Babylove sve ti je napisala Grizli. To je uredan nalaz, nemaš brige. Kod mene su isto antitjela pozitivna, sve ostalo je bilo neg.
Tata me zove zlato - hvala ti puno za link, meni je super došao jer nemam pojma o korištenju LH trakica.
Sin - 2009.
Beba anđeo - 2012.
Kćerka - 2014.
Sto mi sve zene necemo raditi da dodjemo do cilja. Dobila od jedne nutricionistice bas mail sa tzv. Plodnom dijetom. Bila kod nje jer bas nemam apetita pa ajde da i to probam rijesiti da nije do toga problem. Kaze zena da po nekim istrazivanjima 80% zena na toj dijeti su vrlo brzo zanjele, a sve koje su zanjele i iznjele su t do kraja uspjesno.
Dakle njena preporuka za tu "dijetu" je slijedeca:
Konzumirat dovoljno tekucine - voda, cajevi, mlijeka biljnog porijekla vise, kravljeg sto manje, smoothe napitke koje sami pripremite, vocni sok svijeze cijedjen
Meso - moze sve al idealno bi bilo neko iz domaceg uzgoja, nikako mesne preradjevine nikakve, pasteta domace spremljena jetrena. Jetrica je svakako pozeljna
Riba - najbolje ribe hladnih mora (bakalar, losos), sto manje tunjevina i sabljarka, ne konzumirat skoljke nikakve
Zitarice i kruh - pozeljno brasno od cijelog zrna i kukuruzno, lan, sezam, chia, suncokret, konoplja, bundeva.
Orasasti plodovi svi na dnevnoj bazi bi se trebali uzimat barem 1 šaka
Jaja - opet po mogucnosti domaca
Povrce - spinat al samo domaci (kupovni moze sadrzavat previse teskih metala), kelj, blitva... Opcenito najpvise treba zelenog i crvenog povrca, sto manje bijelog posebno sirovog jer sadzi sumpora (luk npr.)
Voce - svo voce, narocito dobar grejp, ananas, brusnice, jagode, suhe sljive... Obavezno dobro oprat, pozeljnije je domace netretirano ili iz eko uzgoja.
Sto manji unos secera, alkohola, kofeina, industrijske hrane, konzervirane. Posebno paziti na hranu koja sadrzi sumpor (vakumirana hrana - meso, naresci)
Nije vazno koliko cega se dnevno unese bit o je da sto vise namjernica preporucljivih se u 1 dana koristi, a sto manje onih nepozeljnih.
Eto ako kojoj se da pozabaviti i s time. Ja cu probat i sebe i muzuca baciti ta tu plodnu dijetu. 😀
Hvala vam cure puno, pao mi kamen sa srca, bas sam se uplasila jer mi nije bilo jasno nista..
Sutra idem vaditi AMH i muz dati uzorke na analizu, i onda mi ostane samo progesteron iduci tj i gotovi smo s prikupljanjem nalaza i idemo na kontrolu, iako nakon kontrole bude sigurno jos nalaza trebalo.... hvala vam cure puno , uz vas je sve nekako lakse 💖💖 imam ja sa kime razgovarati ali ovdje smo u slicnim situacijama i u potpunosti se razumijemo 😙😙
Sto mi sve zene necemo raditi da dodjemo do cilja. Dobila od jedne nutricionistice bas mail sa tzv. Plodnom dijetom. Bila kod nje jer bas nemam apetita pa ajde da i to probam rijesiti da nije do toga problem. Kaze zena da po nekim istrazivanjima 80% zena na toj dijeti su vrlo brzo zanjele, a sve koje su zanjele i iznjele su t do kraja uspjesno.
Konzumirat dovoljno tekucine - voda, cajevi, mlijeka biljnog porijekla vise, kravljeg sto manje, smoothe napitke koje sami pripremite, vocni sok svijeze cijedjen
Meso - moze sve al idealno bi bilo neko iz domaceg uzgoja, nikako mesne preradjevine nikakve, pasteta domace spremljena jetrena. Jetrica je svakako pozeljna
Riba - najbolje ribe hladnih mora (bakalar, losos), sto manje tunjevina i sabljarka, ne konzumirat skoljke nikakve
Zitarice i kruh - pozeljno brasno od cijelog zrna i kukuruzno, lan, sezam, chia, suncokret, konoplja, bundeva.
Povrce - spinat al samo domaci (kupovni moze sadrzavat previse teskih metala), kelj, blitva… Opcenito najpvise treba zelenog i crvenog povrca, sto manje bijelog posebno sirovog jer sadzi sumpora (luk npr.)
Voce - svo voce, narocito dobar grejp, ananas, brusnice, jagode, suhe sljive… Obavezno dobro oprat, pozeljnije je domace netretirano ili iz eko uzgoja.
Sto manji unos secera, alkohola, kofeina, industrijske hrane, konzervirane. Posebno paziti na hranu koja sadrzi sumpor (vakumirana hrana - meso, naresci)
Nije vazno koliko cega se dnevno unese bit o je da sto vise namjernica preporucljivih se u 1 dana koristi, a sto manje onih nepozeljnih.
Eto ako kojoj se da pozabaviti i s time. Ja cu probat i sebe i muzuca baciti ta tu plodnu dijetu. 😀
Sve treba isprobati , nista bam nece naskoditi, ja sam pocela piti A-Z mama i muzu narucila feritilup cekamoda stigne, mozda nam i to pomogne 😊
Povrce - spinat al samo domaci (kupovni moze sadrzavat previse teskih metala), kelj, blitva… Opcenito najpvise treba zelenog i crvenog povrca, sto manje bijelog posebno sirovog jer sadzi sumpora (luk npr.)
