Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    11. Travanj 2017. 13:23

Sarajka,

hvala na infu. Ja to nisam nista nasla kad sam trazila. Da, O je bila na desnoj jajniku, i ovo mi nikako nije prva faza ciklusa i po progesteronu i po zutom tijelu, zato ne znam zasto sam dobila bila prije 8 dana onaj smedji iscjedak, koji mi je jucer opet poceo, ali uzasno malo.

Bila sam privatno dns, kako sam gore i napisala i dokt.je preporucio histeroskopiju jer sumnja u neke priraslice radi tih silnih kiretaza i na uzv endometrij tj.maternica se prikazuje diskontinuirano, sto bi znacilo mozda da postoji i neka pregrada. Te priraslice sigurno nisu dovele do spontanog, nego even.moze doci do vanmatericne T, i oskudnih krvarenja, izostale M i sl....tako mi je on objasnio. Rekao mi je da ne pijem Estrofem ni taj Cikloproginovu, i da cekam prvu M koja bi valjda trebala uskoro doci po hormonima i uzv pa da obavim tu histeroskopiju.
    I sad, privatno to kosta 2500 kn, sto naravno nemam !!! I onda sam mislila ugovoriti neku policu dodatnog zdrav.osiguranja te bi mi se to skinulo s police, i jos bi mi ostalo za iskoristiti za uzv i preglede i ostalo, a to bi mogla platiti u mjesecnim ratama, jos si moram sve to iskalkulirati ali mislim da cu to uzeti i na taj nacin obaviti histeroskopiju. Ali problem je u tome sto kada sklopis ugovor, polica pocinje vrijediti tek nakon 15 dana, a histero se obavlja zadnji dan M.Sto bi znacilo, ako sada sklopim policu, mozda ce mi M vec proci pa cu morati cekati iduci ciklus. Pa sam zato mislila ipak piti taj cikloproginovu, mozda se ipak nesto do tada, znaci do histero popravi s tim !
    Grozno mi je sto mi je jednostavno tesko sluati samo jednog dokt, jer nikad ne znam cija je metoda i plan bolji.
    Drzavno ne zelim raditi histero, jer te opet uspavaju, a puno puta sam bila uspavana u zadnje vrijeme i rade dilataciju, sire usce maternice a meni su radi tih kiretaza sirili ne znam koliko puta, a to je sve opasno jer se u T mogu poceti rano otvarati i onda se mora raditi serklaža itd...ugl,priv.rade na drukciji nacin, malom kamericom ulaze u maternicu, nista ne dilatiraju i navodno se moze izdrzati bol.A i puno brze dodjem privatno i ne gubim na poslu, posto ne mogu otici na bolovanje !
    Ugl.sve komplicirano jako !!!!

sarajka
    11. Travanj 2017. 14:08

mono1111
    A koji ti je juce dan ciklusa bio? Ne znam koliko dugo se nakon O. vidi zuto tijelo? Razmisljam sa ti se taj iscjedak pojavio u vrijeme O? A, moguce da ti je sad, nakon O. a neposredno pred M. doslo do pada progesterona pa se opet pojavljuje taj iscjedak…. 

I ja bih radje sve te dijagnosticke procedure radila privatno, ali bas je skupa ta histeroskopija. A jesi li pitala tog privatnika da li postoji mogucnost da mu platis u ratama? Ili , karticom sa odgodjenim placanje?. Mislim da sam negdje procitala da u jednoj nasoj IVF klinici je moguce placati u ratama. E sad nisam sigurna da li bi takvo nesto moglo i kod privatnih ginekologa…. Ako ne uspijes da zavrsis to naredni mjesec ja bih pokusala sa Cikloproginovom, makar jedan mjesec. Joj znam kako je to kad jedan ginekolog kaze jedno, drugi drugo, onda nastaje kursulus u nasim glavama. Tesko je donijeti bilo kakvu odluku…. 

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

nena27
    11. Travanj 2017. 14:43

Mono bila sam samo jednom kod endokrinologa i sad imam termin tek 20.06 što mi je dosta daleko, a tsh moram ponoviti negdje polovicom 5 mjeseca nadam se da ću uspjet preko veze dobiti novi termin bar krajem 5 mj ili početkom 6mj. OGTT sam napravila i malo mi je povišen taj šećer ref. vrijednosti su do 5.2 meni je prvi bio 5.5 a drugi 6.0 ništa strašno ali eto, nalaz od prolaktina čekam sad sljedeći tjedan i to  je sve što me je uputila. Pijem taj tyraq 25mg svaki dan natašte, pijem ogromne količine vode ne znam dali da to povežem sa ovim povišenim šećerom nisam uopće pametna. Muž ima 2 uzastopna spermiograma koja su tu negdje ništa baš ne odstupa, jučer je radio treći a nalaz će biti idući tjedan ali ima tu proširenu venu na lijevom testisu pa će ići na ultrazvuk u 5 mjesecu.Ma ono užas što na svaki pregled moraš čekati bar 2-3 mjeseca a da idem privatno sve to košta

Dreams
    11. Travanj 2017. 14:49

Mono i Nena ni ja nisam čula da može biti tako visok. Svi pitaju samo 
    jesam li krivo napisala i mislila preko 15. Da barem jesam :/ ali ipak je preko 150
    Pokušavam po netu naći ima možda par slučajeva ali ništa pametno
    nisam pročitala. Dobila sam uputnicu za T3 T4 i anti TPO to 
    sam obavila i sad čekam rezultate i onda idem na pregled 
     do tada se evo živciram i plačem. 
    Koliko vam je trebalo da se to sve malo sredi uz terapiju? 

