Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebac2401
    12. Siječanj 2018. 01:10

Jane_Doe

Ami ako se ova vrtoglavica nastavi, ja ne znam kako cu se vratit na posao nakog godisnjeg.. Bas je neizdrzivo..
    Dada, postajem teta na ljeto.. Jedva cekam da mi doktor potvrdi pa da mogu sestri rec, obje smo se nadale da cemo skupa bit trudne 😊

Cao zene,evo ja sam nova ovdje i prvo zelim da cestitam tebi Jane_Doe od sveg srca! Pratim forum par dana, ne predugo,ali toliko me ohrabrilo i oraspolozilo kada sam procitala tvoju divnu vijest.. Zbog toga sam i odlucila da se javim..Moja situacija je ovakva, dragi i ja smo relativno skoro poceli bas ciljano da pravimo bebu,neka 2 mj,pratimo plodne dane i sve tako ali prosli mj nismo uspjeli. Prije toga nismo ciljano isli ali dosta puta se nismo pazili pa kao ako se desi, desi se i nije se desilo nikada..Iskrena da budem svaki put smo se oboje razocarali,zato smo i odliculi da ne treba vise da se pazimo i da smo spremi i zelimo bebaca..Za 8 dana trebam dobiti M.. Simptoma nekih i nemam samo u donjem dijelu stomaka osjecam stalno kao neki pritisak i temp mi je oko 37 vec par dana. Mislim i da malo sebi umisljam i primjetim da sam opterecena postala. Sad bih bila u stanju uraditi test i bio bi negativan i opet bih se razocarala 😩 a bojim se toga.. Eto tako.. Cestitam svim plusicima,drzim palceve i za nas sve buduce plusice da dodju sto prije 😍😍

PatriciaZG
    12. Siječanj 2018. 08:55

Drage trudilice,
    Evo da se i ja javim. Mozda sam sebicna, jer smo prije tri mjeseca dobili bebu, ali voljeli bi dobiti jos jedno djetesce. Krenuli smo polako...znam da je rano, ali imam 37 godina i nemam bas vremena na pretek da se cuda dese.
    Mrvicz smo zaceli slucajno, od prvog pokusaja. Trudnoca " uredna sa komplikacijama". Nazalost, imam veeeliki miom koji me pratio cijelu trudnocu. Na zadnjoj stijenci maternice je, tako da ne smeta plodu. Mjesecnica uredna, na 28 dana. Ovulacija takodjer. Svi savjeti su dobro dosli.
    Jutros je stigla tetka, tako da sad pocinjemo brojat. A odbrojavamo od mog rodjendana 24.1. 
    Zelim vam svima da Novu godinu docekamo sa otecenim nogana u pingvin pozi😀  drzim fige i molim se za vas drage moje! 
    Citam vas i pratimo se!
    Ljub ljub

Podrska je najveci blagoslov koji nekome mozes pokloniti. Budi velikodusna!

url=https://lilypie.com]

Nela1802
    12. Siječanj 2018. 09:34

E ovako , opet ja.
    Moj Ginekolog je zvao labaratoriju dole kuci.Potvrdii je da imam taj problem i visoki rizik za trombozu.
    I rekao mi je nista do trudnoce.Samo cu u trudnoci od prvog pregleda tj 6TT dobijati heparin.
    Ne znam da li na svoju ruku da uzmem Aspirin jer kod nas nema andol.
    Rekal mi je za folat/folna kis. da je to u sustini nepotrebno, jer to nije postojalo prije.Ali ja san sebi ver aktivni folat narucila.Ne moze stetiti.
    Dalje idem porodicnom ljekaru za protein c i s, homocistein i antifosfolipidno to nesto.
    Eh sad mi je bitno da znam sta me cek kod tih analiza, zasto se rade i sta treba  znati o njina.
    Malo sam se sad smirila kad vidim da nije toliko strasno jer sam sad shvatila da to ne moze direktno uticati na zacece. Samo na odrzavanje trudnoce.
    Imala sam do sad dvije op.u zivotu i nikad nisam vila testirana na to. A kao sto mogu zakljuciti jako je vazno znati da se ima ima taj faktor prilikom oöeracija.
    Hvala vam cure na podrsci.Zelim vam plusice i uredne trudnoce.
    Mono svaka ti cast i tebi grizli na detanim opisima.

