseti, dvadeseti itd. mjesec pokušavanja. a ja i dalje brojim i opet iznova krvarim.... i opet iznova svaki mjesec nadam se da ću ugledati barem neku sjenku na testu, ali ništa, nikada ništa. obavili smo pretrage i ja i muž. kod mene je sve u redu, kod njega je sve u redu kako kažu doktori.
obavila sam i HSSG kojeg sam se po pričama drugih žena pribojavala, da će mi taj nalaz biti loš, da će mi jajovodi biti neprohodni, kao što sam napisala i prije, prilično sam pesimistična, ali kad sam i to obavila i sve je prošlo bez ikakve boli i oba jajovoda se
pokazala skroz prohodna, tada sam opet bila ushićena i nadala se da ćemo baš tada uspjeti, jer nadaš se, nema prepreke, ali opet ništa.... toplomjer mi je postao must have svako jutro. LH trakice naručujem i kad ih imam još u zalihi, o testovima da i ne pričam.... uglavnom, znam da nikad neću stati pokušavati, ali sve je manje nade u meni ostalo i svaki novi ciklus mi je ogroman udarac....
bojim se da će mi psiha zbog toga stradati, makar se pred drugima nikada ne jadam, nikome se ni ne mogu jadati, kad bi i htjela pričati o našem problemu uvijek su tu oni tipični zaključci tipa samo se trebate opustiti, a koji mi ne pomažu nimalo, pa sam se zbog toga zatvorila u sebe i nosim se sa time samo sa svojim mužem.... no ponekad ipak osjetim potrebu da i ja nekome kažem ono što mi je na srcu i ono što me najviše tišti i muči, zato i tipkam ovaj post.... vidim da nas ovakvih ima mnogo, da ima i tužnijih slučajeva od mog, da ima bebica koje se na žalost nisu rodile, koje su prerano otišle, a to je ono čega se ja najviše bojim.... ponekad se pitam da li je moguće da u svom tom svojem strahu
od gubitka trudnoće nečime "stopiram" svoju eventualnu trudnoću....ma svašta prolazi kroz misli kad nemaš odgovora....
sandra26, strah od gubitka bebe svi osjecaju I znam da to ulijeva veliki pesimizam I naravno pada tesko na psihu. Taj strah pocinje s trudnocom I ne zavrsava cijeli zivot. Ona instinktivna briga hoce li sve biti u redu s djetetom. Mene najvise strah kad budem mogla ponovno raditi na bebici, ponoviti iznova trudnocu, svaki dan strepnja da moze nesto otic krivo, da se moze zakomplicirati...Zelim ti reci da je normalno to sto osjecas I jos k tome jako dugo se trudite da dobijete vase zlato. Samo hrabro naprijed. Ovdje ces uvijek dobiti podrsku. Zelim da vasem iscekivanju napokon dode kraj
agness 33, strpljen spasen :P Nadam se da je prerano za test bilo I da je zato minus. Znam da je svaka minuta ko vjecnost kad iscekujes, probaj se strpit jos malo I ako kasni ponovi test :))
Nessah, drzim fige da su to trudnicki hormoni :))
14.06.2014. L ♥
Maja58 ma znam ja sam ga radila prosli puta u 7 tt pa mi je pokazao - nemoram bit da nisi trudna ni ja u prvoj trudnoci nisam imala nikakvih simtoma ni mucnina ni umora ni kasnije kad sam saznala nisam imala ni jedan tipican trudnicki simptom ni zatvor ni zacepljen nos ni nista govorili su mi da sam trudnica za pozeljet no eto zavrsilo tako kako je
Nessah haha samo hopsajte to probadanje mi zvuci kao O ako su ti ciklusi tako dugi to bi moglo biti tu negdje ;) i mene cice i dalje ubijaju napete su i bradavice kao da se ljuste.. prvi puta mi je tako , evo danas je trebala stici no nema je :)))) bazalna je 37,1 ali imam onaj ludi osjecaj znas kao da ce stici svakog trenutka no ako je vjerovati bazalnoj nesto drugo se kuha
Luki i ja se nadam :) sad cu stvarno cekati a ako za 10 dana ne dode onda mora da je to to :)
Sandra26 potpisujem onu kako te zivcirajz komentari 'opusti se , bit ce' razumijem te u potpunosti sto se tice straha od gubitka djeteta kada sam ostala prvi puta trudna to mi je bilo zadnje na pameti nisam mislila da se takve stvari mogu dogoditi meni ali eto ipak jesu, nazalost u 5mj trudnoce izgubila malog andela no netreba previse razbijati glavu sa time , tjesim se da se sve dogada sa razlogom. Zelim ti da se tvoje iscekivanje ubrzo zavrsi , a ovdje mozemo zajedno djeliti sve brige :)
I begin to see the good in everyone and everything <3
agness33, ja se nadam da si prerano napravila test! Ponovi ga sutra/preksutra ukoliko ne dođe ili ako možeš izdrži još koji dan pa da budeš sigurna! Sretno :)
sandra26, žao mi je što tako dugo pokušavate bez uspjeha, iskreno se nadam da će se taj negativan niz već jednom prekinuti. znam stvarno dosta slučajeva u mojoj okolini koji imaju ili su imali problema sa začećem..neki su uspjeli, neki još i nisu, ali sve u svemu znam kako se osjećaš kad kažeš da na sve gledaš bez optimizma. i meni je samoj tako jer stvarno meni bliski ljudi su imali problema s trudnoćom i ja to sve generaliziram previše. što ako smo i nas dvoje takvi, što ako i ja budem imala taj problem, što ako nikad ne dobijemo dijete... i onda kad trebam biti opuštena vjerujem da nisam upravo zbog toga. ne mogu ti dati neki dobar savjet jer nisam u identičnoj situaciji kao i ti i stvarno ne znam kako se osjećaš budući da mi pokušavamo kratko, a vi opet dugo. sve što kažem čini mi se da izgubi smisao... drži se, slobodno se izjadaj kad ti je to najpotrebnije, nemoj se zatvarati u sebe jer samo štetiš svojoj psihi. Ako je stvarno s vama sve u redu, nema druge nego da i dalje pokušavate. Jesi li probala s čajevima, nekim tabletama i slično?
stvarno ti želim svu sreću ovoga svijeta...
kod mene temperatura i dalje 36,2-36,3. Ne znam šta da mislim o svojoj temeperaturi osim da mi dobrano pleše po živcima :D
ali dobro, nema veze... ne znam sad ni kad čekam M ni ništa :D
Agness rano je za test osobito ako ti je O bila kasnije, a i temperatura ti se drži dobro...držim fige i navijam najjače
Breskvica ima li novosti kod tebe, kad test radiš?
Luki draga mali je dobro, ali ovi zubi baš nekako sporo rastu, nikako da niknu te glupe petice, ma sve su to prolazne stvari. Kako si mi ti, kako tvoj malac? jel i dalje imaš bolove u jajniku?
Dulcinela kako se držiš, jesu li simptomi i dalje prisutni?
Maja08 i Maja58 želim vam najugodniji moguć početak idućeg tjedna
Maja58 ne razmišljaj puno o simptomima jer nisu sve trudnoće iste
Nessah samo nek se tako nastavi da proslavimo plusić za 10-tak dana
NMareN možda ti je i prije O bila kasnije ali kako nisi mjerila bazalnu nisi bila svjesna toga
Gogach gdje si, ima li što nova kod tebe?
AlmS
Sandra kod vas je baš nezavidna situacija. I ja se ježim na ono da se treba opustiti, a što se više pokušavaš opustiti to si u većem grču, mislim da to mora doći spontano samo od sebe ili jednostavno moraš biti takav tip koji može sebi reći 'neću se zamarati'...ni ja nisam takva. I ja razmišljam o posljedicama prije nego se stvari dogode i smeta mi to kod sebe. Dobro je da budeš svijesna situacije i da se uhvatiš u koštac s problemom. Možda da se olakša na način da se nekom povjeriš i da izbaciš sve strahove, da ne držiš to sve u sebi jer nije lako da vas dvoje sami nosite takav teret. Sad imaš i nas i bit ćemo ti podrška u svemu. Ja ti želim svu sreću i nadam se da će ubrzo doći taj dan kad ćete se radovati plusiću
Pupa koji je tebi dan ciklusa?
<3 2/2013 <3
StellaMaris, danas mi je 26.dan ciklusa. Stvarno mislim da ili ništa od moje ovulacije, ili se dogodila puno prije jer od 11.dana ciklusa se ona kreće oko 36,2-36,4. Ali nekako više vjerujem u ovu prvu opciju...
bole me leđa kao pred M. FF mi nije odredio ovulaciju, što je potpuno razumljivo. Nemam pojma ni kad ću dobiti, po svim aplikacijama i prošlim ciklusima najranije u utorak. Ali nekako mislim da ću produžiti ovaj ciklus. Već sam počela imat noćne more od mjerenja temperature. Stvarno sam do sada mislila da mi je ovulacija urredna. Ne znam što je značio onaj bjelanjak u petak, ali slično se ponovilo u utorak predvečer. Očito da ne znam procijeniti pravi bjelanjak jer nemoguće je da imam 2 puta u mjesecu bjelanjak a po temperaturi nijednom ovulaciju :D Kako god bilo, pokrili smo sve moguće znakove, ali ne nadam se ničemu. Dao Bog pa da sljedeći mjesec bude uredniji što se tiče temperature i svega!
Sortiraj odgovore
Najstariji