Voce - svo voce, narocito dobar grejp, ananas, brusnice, jagode, suhe sljive… Obavezno dobro oprat, pozeljnije je domace netretirano ili iz eko uzgoja.
Uf meni bi trebala neka ekstra dijeta. ja imam 68 kg na 161 cm i debljat se ne trebam. Ali sam veliki problem za meso, nisam vegetarijanac ali meso ne volim nikako
Sin - 2009.
Beba anđeo - 2012.
Kćerka - 2014.
Grizli,ja se bas tako hranim.Vrlo slicno ovome sto si prilozila. U svakom je slucaju zdravo i pametno pripaziti,a ne moze da odmogne nikako. :-)
url=https://lilypie.com]
U biti došla sam pisat jedno, pa vidjela postove i zaboravila.
Uglavnom, danas mi je 5ti dan kako pijem vrkutu, i ili sam ja pobudalila ili me bole jajnici što se nikad ne dešava.
Znakovima pms kako pijem vrkutu nema ni traga.
E sad ćemo vidjeti kako će ići dalje.
Sin - 2009.
Beba anđeo - 2012.
Kćerka - 2014.
Babylove moj muz pije fetilup i kaze da su mu ok, pio ga je 20-tak dana prije ponovljenog spermiograma koji se pokazao bolji pa sad dal je i do fertilup ili sto ne znam, al reko da ce ga uzimat dok god ne bude cuo srceko. 😏
Anymany ja isto nisam za meso, al otkad mi je dr na humanoj rekla da bi trebala tjedno uzimat meso najmanje 4 puta striktno se toga drzim. Navodno ako nema uzimas dovoljno bjelancevina moze biti loš razvoj jajnih stanica, a kod muskih losa morfologija spermija. Pa zakamufluram sad meso u neki umak ili povrce pa prodje. Ja sam pak mrsava pa je mislila da sam vege i odmah me kritizirala za to, al poslije razjasnile i objasnila mi zasto je lose vege biti u tom slucaju.
Tata me zove zlato znaci moze se od toga zivit i na taj nacin se hraniti! Budemo probali.
Inace ja sam uzimala PrenataS, al sam na stranici nekoj citala da je super Novalac prenatal i poslala na njihovoj stranici zahtjev za uzorke i poslali mi 5 tabletica pa cu sad to probat. Stvarno imaju vise nekih vitamina i folata i omega imaju sta druge mi nemaju. Al me mucilo da ne dobim zgaravicu jer od Elevita sam imala zgaravicu. Za sad su ok.
Grizli super je ova dijeta sto si napisala, ja sam isto mrsavija ali moj apetit je ogroman, gladna sam svaka 2-3 sata (pretpostavljam da je genetika u pitanju) i meso nam je skoro svaki dan na meniju, mi se manje vise tako i hranimo, kruh pravim sama i stavljam hrpu sjemenki unutra i sad sam pocela papat grejp kojeg inace jako volim ali ga se uopce nisam sjetila do prekjucer zbog prehlade hahaha 😁
Anymany tako je meni bilo taj jedan mjesec kad sam pila vrkutu, pms nista a ovulacija je bila ajme bolna, taman sam taj dan isla na folikulometriju i jedva sam dosla do doktorice...sad sam ipak odustala od nje zbog Andola ali pijem prvi put list maline i macinu do O 😊
Babylove kao sto su ti cure rekle to ti je skroz uredan nalaz, mi smo to isto vadili jos prije i pise nam dolje na nalazu da odgovara osobi koja je cijepljena, to se vidi po tom antihb valjda, koliko sam skuzila doktoricu..😉
Babylove moj muz pije fetilup i kaze da su mu ok, pio ga je 20-tak dana prije ponovljenog spermiograma koji se pokazao bolji pa sad dal je i do fertilup ili sto ne znam, al reko da ce ga uzimat dok god ne bude cuo srceko. 😏
Anymany ja isto nisam za meso, al otkad mi je dr na humanoj rekla da bi trebala tjedno uzimat meso najmanje 4 puta striktno se toga drzim. Navodno ako nema uzimas dovoljno bjelancevina moze biti loš razvoj jajnih stanica, a kod muskih losa morfologija spermija. Pa zakamufluram sad meso u neki umak ili povrce pa prodje. Ja sam pak mrsava pa je mislila da sam vege i odmah me kritizirala za to, al poslije razjasnile i objasnila mi zasto je lose vege biti u tom slucaju.
Tata me zove zlato znaci moze se od toga zivit i na taj nacin se hraniti! Budemo probali.
Inace ja sam uzimala PrenataS, al sam na stranici nekoj citala da je super Novalac prenatal i poslala na njihovoj stranici zahtjev za uzorke i poslali mi 5 tabletica pa cu sad to probat. Stvarno imaju vise nekih vitamina i folata i omega imaju sta druge mi nemaju. Al me mucilo da ne dobim zgaravicu jer od Elevita sam imala zgaravicu. Za sad su ok.
Ma nemogu, nema šanse...evo pečem svojima svinjetinu i krumpir, i meni to toliko smrdi da ti ja opisati ne mogu. Želudac mi se digne samo na pomisao mesa. Piletinu i ajde, pohanu ili iz rola, ali svinjetina, teletina i ostalo neide.
Sin - 2009.
Beba anđeo - 2012.
Kćerka - 2014.
Sortiraj odgovore
Najstariji