Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinchy_07
    09. Veljača 2018. 20:30

Teta55 cestitke od srca i da ovaj put budes imala skolsku trudnocu

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

• Babylove
    09. Veljača 2018. 22:27

mono1111

Svjesna,
    Da, da, pikam se heparinom i dalje, i na andolu sam. Sad andol ukidam za tjedan dana.
    U prirodnoj T sam heparin dobila odmah po pozitivmoj beti, do tad andol u konzinuitetu mjesecima prije ostvarene T, a ovo je IVF T pa sam heparin dobila od transfera, iako sam se pocela pikati 5 dana prije transfera, sto bi kao u prirodnom ciklusu znacilo od O…ali tebi, koja planiras prirodno, heparin ce even.uvesti od poz.bete ili testa, negdje uvode od poz.srcane akcije, ali nekako smatram da je to kasno.
    Svakako izvadi nalaze za trombofiliju.
    Sto se tice planiranja T nakon spontanog, meni je uvijek receno da je dovoljno pricekati samo jedan ciklus, onih 6 mjeseci je stara skola..spletom okolnosti ja sam svaki put cekala duze, ili sam pretrage radila nakon 2.spontanog, a nakon 3.se sve zakompliciralo..
    Babylove,
    Ja sam u Petrovoj na humanoj reprodukciji. Gdje su tebe poslali, na koji odjel?
    Lotus,
    Drago mi je da si se vratila i zelim da uskoro bude dobitno !! Ima kakvih novosti?

Isto na humanu reprodukciju me salju, i samo su mi rekli da cu tamo na pregled pa ce mi rec sto dalje.. Tako da nista neznam... Mozes li mi reci sto me ceka bar prvi put da se znam pripremiti?

Belle84
    09. Veljača 2018. 23:51

Hej cure, ja upadam s drugog podforuma al vas redovito citam i pratim vase price. Nadam se da cete sve uskoro ugledati plusice. 
    Draga Svjesna, da te utjesim, vidim da se grizes da si mozda pridonijela spontanom zbog putovanja i alkohola i tablete... ja sam ostala trudna u ovo doba prosle god nakon 6 mj pokusavanja. Taj mjesec kad sam ostala trudna, tocnije tih tjedan dana kad sam zacela, imala sam najgoru gripu ikad, 38.5 temperatura i kljukala sam se s Neofenima, bar 3 dnevno...(nisam znala da sam trudna) i trudnoca se odrzala. Pitala sam poslije doktoricu kolko je to sve utjecalo na plod (i visoka temp i neofeni koje nisam bas smjela piti) i ona mi je rekla da kad se plod ne odrzi onda nema veze ni casica alkohola niti koja tableta, jednostavno se nije odrzalo. Neka visa sila. I to je to. Tako da se ne grizes zbog toga 😘

Grizli
    10. Veljača 2018. 10:04

Babylove meni su prvi put na humanoj pregledali sve nalaze koje sam do tada skupila (trombofilija, hormoni stitnjace, papa test, brisevi). Nakon pregleda popricala sam s ljecnicom koja mi je objasnila da taj tip trombofilije nije toliko strasan, napisala mi preporuku za kariogram, torch i muzu spermiogram. I da se javim kad sve skupim za daljnju obradu. I da ljecnica mj je tada odgovotila na sva pitanja koja sam imala. S time da sam si ja zapisala na papir ranije sve sto me zanima jer tamo se nis ne bi bila sjetila iskreno. Sretno!

_svjesna
    10. Veljača 2018. 10:53

Belle84

Hej cure, ja upadam s drugog podforuma al vas redovito citam i pratim vase price. Nadam se da cete sve uskoro ugledati plusice.
    Draga Svjesna, da te utjesim, vidim da se grizes da si mozda pridonijela spontanom zbog putovanja i alkohola i tablete… ja sam ostala trudna u ovo doba prosle god nakon 6 mj pokusavanja. Taj mjesec kad sam ostala trudna, tocnije tih tjedan dana kad sam zacela, imala sam najgoru gripu ikad, 38.5 temperatura i kljukala sam se s Neofenima, bar 3 dnevno…(nisam znala da sam trudna) i trudnoca se odrzala. Pitala sam poslije doktoricu kolko je to sve utjecalo na plod (i visoka temp i neofeni koje nisam bas smjela piti) i ona mi je rekla da kad se plod ne odrzi onda nema veze ni casica alkohola niti koja tableta, jednostavno se nije odrzalo. Neka visa sila. I to je to. Tako da se ne grizes zbog toga 😘

Hvala ti puno. Pa vjerujem da je tako, a i nakon svih nalaza vidjet cemo, mozda je doista postojao uzrok, mozda nikada ne saznam.

• Babylove
    10. Veljača 2018. 10:58

Grizli

Babylove meni su prvi put na humanoj pregledali sve nalaze koje sam do tada skupila (trombofilija, hormoni stitnjace, papa test, brisevi). Nakon pregleda popricala sam s ljecnicom koja mi je objasnila da taj tip trombofilije nije toliko strasan, napisala mi preporuku za kariogram, torch i muzu spermiogram. I da se javim kad sve skupim za daljnju obradu. I da ljecnica mj je tada odgovotila na sva pitanja koja sam imala. S time da sam si ja zapisala na papir ranije sve sto me zanima jer tamo se nis ne bi bila sjetila iskreno. Sretno!

Hvala ti na informaciji... mislim da cu si i ja zapisati jer cu zablokirati tamo 🙈🙈

Ena1989
    10. Veljača 2018. 14:38

Pozdrav cure! Vadila ja krv za hormone, sve je ok osim prilaktina koji mi je 1278 :( jel imala koja od vas s tim problema i da zbog tog nije mogla zatrudnjet? U ponedjeljak ponavljam opet jer je tako doktor preporučio pa se onda bacamo na otkrivanje uzroka 

_svjesna
    10. Veljača 2018. 15:35

Hellena 1989

Pozdrav cure! Vadila ja krv za hormone, sve je ok osim prilaktina koji mi je 1278 :( jel imala koja od vas s tim problema i da zbog tog nije mogla zatrudnjet? U ponedjeljak ponavljam opet jer je tako doktor preporučio pa se onda bacamo na otkrivanje uzroka

Prolaktin koji je povisen ometa odvijanje ovulacije, moja prijateljica je imala duplo visu vrijednost nego tvoju i ima lijepu zdravu bebicu, terapija joj je bio bromokriptin i nije imala problema s time. Sve je ok kada se na vrijeme otkrije, a svakako svemu dalje treba traziti uzroke. Ne brini se ;)

Grizli
    10. Veljača 2018. 15:55

Helena prolaktin ti je dosta visok. Moja sestricna je sa prolaktinom 1000 i nesto poslana prvo emdokrinologu na pregeld i daljnje pretrage. Cak znam da su je slali i na snjmanje nekakvo hipofize. A na kraju se ispostavilo da je od velikog stresa joj to bilo povecano. No bili su je bas isprepadali da svasta moze biti. Bitno da ga vadis ujutro mislim da su meni rekli 3 nakon budenja najvise i pol sata prije vadjenja moras mirovat.

Nela1802
    10. Veljača 2018. 19:41

Cure, poslije odnosa mi se pojavilo prvi put u zivotu neko oskudno krvarenje, poslije sat vremena sad imam malo sukrvice, roskasto.

Na pocetku odnosa bila sam malo suha, ali poslije bilo ok.Svasta sam citala na netu uzas, prepala sam se.  Svakakve bolescure. :(
    Hvla.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.