• Elviramagistic
    11. Travanj 2017. 14:51

mono1111

nena27

Dreams uh pa to je baš visoko, moj je 4,14 bio a idem na kontrolu sljedeći mjesec, nisam ni čula nikad da može biti baš toliko visok.
    Barbara blizančice moja vidjela sam da si i ti nešto pisala o evinim kapima meni nisu skratile ciklus mislim da su mi čak i produžili ali nemam pojma bilo mi je svašta u tim mjesecima.
    Mono jel još uvijek piješ eutirox i nakon što si ga spustila? mislim da ću sad biti osuđena na te tablete.
    Mi smo jučer bili muž kod urologa i išao je dati još ovaj zadnji speriogram i urolog mu je rekao da ima proširenu venu na lijevom testisu nezz kako se stručno zove i da je to razlog što u speriogramu idu dosta onih pataloških oblika glave, tijela, repa i da će vjerovatno morati na operaciju, sljedeći mjesec ide na ultrazvuk, ja sam vadila taj big big prolaktin i sad čekam nalaz bit će idući tjedan. Jučer mi je baš bio grozan dan onako idemo ko dvije tuge pun nam k svega, muž se čak nakon dogovorenog pregleda i čekanja od 2 sata pokupio i došao kući koliko je pukao i onda opet otišao

Nena,

da, pijem jos uvijek ! I piti cu sve dok planiram T , u cijeloj T i mozda i nakon nje. Bila sam dns privatno kod R.koji mi je eutirox povisio na 59, tj jedan dan 25, drugi dan 50, makar mi je tsh oko 1 ! Rekao je da sve to ometa kvalitetnoj O i da neka to samo pijem do daljnjega. S tim da su mi i antitijela povisena, ne puno, ali jesu i to bi znacilo da imam Hashimoto, kao i moja mama.
    Da li si bila kod endokrinologa? Jesu gotovi nalazi spermiograma?

Jao cure..ja pola toga sta napisete ni ne razumijem..ne znam dal bi bila sretna zbog toga ili zalosna..nadam se da cete sve rjesiti i ubrzo imati bebice

Dreams
    11. Travanj 2017. 14:52

I znam da to ustvari uopće nije tema za ovaj forum ali nadam se da nećete zamjeriti :/ 

Beba
    11. Travanj 2017. 17:06

Dreams

I znam da to ustvari uopće nije tema za ovaj forum ali nadam se da nećete zamjeriti :/

Ne moras se brinuti da li je tema ili nije  za ovaj forum, jedino bi ti preporucila temu Potpomognuta oplodnja jer cure tamo , nazalost imaju vise iskustva sa svakakvim problemima, sretno

url=https://lilypie.com]
    DANTE

bejb23
    11. Travanj 2017. 17:12

Ma cure uopce se ne zamarajte jel to tema za ovdje. Normalno da cete o svemu pricati. 
    Ne znam sto reci jer nisam skoro u nista upucena. Tako da jedino sto mogu reci je da vam zelim svimaaa puuuuuno srece i da sto prije sve dode u red. 😘😘😘😘😘

💗Baby E💗

nena27
    11. Travanj 2017. 19:00

Meni je sve ok i  t3, t4 i antitijela tsh u ref. vrijednostima a opet visok kako mogu stavit ref vrijednost do 5 zasto ne stave 2 ali eto. Ja sam tek sad 3 tj na terapiji pa ti neznam ništa reći. Mona kaže da je spustila za 4tj ja idem tek nakon 8tj

mono1111
    11. Travanj 2017. 19:49

Sarajka

mono1111A koji ti je juce dan ciklusa bio? Ne znam koliko dugo se nakon O. vidi zuto tijelo? Razmisljam sa ti se taj iscjedak pojavio u vrijeme O? A, moguce da ti je sad, nakon O. a neposredno pred M. doslo do pada progesterona pa se opet pojavljuje taj iscjedak….

I ja bih radje sve te dijagnosticke procedure radila privatno, ali bas je skupa ta histeroskopija. A jesi li pitala tog privatnika da li postoji mogucnost da mu platis u ratama? Ili , karticom sa odgodjenim placanje?. Mislim da sam negdje procitala da u jednoj nasoj IVF klinici je moguce placati u ratama. E sad nisam sigurna da li bi takvo nesto moglo i kod privatnih ginekologa…. Ako ne uspijes da zavrsis to naredni mjesec ja bih pokusala sa Cikloproginovom, makar jedan mjesec. Joj znam kako je to kad jedan ginekolog kaze jedno, drugi drugo, onda nastaje kursulus u nasim glavama. Tesko je donijeti bilo kakvu odluku….

Kao 8 dc, tj.prije 8 dana sam dobila onaj smedji iscjedak, koji je trajao jedan dan.
    Zuti tijelo odlazi odmah s M, znaci nije M.
    A progestern mi je 24, sto znaci da.je sigurno druga faza ciklusa, i taj progesteron nije nizak, to je znak da je O bila malo losija ali je bila. 
    Ici cu privatno na histero.
    Ugl.postoji dodatno osig preko Unique koje godisnje kosta oko 800 kn, imq i od 1200 i od 2300 kn cca, razne police koje u tom iznosu pokrivaju do 3000 kn dijagnostickih i 1000 kn specijalistickih pregleda prema medicinskoj indikaciji.
    Ako nekoga zanima,.proucite malo na njihovoj net stranici.
    Ugl.moram ispuniti neki upitnik i onda ugovorim policu na 2 godine, svake godine gornji iznos koji sam napisala i dobijem doma uplatnice kao i dopunsko osig.i preko tog dodatnog cu iskoristiti tih 2500 kn za histero.
    Ugl.polici treba da pocne vrijediti 15 dana, tako da cu vjerovatno fulati ovaj ciklus jer moguce da mi M dodje brzo...ali mislim da je vazno to napraviti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.