Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    blossom
    13. Studeni 2017. 10:20

da tako kazu kad dobijes M temp. padne

ja sam malo proucavala grafove na netu i primijetila da 2-3 dana prije M temp. ne varira (tipa sa nize na visu)
    nego postepeno 2-3 dana samo pada

nadam se da ce vam stici + 

MaybeBaby 😘
    13. Studeni 2017. 10:29

Da tako sam i ja vidila kazu ako nema T da 25 dan ciklusa krene padati dok skroz ne padne. A ako je T prisutna da ne raste vec ostaje tako da bude najmanja 36,5, znaci ako padne ispod 36,5 da znaci da nema T

Svi smo mi figure na sahovskoj ploci zivota.. netko je lovac, netko je kralj, a netko konj...😉

13. Studeni 2017. 10:33

Blossom ja niaam to pratila inace nego eto vidila da maybebaby mjeri pa racunam idem i ja probat. Jucer mi palo napamet navecer imala 36,8. Jutros kad sam se ustala 36.4. Al nekako nemam osjecj da ce biti plus ovaj misec. Bas imam sve svoje simptome pred mengu i iscjedak i sve ko i inace tako da sam T otpisala za sad 😲

13. Studeni 2017. 10:34

Ovako jutros sam dobila bolove u jajniki,
    Testna je od jutros za nijansu svjetlija.
    Mi smo imali jucer odnose oko 16h onda sledeci su tek veceras.Nadam se da ce biti sve oke.Valjda ovaj put uspije. :( 

13. Studeni 2017. 10:46

A sad mi je npr 36,6. Ko ce ga znat haha

blossom
    13. Studeni 2017. 11:02

bazalna temp. mjeri se vaginalno ili oralno
    meni je prakticnija oralno - i ona se mjeri iskljucivo ujutro (prije rastezanja, ustajanja, pranja zubi i sl. - jer to sve utjece na temperaturu)
    i uvijek u isto vrijeme (ak je sat prije ili poslije zapise se - jer mozda se ne budis u isto vrijeme)

mjerenje temp. ujutro pa popodne - ne daje nikakve informacije i po tome se ne moze nista zakljuciti
    odnosno normalno je ako mjeris popodne da ti je temp. veca jer je i tijelo vec na "radnoj" temperaturi

amina drzim palčeve 

13. Studeni 2017. 11:06

blossom

bazalna temp. mjeri se vaginalno ili oralno
    meni je prakticnija oralno - i ona se mjeri iskljucivo ujutro (prije rastezanja, ustajanja, pranja zubi i sl. - jer to sve utjece na temperaturu)
    i uvijek u isto vrijeme (ak je sat prije ili poslije zapise se - jer mozda se ne budis u isto vrijeme)

mjerenje temp. ujutro pa popodne - ne daje nikakve informacije i po tome se ne moze nista zakljuciti
    odnosno normalno je ako mjeris popodne da ti je temp. veca jer je i tijelo vec na "radnoj" temperaturi

amina drzim palčeve

Evo bas sam sad citala o tome. Nisam imala pojma jer nikada nisam razmisljala o tome, dobro da znam. Al poznavajuci sebe nece se meni to dat toliko pratit i zapisivat a i to se vise ciklusa treba pratit da znas kako ti temp varira.

blossom
    13. Studeni 2017. 11:17

nije uopce napor - naviknes se 

ja imam 2 alarma
    na 1 stavim toplomjer (stavlja se ispod jezika) 
    i na 2 (nakon 5 min) očitavam

ja sam se odlucila na to - jer zelim bit sigurna kad je O jer nemam redovite cikluse
    ako i ne uspijemo ovaj mjesec iduci cu sa lH trakicama i tem. i tako dok god ne uspijemo i dok ne napravimo spermigram da znamo na cemu smo

i recimo iz ovog 1 grafa sta imam otprilike sam polovila - iduci mjesec ce mi bit lakse - i mogu ti rec da dani lete - tako da 3 ciklusa mi nisu neki problem  ako je to najmanje sta cu morat cekat, nitko sretniji od mene

mina04
    13. Studeni 2017. 12:27

Jane_Doe

cure, ja isto imam povisenu temp stalno.. stalno piskim i kao da me malo bole sise, ali samo kad ih stiscem. dole osjecam onaj balon famozni.. kaze mi mm da je vjerojatno psiha, a tako se i meni cini. e sad ili sam imal O pa nisam skuzila ili nije ni bila pa ce tek biti..
    ako se do 25.11. ne pojave klasicni simptomi O ili M radim test pa sta bude..

Drzim figee da nista ne dode i da bude plusic. 
    Ja ne znam kad da napravim, sad mi je 33 dc. Mozda da ipak pricekam jos bar tjedan dana? Jos uvijek me sise bole, i to je to. Jucer me nesto bolio desni jajnik ne znam zasto, ko kad imas O 😯

All of God’s grace in one tiny face 💟

mono1111
    13. Studeni 2017. 12:27

Amina123

Ovako jutros sam dobila bolove u jajniki,
    Testna je od jutros za nijansu svjetlija.
    Mi smo imali jucer odnose oko 16h onda sledeci su tek veceras.Nadam se da ce biti sve oke.Valjda ovaj put uspije. :(

Mislim da nema potrebe dns navecer imati odnose, mislim mozete, ali O je bila vjerovatno vec..
    J.s.se moze oploditi 12 do 24 h nakon pucanja folikula, znaci nakon O...ali mislim da vam je onaj odnos jucer u 16 h presudan, jer spermiji su cekali j.s.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.