Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • riri5
    07. Listopad 2017. 23:20

ribica1212

Pozdrav cure, dugo vas već pratim, ali nisam još ništa pisala..
    Muž i ja se trudimo od Nove godine, ciklusi su mi pravilni, koristim LH trakice od početka i uvijek sam ulovila LH pik, a i par puta sam bila na UZV gdje su mi također potvrđene ovulacije. Nakon 5-6.mjeseci sam se malo zabrinula te je prvo muž obavio spermiogram (sve ok-normozoospermija), a onda sam se ja privatno naručila na prohodnost jajovoda (isto ok, prohodno). Idući ciklus sam vadila sve moguće hormone (spolne hormone, hormone štitnjače, prolaktin, kortizol, GUK..) i svi nalazi su bili u redu. Nakon svih pretraga sam se malo smirila i preostaje nam samo i dalje pokušavati…bar još par mjeseci, a ako ne uspije krenut ćemo prvo na inseminacije (ginekologica mi je rekla čim prođe godina dana da mi daje uputnicu za humanu reprodukciju, da imam 33 godine i da ne čekam dulje). Eto, to je moja priča :)
    Svim trudnicama čestitam od srca, a trudilicama držim fige :))

Draga ribice citam tvoj post i otprilike smo u istoj situaciji,ja sam napunila 30 god i isto ja i muz radimo od nove godine na bebi ali nista otišao je na spermiogramu i ima oligosper,ugl sve rjesivo ja sam vadila krv ali posebno hormone nisam,napravila briseve i sad cu na propuhivanje i onda inseminaciju,ja cu ti to sve privatno raditi a ti koja su tvoja saznanja🤗

AnnieB
    08. Listopad 2017. 00:17

mono1111

Hvala !!!! Nadam se da je ovaj put to to kod mene ! Ali uvijek neke komplikacije.

O nastupa 36 h od porasta lh, tj.kad ulovis lh pik, ali nikad ne znas kad je on poceo tj.startao rasti, zato se kaze da se O dogadja za 12 do 36 h, ovisno kada ulovis lh pik..a svatko ce ti reci drukcije, tesko je samo jednog dokt.poslusati, hahaha….ali mislim da je vazno.imati taj jedan ciljani odnos u pravo vrijeme koji ce biti dobitan…ja kad sam prirodno planirala, pratila sam lh i imala jedan jedini odnos, i bio je dobitan ! I to dva putaa ! Prvi put isto jedan odnos ali neplanirani.

Hvala ti puno na savjetima! A kako mora tako ce i bit.. jos uvijek sam optimisticna, do kraja godine jos imamo vremena a ako ne uspije poduzimamo korake dalje... Svim ostalim curama koje se trude zelim puno srece! Svi ovi plusevi u zadnje vrijeme daju i meni nadu 🙃

👱🏼‍♂️33g - sve OK
    👩🏻28g - papa, brisevi OK
    👦🏻2g
    👶 br. 2- 11/2020

• ribica1212
    08. Listopad 2017. 09:57

Draga riri, prije 5-10 godina nebi ja razmišljala o nikakvim pretragama, ali s godinama upoznaješ sve više ljudi koji su imali problema, tako ja imam 2 prijateljice koje su išle na MPO, jedna zbog muževog lošeg spermiograma na vantjelesnu, a druga na inseminaciju zbog PCOS-a i anovulacija, i obje su prošle godine rodile dečkiće :) A opet sve druge (većina) su zatrudnile ili neplanirano ili u prvih 3 mjeseca pokušavanja.
    Tako da kad je nama prošlo 6 mjeseci smo odjednom napravili sve pretrage, muž spermiogram prek uputnice, ja odmah HSG privatno kod Martonice (jer sam htjela ići na onaj ultrazvučni, malo sam se preplašila priča o rentgenskom) i ona mi je napisala koje sve hormone da vadim te sam popis odnijela primarnoj ginekologici koja mi je onda dala uputnice.
    Uglavnom sad bi svakome savjetovala da nakon 6 mjeseci (ako su redoviti ciklusi i potvrđene ovulacije) ode na pretrage jer ako je spermiogram jako jako loš ili su jajovodi začepljeni da ne trate vrijeme uzalud pokušavajući doma. Pošto imam 2 prijateljice koje su to prošle nije mi to nešto strano niti se sramim potražiti pomoć. No nisam još ramišljala gdje ću ići dalje, to ću poslije Božića, i dalje se nadam da će nam uspjeti u kućnoj radinosti, pogotovo nakon toliko plusića na forumu ;)
    Ali ako ću ići preko uputnice ću ići na VV jer su prijateljice tamo išle pa bi mi mogle dati neke savjete, a za privatno se moram još raspitati....Ti već znaš gdje ćeš na inseminaciju ako doma ne uspije?