Grizli
    12. Siječanj 2018. 09:58

Mina drago mi je da je sve super kod tebe s bebom, a drzim fige da tako i ostane, mucnine i ostalno ce proci. Sretno
    Bebac2401 prvo dobrodosla.samo polako i hrabro desit ce se i bebac. Nakon O temp je uvijek povisena do 25.dana ciklusa tek ako ostane iza zoga moze biti znak T, no ako ne pratis temp duze vrijeme ne možeš to uzet kao relevantan podatak. Pritisak moze i ne mora biti simptom. Vecinom mi zenske pocnemo osjecat sve i svasta kad zelimo bebu i radimo na tome. U svakom slucaju nemoj jos radit test,malo se strpi i drzimo fige da ta M ne dodje.
    Patricia i tebi dobrodosla... Cestitam na bebi prvo, i svaka cast za hrabrost sto odmah idete na drugu, al shvacam sto zelis reci i zelim ti puno uspjeha.Savjet bas neki pametan i nemam osim opusti se i sretno.
    Nela tako je to utjece na odrzavanje trudnoce. Aspirin moze isto to je sve isto samo mora biti onaj aspirin protect. Folna je jako bitna i ne kuzim zasto ti je to rekao dr., ja ti svakako predlazem da odmah pocnes piti. Ja pijem vec 2 godine i niti jedan lijecnik mi nije rekao da ne pijem dapace svi kazu da je to jako jako vazno za buducu T. Protein C je vezan za tromb.jos ejdan od enzima, a ako nije uredan moze uvjetovat spontane. Protein S je zapravo vitamin K, koji je bitan opet za koagulaciju izgrusavanje krvi. Homocistein je vezan opet za krvotok moze imat utjecaj na srcane bolesti, mozdani udar, arterosklerozu itd. Antifosfolipid se odredjuje da bi se utvrdilo dal postoji taj sindrom koju je zapravo autoimuna bolest kad taj protein napada druge lipide u organizmu i uvjetuje prekomjerno zgrusavanje krvi. Opet znaci tromboza i spontani su u pitanju. Uglavnom sve ti je vezano za trombozu, pojavu spontanih isl. 

Nela1802
    12. Siječanj 2018. 10:12

Grizli

Mina drago mi je da je sve super kod tebe s bebom, a drzim fige da tako i ostane, mucnine i ostalno ce proci. Sretno
    Bebac2401prvo dobrodosla.samo polako i hrabro desit ce se i bebac. Nakon O temp je uvijek povisena do 25.dana ciklusa tek ako ostane iza zoga moze biti znak T, no ako ne pratis temp duze vrijeme ne možeš to uzet kao relevantan podatak. Pritisak moze i ne mora biti simptom. Vecinom mi zenske pocnemo osjecat sve i svasta kad zelimo bebu i radimo na tome. U svakom slucaju nemoj jos radit test,malo se strpi i drzimo fige da ta M ne dodje.
    Patricia i tebi dobrodosla… Cestitam na bebi prvo, i svaka cast za hrabrost sto odmah idete na drugu, al shvacam sto zelis reci i zelim ti puno uspjeha.Savjet bas neki pametan i nemam osim opusti se i sretno.
    Nela tako je to utjece na odrzavanje trudnoce. Aspirin moze isto to je sve isto samo mora biti onaj aspirin protect. Folna je jako bitna i ne kuzim zasto ti je to rekao dr., ja ti svakako predlazem da odmah pocnes piti. Ja pijem vec 2 godine i niti jedan lijecnik mi nije rekao da ne pijem dapace svi kazu da je to jako jako vazno za buducu T. Protein C je vezan za tromb.jos ejdan od enzima, a ako nije uredan moze uvjetovat spontane. Protein S je zapravo vitamin K, koji je bitan opet za koagulaciju izgrusavanje krvi. Homocistein je vezan opet za krvotok moze imat utjecaj na srcane bolesti, mozdani udar, arterosklerozu itd. Antifosfolipid se odredjuje da bi se utvrdilo dal postoji taj sindrom koju je zapravo autoimuna bolest kad taj protein napada druge lipide u organizmu i uvjetuje prekomjerno zgrusavanje krvi. Opet znaci tromboza i spontani su u pitanju. Uglavnom sve ti je vezano za trombozu, pojavu spontanih isl.

