Iskreno, ja baš ne vjerujem u te dodatke koji bi trebali poboljšati ovo ili ono. Smatram da tijelo dobiva sve što mu je potrebno ukoliko imaš uravnoteženu prehranu. Tako da nisam pobornik toga. Moramo biti svjesni danas koliko farmaceutska kompanija ulaže u reklamiranje svojih proizvoda i kako čak i ginekolozi (po uzoru na one u zapadnim zemljama) također imaju određenu proviziju ukoliko preporučuju proizvode svojim pacijentima. Ponekad, psihološki, sami sebe uvjerimo da nešto djeluje da sebi opravdamo novac koji smo u to uložili (been there, done that - i razočarala se nebrojeno puta). I teško je dokazati je li nekom uspjela trudnoća baš zbog toga ili bi ona uspjela i da nije bilo tog dodatka. Svejedno, svima koji se i na taj način trude, njihovu odluku i drugačije mišljenje poštujem.
Mogla bi i ja onda kupiti te Femisan kapi kad ih sve toliko hvalite...ajme postala sam ono što sam rekla da ću nastojati da ne budem. Na početku je bilo samo "bit ćemo neopterećeni pa kad dođe doći će", a sad već koristim sve moguće metode, LH trakice, mjerenje bazalne, sad bi i te kapi, još mi fali vrkuta i marulja i sve smo zaokružili
<3 2/2013 <3
Dita šteta što dragi nije kući, to je sigurno ovulacija
I cure koje mjerite bazalnu...ja sam krenula jučer (10.dc) znam da je bezveze ali čisto da steknem naviku za iduće cikluse i temperatura mi je ova dva dana jednaka, 36,4. Uglavnom po LH trakicama O mi je bila oko 9.dc. nije li to malo preniska temp za poslije ovulacije
<3 2/2013 <3
Dita0108, baš mi je žao zbog takvog iskustva.
Prirodno barem neće škoditi.
Ali ja ipak nekako ne vjerujem tim dodacima ukoliko je osoba zdrava (npr. neću uzimati cink, željezo i magnezij ako mi je krvna slika odlična). Ako se pak pokaže drugačije, vjerujte mi i ja sam spremna po preporuci pokušati. Zasad smatram da nema potrebe za time. Baš mi MM danas govori: a da ja pokušam kupiti neke vitamine za plodnost, hihiiiihihih. I on se počeo brinuti.
Trudimo se opustiti živce vjerujući da će doći plusić, da je još rano i da ćemo uspjeti ubrzo.
Sad bih najradije i ja sama odmah počela sa tim kapima, najviše zbog toga da mi se ciklusi unormale, imam maca prah (koji samo stoji) i vrkutu (koja također stoji) jer sam lijena to uzimat tj pravitii, a i taj prah je brutalno odvratan, moram ga u jogurt ili sl stavit, a to baš i ne volim, pa mi se te kapi čine kao idealne za mene,ali mislim da ću pričekati do ovog pregleda da vidim šta će ginekolog reći ( sestra od ginekologa već mi je rekla da se pripremim na sve moguće pretrage jer je jakoooo temeljit ginekolog) pa ću onda vidjeti :)
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
StellaMaris sto se tice bazalne temperature, ja ju mjerim nekoliko mjeseci. Temperatura u prvom dijelu ciklusa mi je 36.3-36.4,a u drugom dijelu ciklusa 36.7-36.8. Ako se ne dogodi skok temp.moguce da je ovulacija izostala. U tvom konkretnom slucaju moze biti 2mogucnosti: 1.imala si ovulaciju, a temp prije ovulacije ti je bila ispod 36.4 ili 2.tvoja se ovulacija jos nije zbila. Za temp.je najbolje tri mjeseca pratiti svoju bazalnu sve dane ciklusa kako bi upoznala svoje tijelo. Sretno i tebi i meni
Dita stvarno užas što si prošla. Ja sam uzimala yasmin dok su bile one afere oko tih ugrušaka i išla sam odmah na pretrage, sve je HB bilo u redu ali sam za svaki slučaj nedugo iza prešla na yazz.
I ja sam za sve prirodno i hranim se dosta kvalitetno (sve 4 bake su nam žive i sve žive na selu tako da je 80% naših namirnica iz prirodnog uzgoja) ali ako primjetim da se dogodio neki disbalans na kojeg ja ne uspijevam ili ne mogu utjecati onda prelazim na neagresivne metode koje mi mogu poboljšati kvalitetu života.
Lidija hvala na odg. i ja sam pretpostavila istu stvar, znam i da se treba najmanje 2-3 mjeseca mjeriti da bi uspio pohvatati nešto. Sad nastavljam pratiti pa ćemo vidjeti što se događa
<3 2/2013 <3
Sortiraj odgovore
Najstariji