• riri5
    08. Listopad 2017. 13:17

Da draga ribice evo mi smo se nakon 9 mjeseci doma odlučili pregledati i otici privatno to sve obaviti uključujući i inseminaciju u Splitu,necu vise nista cekati jer krajem ovog tjedna idem na propuhivanje jajnika da i to provjerimo pa cemo vidjeti .nikakva to nije sramota to je sve u današnje vrijeme normalno i nije to meni nikakvi problem ako ne ide prirodno potraziti pomoc,pogotovo ako je spermiogram losiji,ali ja se opet nekako nadam da Ce uspjeti prirodni uz malo vise truda.dokt je rekao da moze ali malo teze.ugl sad korak po korak idemo,ali mi je drago da ima neko ko isto to prolazi i ne srami se o tome pričati,i od srca se nadam da cemo za bozic i nas dvije i sve druge cure ugledati veliki plus😘😘😘😘

SunnyS
    09. Listopad 2017. 00:27

Nešto me kopka..
    Prema LH trakicama, ovulacija je mogla biti 19.09. Ako luteinska faza traje cca 2 tjedna, M je trebala biti 3.10. Međutim, sad je već 9.10. i ništa od M, a hcg negativni. Znači li to da uopće nije došlo do ovulacije nego samo napredujem u smislu policističnih jajnika? Kako se riješiti toga? :(

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

mono1111
    09. Listopad 2017. 07:31

SunnyS

Nešto me kopka..
    Prema LH trakicama, ovulacija je mogla biti 19.09. Ako luteinska faza traje cca 2 tjedna, M je trebala biti 3.10. Međutim, sad je već 9.10. i ništa od M, a hcg negativni. Znači li to da uopće nije došlo do ovulacije nego samo napredujem u smislu policističnih jajnika? Kako se riješiti toga? :(

Moguce da je ovaj mjesec O izostala. Jesi ju pratila trakicama? Da li je bas bila poz?
    Jesi provjerila prolaktin?

SunnyS
    09. Listopad 2017. 08:08

Pratila sam trakicama, ona zadnja koju sam ulovila bila je za malu nijansu svjetlija od kontrolne. Nisam isla nista vaditi, dr je rekao da pricekam 6 mj pa da se javim. Ne bi mi prije toga nista davao niti me slao dalje, a cak i da si opet sama platim bi mi predstavljalo samo papir kojeg bi dr pogledao u drugom mjesecu..

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

Jane_Doe
    09. Listopad 2017. 08:33

hrabrica kad radis test?
    mina di si? ima sta novo?

09. Listopad 2017. 09:23

Drage cure, imam pitanje, dakle, bila sam jutros kod doktorice i ona ništa ne vidi na ultrazvuku, pa me uputila na vađenje bete. E sad, ja sam ujutro gladna ko vuk i ne funkcioniram bez kave, mogu li ujutro prije vađenja bete nešto pojesti i popiti kavu??
    Drugo pitanje, ovo bi mi trebao sada biti početak 5. tjedna trudnoće i ništa se još ne vidi na ultrazvuku, pretpostavljam da je to normalno?? Molim vas da mi napišete iskustva. Hvala puno! :-)

Jane_Doe
    09. Listopad 2017. 09:43

grazia ja sam betu vadila u 11 nevecer nakon sto sam jela i nitko mi nista nije rekao. tako da mislim da mozes slobodno jesti  a za to sto se ne vidi je normalno, to je jos mala trudnoca i zato ginekolozi inace na prvi pregled narucuju u 7 tt
    bez brige, izvadi betu i bit ce sve ok. sretno 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.