Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Studeni 2017. 10:46

A sad mi je npr 36,6. Ko ce ga znat haha

blossom
    13. Studeni 2017. 11:02

bazalna temp. mjeri se vaginalno ili oralno
    meni je prakticnija oralno - i ona se mjeri iskljucivo ujutro (prije rastezanja, ustajanja, pranja zubi i sl. - jer to sve utjece na temperaturu)
    i uvijek u isto vrijeme (ak je sat prije ili poslije zapise se - jer mozda se ne budis u isto vrijeme)

mjerenje temp. ujutro pa popodne - ne daje nikakve informacije i po tome se ne moze nista zakljuciti
    odnosno normalno je ako mjeris popodne da ti je temp. veca jer je i tijelo vec na "radnoj" temperaturi

amina drzim palčeve 

13. Studeni 2017. 11:06

blossom

bazalna temp. mjeri se vaginalno ili oralno
    meni je prakticnija oralno - i ona se mjeri iskljucivo ujutro (prije rastezanja, ustajanja, pranja zubi i sl. - jer to sve utjece na temperaturu)
    i uvijek u isto vrijeme (ak je sat prije ili poslije zapise se - jer mozda se ne budis u isto vrijeme)

mjerenje temp. ujutro pa popodne - ne daje nikakve informacije i po tome se ne moze nista zakljuciti
    odnosno normalno je ako mjeris popodne da ti je temp. veca jer je i tijelo vec na "radnoj" temperaturi

amina drzim palčeve

Evo bas sam sad citala o tome. Nisam imala pojma jer nikada nisam razmisljala o tome, dobro da znam. Al poznavajuci sebe nece se meni to dat toliko pratit i zapisivat a i to se vise ciklusa treba pratit da znas kako ti temp varira.

blossom
    13. Studeni 2017. 11:17

nije uopce napor - naviknes se 

ja imam 2 alarma
    na 1 stavim toplomjer (stavlja se ispod jezika) 
    i na 2 (nakon 5 min) očitavam

ja sam se odlucila na to - jer zelim bit sigurna kad je O jer nemam redovite cikluse
    ako i ne uspijemo ovaj mjesec iduci cu sa lH trakicama i tem. i tako dok god ne uspijemo i dok ne napravimo spermigram da znamo na cemu smo

i recimo iz ovog 1 grafa sta imam otprilike sam polovila - iduci mjesec ce mi bit lakse - i mogu ti rec da dani lete - tako da 3 ciklusa mi nisu neki problem  ako je to najmanje sta cu morat cekat, nitko sretniji od mene

mina04
    13. Studeni 2017. 12:27

Jane_Doe

cure, ja isto imam povisenu temp stalno.. stalno piskim i kao da me malo bole sise, ali samo kad ih stiscem. dole osjecam onaj balon famozni.. kaze mi mm da je vjerojatno psiha, a tako se i meni cini. e sad ili sam imal O pa nisam skuzila ili nije ni bila pa ce tek biti..
    ako se do 25.11. ne pojave klasicni simptomi O ili M radim test pa sta bude..

Drzim figee da nista ne dode i da bude plusic. 
    Ja ne znam kad da napravim, sad mi je 33 dc. Mozda da ipak pricekam jos bar tjedan dana? Jos uvijek me sise bole, i to je to. Jucer me nesto bolio desni jajnik ne znam zasto, ko kad imas O 😯

All of God’s grace in one tiny face 💟

mono1111
    13. Studeni 2017. 12:27

Amina123

Ovako jutros sam dobila bolove u jajniki,
    Testna je od jutros za nijansu svjetlija.
    Mi smo imali jucer odnose oko 16h onda sledeci su tek veceras.Nadam se da ce biti sve oke.Valjda ovaj put uspije. :(

Mislim da nema potrebe dns navecer imati odnose, mislim mozete, ali O je bila vjerovatno vec..
    J.s.se moze oploditi 12 do 24 h nakon pucanja folikula, znaci nakon O...ali mislim da vam je onaj odnos jucer u 16 h presudan, jer spermiji su cekali j.s.

Jane_Doe
    13. Studeni 2017. 14:13

mina04

Jane_Doe

cure, ja isto imam povisenu temp stalno.. stalno piskim i kao da me malo bole sise, ali samo kad ih stiscem. dole osjecam onaj balon famozni.. kaze mi mm da je vjerojatno psiha, a tako se i meni cini. e sad ili sam imal O pa nisam skuzila ili nije ni bila pa ce tek biti..

Ja ne znam kad da napravim, sad mi je 33 dc. Mozda da ipak pricekam jos bar tjedan dana? Jos uvijek me sise bole, i to je to. Jucer me nesto bolio desni jajnik ne znam zasto, ko kad imas O 😯

kad si ti ono uhvatila LH pik? mozda da pricekas 14 dana od toga, da ti ipak ne bude prerano?
    ne znam, nisam pametna ni za sebe hahahah

mina04
    13. Studeni 2017. 14:22

Jane_Doe

mina04

Jane_Doe

kad si ti ono uhvatila LH pik? mozda da pricekas 14 dana od toga, da ti ipak ne bude prerano?

19.11 mi je 14 dana od LH pika..

All of God’s grace in one tiny face 💟

Jane_Doe
    13. Studeni 2017. 14:33

mina04

Jane_Doe

mina04

Jane_Doe

19.11 mi je 14 dana od LH pika..

ajde to ti je za 6 dana, do tad pricekaj. joj drzim i fige 

• Jana
    13. Studeni 2017. 14:39

Cure čitam vas i pratim koliko stignem.. Radujem se svakom vašem plusiću, isčekujem s vama.. Ja sam po treći put, nakon što mi mjesečnica nije stigla 06.11., ugledala + na svom testu, ovaj put dvije velike debele crte na baby chec testu i 2-3 tjedna trudnoće na clearblue digitalnom testu (prve dvije trudnoće su nažalost bile biokemijske).. Ovaj put se nadam pozitivnom ishodu obzirom da po prvi put test nije uopće sporan za očitati. Dapače.. Tim više što mi i digitalni test pokazuje 2-3 tjedna a ne više kao prva dva puta 1-2 tjedna.. Mogu vam reći da sam totalno prestrašena, ukočena, osluškujem svaki znak.. I ko za vraga svako toliko me nešto zažiga u jajnicima, povremeno osjetim pritisak dolje kao da ću procuriti.. Više ni sama ne znam što je normalno a što nije.. Uh.. Oprostite na dužem postu ali morala sam s nekim podijelitit misli i strahove.. Pred mužem ne želim ništa govoriti jer je i on u panici zbog protekla dva puta..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani