Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kitinita
    23. Travanj 2015. 13:55

kookoo30 i moj je desni jajnik skroz negdje sakriven i na zadnjem ultrazvuku je dr rekao da vjerojatno nije funkcionalan, a ni prohodan kanal. Ono što mene najviše brine, ja ovulaciju nisam nikad osjetila, potrošila sam tonu trakica i nikad ju nisu pokazale. 
    Sada je već godina dana kako se trudimo, i pripremam se za prohodnost jajovoda, ako je to u redu (nadam se da je), onda ćemo na potpomognutu.

Svi pravi životi su lijepi i teški. (I.A.)

• mama@
    23. Travanj 2015. 14:38

Kitinita kako to da ti trakice nisu nikada ppkazale O. Kuzim ako nisi osjetila jer nisam ni ja do prije nekoliko mjeseci.. al ovo s trakicama me cudi... inace ljudi jako hvale ih trakice

• mišica4
    23. Travanj 2015. 14:43

Pozz cure :) ja maloprije povracala  😯..i muka mi zadnjih par dana..e sad jesam li nesto krivo pojela ili ne nesto drugo u pitanju 😆 vjestica mi treba doci (nedoci) iduci tjedan..sad sam skroz zbunjena 😒

• kookoo30
    23. Travanj 2015. 16:28

Kitinita, jeli ti to samo tako preko ultrazvuka vidio da ti nije prohodan jajovod? Ja mislila da se to oko prohodnosti jajovoda vidi jedino na HSG-u. Ne znam, meni moj nije nista rekao za desni jajnik, osim sto ga je trazio i trazio, ajde napokon i nasao, ali ono, na jedvite jade. Ova bol kod ovulacije mi govori da je funkcionalan, ali pojma nemam sta je sa jajovodima.

dulcinela
    23. Travanj 2015. 18:41

Kookoo, dobro ste pokrili dane, to je najvaznije, ja isto vjerujem da nam ta ovulacijska bol puno olaksava prepoznati plodne dane. Sad nam samo preostaje cekati...Ne znam za prohodnost jajovoda, pretpostavljam da se vidi na uzv, jer meni uvijek ginekolog kaze da je ultrazvucnim pregledom sve u redu i da ne bih trebala imati problema sa zacecem. Osim ako budu hormoni u pitanju ili muska strana...Jos do jeseni ovako, ako ne uspijemo, idemo na sve pretrage. To sto ti je teze vidio desni jajnik ne mora znaciti da je nefunkcionalan. Zelim ti svu srecu i da sto prije zatrudnis! Sad ja kao i ti, ne dozivljavam vise simptome, to sam odlucila. Ali, sto je najgore, nemam ih ovaj put uopce, osim povisene temp, ali tako mi je bilo i prosli mjesec, pa nista.
    almS, super za spermiogram, vjerujem da niste fulali u osobnoj analizi nalaza citajuci po internetu, ali javi nam kad vam ginekolog ocita nalaz. Kod mene, kao i kod tebe, uglavnom vodenasta plodna sluz bude, to je kazu isto ok.
    Maja58 i agness33, neopisivo mi je zao zbog dolaska M...Kod mene vec mjesecima isto scenarij, tako da sam se vec navikla. Maja, dobro kazes, moramo nastaviti biti pozitivne, jer tako cemo jedino ostvariti svoj cilj.
    Dillb, odlican je clanak, puno hvala. Bas je fora kako beba sama bira roditelje. Ima u tome nesto inspirativno.
    Pepita, lijepo sto si i dalje uz nas.
    Svim curama, starima i novima, saljem veliku pusu i pozitivne vibre.

kitinita
    24. Travanj 2015. 09:08

mama2, kookoo30...moji ciklusi su skroz zbrčkani, traju i preko 60 dana, i gotovo uvijek menstruaciju moram izazvati Duphastoneom. Trakice sam koristila u toj fazi kad sam pila i Duphastone i nisu nikad ništa pokazivale.
    Zato sam bila jako sretna i vesela kad je na zadnjem uzv vidio folikul od 18mm, mi smo to sve odradili kako je rekao, iako nisam niti jedan simptom ovulacije osjetila.
    Ali svejedno, danas je došla i vještica. 
    U sljedećem ciklusu ću na HSG pa ću točno znati što je događa s jajovodima i je li tu problem.

Svi pravi životi su lijepi i teški. (I.A.)

• mama@
    24. Travanj 2015. 13:30

Kitinita draga.. dobro znam sto je to imati zbrckane cikluse... moj najduzi ciklus je bio jednom i to u trajanju 6 mjedeci... uzas... nikad vise nije bio tako dugacak. Ali niti sada nije uredan i vecinom traje od 60-90 dana.. 
    Veliki buuuuuaaaaa za tvoju pridoslu vjesticu

Maja58
    24. Travanj 2015. 13:43

Drage moje, citav vase objave, samo se opustite, meni je kasnila menga 2 dana. A oko 2 tjedna sam osjecala umor, glavobolju i punu potrebu za spavanje i dodje mi navecer oko 8h i evo vec mi je drugi dan kako imam mengu. A inace ujutro dobijem i to svaku mengu gubim puno krvi i iste simptome imam sada kao i prije menge. Nikada nisam dobivala navexer uvijek ujutro. I vec cetiri mjeseca svaki drugi dan imamo odnos muz i ja nekad i svaki dan. U prvoj trudnoci se jednom nismo cuvali i to na stolu imali odnos i ja ustala nisam lezala i stalno sam trckarala po kuci radila, a zadnja 4 mj odkako radimo na bebi uvijek poslije sexa lezim necu odmah da ustanem i opet nista. Sto znaci moramo se sve opustiti i ne cuvati se i ne razmisljati samo o tome dal je uspjelo i opterecavat se kad ce menga jer tako sebi i umislimo jos vise simptome. Kada se sexate uzivajte i nadjite neku zabavu da ne razmisljate o Trudnoci poslije. Jer mozak opteretite i vi i muz i iako se sexate ne moze trudnoca uspjeti jer ste sve kao i ja napete joj dal sam trudna dal cu ostat trudna a jos uz to i muzeve puno opterecavamo s tim. Pa i oni pocnu mislit mora ostati trudna pa kad ne upali razocaraju se ali nece da kazu jer vama to ne zele pokazati i daju vam do znanja da su vam potpora velika. Dame moje ljubac svima ☺

》♡☆♡ svaki novi dan je novi pocetak ♡☆♡《👪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.