Okej.Onda cu poceti sa Aspirinom protekt 100mg na svoju ruku.Folnu cu od danas poceti.Stize mi danas paket.
    I za sve te faktore je heparin najbolja solucija u trudnoci ? I samo se heparin koristi u trudnoci ?
    Grizli da li si zi trenutno trudna ili si bila ili si trudilica ? Hvala puno.

Jane_Doe
    12. Siječanj 2018. 10:14

Mono, elvira hvala puno, nadam se da ce bit sve ok a isto zelim i vama.. Jos malo pa ce proljece 😊
    Mina hvala bogu da je sve ok, a mucnine su znak da je. Izdrzat ces ❤️ 
    Bebac i patricia svu srecu zelim 😘

12. Siječanj 2018. 12:10

Curke ja bi trebala kao sutra dobit..  Ali u zadnja  dva dana nemam opce simptoma nekih kao i inace i nisam imala mira i napravim test..  I još nije prvi  jutarnji  urin...  A ovo  sam dobila  na stapicu

Šta vi mislite
    Šta vi mislite
    mina04
    12. Siječanj 2018. 12:23

nestrpljiva25

Curke ja bi trebala kao sutra dobit.. Ali u zadnja dva dana nemam opce simptoma nekih kao i inace i nisam imala mira i napravim test.. I još nije prvi jutarnji urin… A ovo sam dobila na stapicu

Mislim da je to plusic!!! Cestitam draga!!

All of God’s grace in one tiny face 💟

mina04
    12. Siječanj 2018. 12:25

Grizli

Bebac2401prvo dobrodosla.samo polako i hrabro desit ce se i bebac. Nakon O temp je uvijek povisena do 25.dana ciklusa tek ako ostane iza zoga moze biti znak T, no ako ne pratis temp duze vrijeme ne možeš to uzet kao relevantan podatak. Pritisak moze i ne mora biti simptom. Vecinom mi zenske pocnemo osjecat sve i svasta kad zelimo bebu i radimo na tome. U svakom slucaju nemoj jos radit test,malo se strpi i drzimo fige da ta M ne dodje.
    Patricia i tebi dobrodosla… Cestitam na bebi prvo, i svaka cast za hrabrost sto odmah idete na drugu, al shvacam sto zelis reci i zelim ti puno uspjeha.Savjet bas neki pametan i nemam osim opusti se i sretno.

Hvala mila 😘
    Jane_Doe ❤❤❤

All of God’s grace in one tiny face 💟

12. Siječanj 2018. 12:28

mina04

nestrpljiva25

Curke ja bi trebala kao sutra dobit.. Ali u zadnja dva dana nemam opce simptoma nekih kao i inace i nisam imala mira i napravim test.. I još nije prvi jutarnji urin… A ovo sam dobila na stapicu

Mislim da je to plusic!!! Cestitam draga!!

Ajme da barr!!!  Ne virujem ništa dok ne bude debeli plus.  Ništa  me ne boli ni sise ni drob...  Mislim  da cu još najmanje 2-3 puta napravit  test.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.