Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nika9
    02. Prosinac 2014. 23:08

Hvala vam zene divne steee..da imam curicu 8 god i sina 5 al sam valjda sve to nekako zaboravila,mada stvarno mislim da mi nije bilo ovako...svaka trudnoca druga priča,na svoj način drugačija i posebna...a u prirodi mi je da se bribem,bas sam osjetljiva i strasljiva...da sunce malo bude dobro...

Sreća se osmjehne kad je najmanje očekuješ...moje treće zlato na putu...

almS
    02. Prosinac 2014. 23:30

Hej curke, evo mene sa izvještajem od doktorice. Hvala Bogu, sve je ok, doktorica mi je rekla da mi jajnici i  maternice savršeno rade i da se sprema ovulacija.
    Ono sto zelim podijeliti sa vama su savjeti koje je ona meni dala, mozda nekome bude od koristi. 
    1. Savjetovala mi je folnu kiselinu, 400mg dnevno
    2. Dala mi je preparat koji pijem ujutru i navecer a  koji poboljšava rad jajnika i rekla mi je da je 9/10 njenih pacijentica nakon 5/6 mjeseci koristenja ovog preparata ostalo trudno. Prirodni je preparat, kupuje se u opoteci. Ja sam u It, pa ne znam ima li ga u Hrvatskoj,  Bosni,  Srbiji ali ako nekoga zanima napisat ću ime. Ja ga jos nisam kupila, uglavnom isto je ime, samo sto se ujutru uzima u kesici (razmuti se u vodi) a navecer u kapsuli. 
    3. Rekla mi je da je savrsen raspored odnosa svaki drugi dan, jer sperma nije dovnoljno koncentrisana ukoliko se izbacuje često a ni dovoljno aktivna ukoliko se nakuplja.
    4. Ona tvrdi da nikakve poze, visenje u zraku, jastuk ispod guze, svijeca i sl. nema ucinak na vecu mogućnost začeća,  tj. to nije naucno dokazano.
    5. Ko npr. kao ja ne osjeća simptome ovulacije, svakako je za trakice. Kaze samo da se ne  treba opteretiti i raditi 5 trakica dnevno, vec da treba poceti otprilike kada mislite da bi mogla poceti ovulacija ili ukoliko eventualno osjetite neki simptom iste. Test se radi uvijek u isto vrijeme,  par dana za redom. Rezultat je 95% tacan, ukoliko ste zadrzavale mokracu bar 4h ili ste ga radili sa jutarnjom mokacom. Ukoliko ste primali terapiju za izazivanje ovulacije ili je mokraca razrijedjena zbog cestog mokrenja,  tada je rezultat nepouzdan. 
    Mislim da je to to, ukoliko se sjetim kos necega, pisat cu vam..

mare27
    03. Prosinac 2014. 07:08

almS

Hej curke, evo mene sa izvještajem od doktorice. Hvala Bogu, sve je ok, doktorica mi je rekla da mi jajnici i  maternice savršeno rade i da se sprema ovulacija.
    Ono sto zelim podijeliti sa vama su savjeti koje je ona meni dala, mozda nekome bude od koristi. 
    1. Savjetovala mi je folnu kiselinu, 400mg dnevno
    2. Dala mi je preparat koji pijem ujutru i navecer a  koji poboljšava rad jajnika i rekla mi je da je 9/10 njenih pacijentica nakon 5/6 mjeseci koristenja ovog preparata ostalo trudno. Prirodni je preparat, kupuje se u opoteci. Ja sam u It, pa ne znam ima li ga u Hrvatskoj,  Bosni,  Srbiji ali ako nekoga zanima napisat ću ime. Ja ga jos nisam kupila, uglavnom isto je ime, samo sto se ujutru uzima u kesici (razmuti se u vodi) a navecer u kapsuli. 
    3. Rekla mi je da je savrsen raspored odnosa svaki drugi dan, jer sperma nije dovnoljno koncentrisana ukoliko se izbacuje često a ni dovoljno aktivna ukoliko se nakuplja.
    4. Ona tvrdi da nikakve poze, visenje u zraku, jastuk ispod guze, svijeca i sl. nema ucinak na vecu mogućnost začeća,  tj. to nije naucno dokazano.
    5. Ko npr. kao ja ne osjeća simptome ovulacije, svakako je za trakice. Kaze samo da se ne  treba opteretiti i raditi 5 trakica dnevno, vec da treba poceti otprilike kada mislite da bi mogla poceti ovulacija ili ukoliko eventualno osjetite neki simptom iste. Test se radi uvijek u isto vrijeme,  par dana za redom. Rezultat je 95% tacan, ukoliko ste zadrzavale mokracu bar 4h ili ste ga radili sa jutarnjom mokacom. Ukoliko ste primali terapiju za izazivanje ovulacije ili je mokraca razrijedjena zbog cestog mokrenja,  tada je rezultat nepouzdan. 
    Mislim da je to to, ukoliko se sjetim kos necega, pisat cu vam..

jel bi htjela napisat kako se zove taj preparat na biljnoj bazi za bolji rad jajnika?

Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.

Arria
    03. Prosinac 2014. 00:08

Ooo, pa Nikice ti si već iskusna mama! Ali vidim da se osječaš kao da ti je prva trudnoća kao i nama! Ma, bit će sve ok! 
    almS ja ipak mislim da sve ovisi o ženi! Svakako da je svaki savjet dobrodošao. Recimo, moj muž je na terenu i dolazi svaka dva mjeseca i zadnji put su se pogodili plodni dani i htjeli smo to iskoristiti i bilo je odnosa 2-3 puta na dan i tako 7 dana i svaki put nakon odnosa jastuk pod dupe! I evo nas u 9-om tjednu! 

Gricko3
    03. Prosinac 2014. 00:23

Arria

Ooo, pa Nikice ti si već iskusna mama! Ali vidim da se osječaš kao da ti je prva trudnoća kao i nama! Ma, bit će sve ok! almS ja ipak mislim da sve ovisi o ženi! Svakako da je svaki savjet dobrodošao. Recimo, moj muž je na terenu i dolazi svaka dva mjeseca i zadnji put su se pogodili plodni dani i htjeli smo to iskoristiti i bilo je odnosa 2-3 puta na dan i tako 7 dana i svaki put nakon odnosa jastuk pod dupe! I evo nas u 9-om tjednu! 

i mi smo danas usli u 9 tjedan. Kad je tebi termin? 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

dita0108
    03. Prosinac 2014. 09:17

Cure jeste imale ikakve simptome prije izostanka mjesecnice?meni danas treba doci ali nikakvih naznaka.nista me ne boli.ni grudi a po njima sam znala kad cu dobit :(.
    Heelp :((

StellaMaris
    03. Prosinac 2014. 00:08

Evo tek sad stigla pogledati novosti kad ono najljepše vijesti...
    Nika cestitam od srca, sve je upucivalo na trudnocu i bas mi je drago da je tako i ispalo i ostani s nama još  

I mene je u prvoj trudnoći stalno probadalo u jednoj strani, i imala sam zuckasti iscjedak na pocetku (tzv. suncani iscjedak) dok ti je bol podnošljiva i dok nemaš potrebu popiti tabletu za bolove sve je ok 

Pepita draga kad se odlucis na test mi smo tu pa kakav god ishod bio 

LitlleG cure su sve rekle...

AlmS super za pregled i hvala na savjetima. I moj gin je preporucio folnu u vrijeme planiranja. Ja je pocela piti bas ovaj ciklus

Kod mene ništa nova, još 3-4 dana pa cemo vidit. Simptomi su skoro beznačajni: lagano otecene grudi i temperatura, malo mucnine...sve sto moze znaciti i PMS

<3 2/2013 <3

Arria
    03. Prosinac 2014. 00:14

Sve u svemu svaka je žena drugačija. Treba se samo opustiti i polako!
    Da je meni netko prije par mjeseci rekao opusti se i polako poslala bi ga u… 
    StellaMaris držim fige! 

Arria
    03. Prosinac 2014. 00:26

Po mjesečnici 7.7. Zadnja je bila 30.9. Za ultrazvučni termin je još rano! Jel' i tebi prva ili…?

Gricko3
    03. Prosinac 2014. 00:31

meni zadnja mjesecnica 1.10 bila sam sa tocno 7 tjedana na pregledu i termin mi je 9.7 i dobila trudnicku knjizicu. Druga mi je trudnoxa, prva je zavrsila kiretazom

Arria
    03. Prosinac 2014. 00:41

Ajooj, žao mi je! 
    Mi smo do sada bili tri puta na UZV i idući tjedan idemo opet.
     Jel' ti imaš problema sa mokrenjem?

Gricko3
    03. Prosinac 2014. 01:02

meni je tek sljedeci pregled 15.12 poludit cu do tad.
    Imam e.coli :( tako da pijem tekucine sto vise tako da sam stalno na wcu.
    Jel tebe bole sise? 
    mene prestale bolit prije 2 tjedna a negdi sam citala da nije dobro kad te prestanu bolit :/ 
    Meni je svaki dan ove trudnoce u velikom strahu zbog gubitka prve bebe cim me nesto zaboli najrade bi odma na hitnu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI