Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sarajka
    09. Travanj 2017. 18:08

bejb23

Mlady, danas sam dobro. Uzivam malo u lijepom vremenu :)
    Elvira, Sunny hvala. Bas cu i ja pogledati. Mislim se cak da pocnem sa lh trakicama pratiti stanje. A onda opet da mi ne bi bio jos veci stres oko svega toga :/
    Cula sam za to da neke tablete, i to bas one koje koristim, utjecu na plodnost. Jedino sta mi pomogne,i to ne svaki put, su ketonali. Pokusala sam i sa onim advilom koji je laksi a slican brufenima i nije mi pomogao. Trebalo bi naci neku alternativu. Bila sam jedno vrijeme na Evinom caju(vrkuta, neven i svasta nesto) prvi ciklus nisam imala bolove i bila sam presretna jer sam napokon nasla nesto prirodno sto mi pomaze ali vec iduce cikluse je bol bila itekako prisutna. Da ne pricam da sam svaki ciklus povracala od bolova. I onda sam odustala od caja.

Meni, isto, jedino pomogne Ketonal i pijem ga godinama... Kad sam nakon par mjeseci shvatila da je mozda on uzrok moje neplodnosti, pokusala sam da uzmem Caffetin, ili Buscopan, ali bol se nije ni umanjila. I, opet sam morala popiti Ketonal.... Interesantno je da dosta nas koji se borimo sa neplodnoscu pijemo te lijekove u vrijeme M. kad, ustvari,  i pocinje naredni ciklus...

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

mono1111
    09. Travanj 2017. 18:30

Sarajka,
    Vidis, da ! A ja jos ipak koristila radje Ketonal makar mi je jako nastetio zelucu jer sam bila uvjerena da Brufen ometa O.
    Makar,.mozda tih par tableta na pocetku ciklusa ne ometa O. Mozda se smatra da cesca primjena moze sprijeciti O.
    Hm..ne znam. Trebalo bi pitati ginekologa nekog da vidimo sto ce reci.
    Ja sutra idem na uzv, a imam toliko pripremljenih pitanja da necu sad i to jos pitati ;)
    A ti uzv ujutro su na brzinu jer u to vrijeme su samo te folikulometrije inace pa ne stignem ni popricati ss dokt.
    Jedino na stolu dok sam ju stignem ispitati.

sarajka
    09. Travanj 2017. 19:18

mono1111

Sarajka,
    Vidis, da ! A ja jos ipak koristila radje Ketonal makar mi je jako nastetio zelucu jer sam bila uvjerena da Brufen ometa O.
    Makar,.mozda tih par tableta na pocetku ciklusa ne ometa O. Mozda se smatra da cesca primjena moze sprijeciti O.
    Ja sutra idem na uzv, a imam toliko pripremljenih pitanja da necu sad i to jos pitati ;)
    A ti uzv ujutro su na brzinu jer u to vrijeme su samo te folikulometrije inace pa ne stignem ni popricati ss dokt.

Ja sam pitala vise ljekara, vjeruj mi da neki nisu ni dovoljno informisani po tom pitanju...Jedan mi je ljekar potvrdio da moze otezati zacece, i ako mogu da ga izbjegavam. Jeste da ih pijemo u pocetku ciklusa, ali pocetak je taj koji, vjerovatno, utice na razvoj folikula i O. koja ce uslijediti....Znas da nam uvijek traze hormone u prvom dijelu ciklusa da bi se mogli orjentisati....
    A, znam draga kako to izgleda kod ginekologa, ista sam ti!😄 Samo ga zaspam pitanjima, i onda opet kad odem kuci skontam da jos nesto nisam pitala...😁 

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

mono1111
    09. Travanj 2017. 19:33

Sarajka

mono1111

Sarajka,

Ja sam pitala vise ljekara, vjeruj mi da neki nisu ni dovoljno informisani po tom pitanju…Jedan mi je ljekar potvrdio da moze otezati zacece, i ako mogu da ga izbjegavam. Jeste da ih pijemo u pocetku ciklusa, ali pocetak je taj koji, vjerovatno, utice na razvoj folikula i O. koja ce uslijediti….Znas da nam uvijek traze hormone u prvom dijelu ciklusa da bi se mogli orjentisati….
    A, znam draga kako to izgleda kod ginekologa, ista sam ti!😄 Samo ga zaspam pitanjima, i onda opet kad odem kuci skontam da jos nesto nisam pitala…😁

Def.cu i ja izbjegavati te tablete ! 
    Sreca u nesreci je ta da radi tankog endometrija mi vise ni nisu bolne M jer skoro da je ni nemam M, tj jako je oskudna !

• Elviramagistic
    09. Travanj 2017. 20:18

Ja cu istrpiti nekako bez tableta ili cu kupiti lekadol ili lupocet..mislim da su oni paracetamoli pa ne smetaju i ako ce mi biti neizdrzivo cu popiti jednu..mada se nadam da mi nece trebati :)

nena27
    09. Travanj 2017. 21:01

Mono koliko ti je trebalo da spustiš tsh i koliko si mg pila

mono1111
    09. Travanj 2017. 21:06

nena27

Mono koliko ti je trebalo da spustiš tsh i koliko si mg pila

Mozda par tjedana, mislim da sam 4 tjedna nakon pocetka terapije vadila i bio je oko 1.
    I cijelo vrijeme mi stoji oko 1.
    Eutirox od 25mg, najmanja doza, svaki dan ujutro nataste.

• Elviramagistic
    10. Travanj 2017. 08:33

Cure sad mi i sluzbeno kasni :) trebala sam dobiti u sub ili ned. I nisam :) mozda se malo prerano veselim ali se veselim 

mono1111
    10. Travanj 2017. 08:43

Elviramagistic

Cure sad mi i sluzbeno kasni :) trebala sam dobiti u sub ili ned. I nisam :) mozda se malo prerano veselim ali se veselim

Napravi test !
    Da li znas kada ti je O tocno bila?

• Elviramagistic
    10. Travanj 2017. 08:52

mono1111

Elviramagistic

Napravi test !
    Da li znas kada ti je O tocno bila?

Prerano mi je za test..o sam imala u nedjelju proslu..jako kasno ju imam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI