Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    09. Travanj 2017. 16:48

Cure
    Mislim da Ketonal ne sprijecava O, nego samo Ibuprogen.
    Makar,.treba procitati na uputstvima tocno u Ketonalu sto pise, mozda sam u krivu ali mislim da on ne sprijecava.

Sto se tice tih testova za T s ebaya, samo napominjem da meni nisu pokazali a beta je bila preko 100. 
    Mislim da ovi plavi jos donekle pokazu, meni su pokazali bili sjenu vidjeljivu samo pod odredjenim kutem, a ovi rozi One step HCG mi je ispao negativno ne znam koliko puta a T sam bila.
    Pripazite na to !
    Mislim da su ipak najpouzdaniji iz ljekarne i onaj od 14 kn najjeftiniji.

Nelly,
    Dobrodosla !
    Tsh prije T mora biti ispod 2.5, ako ti je 4 to je previsoko i mora ti endokrinolog povecati Eutirox.
    Sto se tice zaceca, mislim da nema veze tsh sa zacecem, tj.mislim da ne bi trebao otezati zacece ali znanstveno je dokazano da osobe kojima je tsh veci od 2.5 bio prije T i za vrijeme prvog tromjesecja povecava se  postotak za spontanim pobacajem !
    Zato najbolje da odes kod endokrinologa nekog dobrog, kazes da planiras i neka ti spusti taj tsh.
    Ja pijem eutirox od 25 vec godinu dana i tsh mi je oko 1, sto je idealno ! A prije mi je bio iznad 4 ! Prvenstevno su mi uveli eutirox radi planiranja T.

Ostale cure,
    Zelim svu srecu !!

• Elviramagistic
    09. Travanj 2017. 17:49

riri5

Drage moje evo meni M jos nije dosla,ali nezelim da radim test i da se puno nadam jer mi je prosli mjesec dosla tek 34 dan i tako mjesec prije.a u to vrijeme sam pila femisan kapi i produzija mi se ciklus inace mi je uvik dolazilo 28 ili 29 dan.Tako da necu puno da se nadam.ali se ipak nadam.😊javim se sa novostima. Ja sam ovaj mjesec prvi put koristila lh trakice i to narucila preko njuskala.Vidit cemoo javim se sutra😘😘

Koliko dana ti kasni sad? Nadam se plusu :)

• Elviramagistic
    09. Travanj 2017. 17:51

mono1111

Cure
    Makar,.treba procitati na uputstvima tocno u Ketonalu sto pise, mozda sam u krivu ali mislim da on ne sprijecava.

Sto se tice tih testova za T s ebaya, samo napominjem da meni nisu pokazali a beta je bila preko 100.
    Mislim da ovi plavi jos donekle pokazu, meni su pokazali bili sjenu vidjeljivu samo pod odredjenim kutem, a ovi rozi One step HCG mi je ispao negativno ne znam koliko puta a T sam bila.
    Pripazite na to !

Nelly,
    Dobrodosla !
    Tsh prije T mora biti ispod 2.5, ako ti je 4 to je previsoko i mora ti endokrinolog povecati Eutirox.
    Sto se tice zaceca, mislim da nema veze tsh sa zacecem, tj.mislim da ne bi trebao otezati zacece ali znanstveno je dokazano da osobe kojima je tsh veci od 2.5 bio prije T i za vrijeme prvog tromjesecja povecava se postotak za spontanim pobacajem !
    Zato najbolje da odes kod endokrinologa nekog dobrog, kazes da planiras i neka ti spusti taj tsh.
    Ja pijem eutirox od 25 vec godinu dana i tsh mi je oko 1, sto je idealno ! A prije mi je bio iznad 4 ! Prvenstevno su mi uveli eutirox radi planiranja T.

Ostale cure,
    Zelim svu srecu !!

Da..toga se i bojim kod tih testova sa ebaya..ja imam neke plave trakice..i kad radim uvijek radim dva..sada kada mi pokazu minus jos cu se nadati da krivo katu..haha

sarajka
    09. Travanj 2017. 18:01

mono1111

Cure

Pripazite na to !

Nelly,
    Dobrodosla !
    Sto se tice zaceca, mislim da nema veze tsh sa zacecem, tj.mislim da ne bi trebao otezati zacece ali znanstveno je dokazano da osobe kojima je tsh veci od 2.5 bio prije T i za vrijeme prvog tromjesecja povecava se postotak za spontanim pobacajem !

Ostale cure,
    Zelim svu srecu !!

"Primjena ketoprofena može poremetiti plodnost kod žena, te se ne preporučuje ženama koje žele 
    zatrudnjeti. Kod žena s poteškoćama sa začećem ili žena koje su na pretragama zbog neplodnosti, 
    neophodno je razmotriti prekid primjene ovog lijeka." To pise u uputstvu za Ketonal.....  Svi nesteroidni antireumatici djeluju na istom principu, zato nam jedino i pomogne, kod jakih bolova, neki od tih lijekova....

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

sarajka
    09. Travanj 2017. 18:08

bejb23

Mlady, danas sam dobro. Uzivam malo u lijepom vremenu :)
    Elvira, Sunny hvala. Bas cu i ja pogledati. Mislim se cak da pocnem sa lh trakicama pratiti stanje. A onda opet da mi ne bi bio jos veci stres oko svega toga :/
    Cula sam za to da neke tablete, i to bas one koje koristim, utjecu na plodnost. Jedino sta mi pomogne,i to ne svaki put, su ketonali. Pokusala sam i sa onim advilom koji je laksi a slican brufenima i nije mi pomogao. Trebalo bi naci neku alternativu. Bila sam jedno vrijeme na Evinom caju(vrkuta, neven i svasta nesto) prvi ciklus nisam imala bolove i bila sam presretna jer sam napokon nasla nesto prirodno sto mi pomaze ali vec iduce cikluse je bol bila itekako prisutna. Da ne pricam da sam svaki ciklus povracala od bolova. I onda sam odustala od caja.

Meni, isto, jedino pomogne Ketonal i pijem ga godinama... Kad sam nakon par mjeseci shvatila da je mozda on uzrok moje neplodnosti, pokusala sam da uzmem Caffetin, ili Buscopan, ali bol se nije ni umanjila. I, opet sam morala popiti Ketonal.... Interesantno je da dosta nas koji se borimo sa neplodnoscu pijemo te lijekove u vrijeme M. kad, ustvari,  i pocinje naredni ciklus...

mono1111
    09. Travanj 2017. 18:30

Sarajka,
    Vidis, da ! A ja jos ipak koristila radje Ketonal makar mi je jako nastetio zelucu jer sam bila uvjerena da Brufen ometa O.
    Makar,.mozda tih par tableta na pocetku ciklusa ne ometa O. Mozda se smatra da cesca primjena moze sprijeciti O.
    Hm..ne znam. Trebalo bi pitati ginekologa nekog da vidimo sto ce reci.
    Ja sutra idem na uzv, a imam toliko pripremljenih pitanja da necu sad i to jos pitati ;)
    A ti uzv ujutro su na brzinu jer u to vrijeme su samo te folikulometrije inace pa ne stignem ni popricati ss dokt.
    Jedino na stolu dok sam ju stignem ispitati.

sarajka
    09. Travanj 2017. 19:18

mono1111

Sarajka,
    Vidis, da ! A ja jos ipak koristila radje Ketonal makar mi je jako nastetio zelucu jer sam bila uvjerena da Brufen ometa O.
    Makar,.mozda tih par tableta na pocetku ciklusa ne ometa O. Mozda se smatra da cesca primjena moze sprijeciti O.
    Ja sutra idem na uzv, a imam toliko pripremljenih pitanja da necu sad i to jos pitati ;)
    A ti uzv ujutro su na brzinu jer u to vrijeme su samo te folikulometrije inace pa ne stignem ni popricati ss dokt.

Ja sam pitala vise ljekara, vjeruj mi da neki nisu ni dovoljno informisani po tom pitanju...Jedan mi je ljekar potvrdio da moze otezati zacece, i ako mogu da ga izbjegavam. Jeste da ih pijemo u pocetku ciklusa, ali pocetak je taj koji, vjerovatno, utice na razvoj folikula i O. koja ce uslijediti....Znas da nam uvijek traze hormone u prvom dijelu ciklusa da bi se mogli orjentisati....
    A, znam draga kako to izgleda kod ginekologa, ista sam ti!😄 Samo ga zaspam pitanjima, i onda opet kad odem kuci skontam da jos nesto nisam pitala...😁 

mono1111
    09. Travanj 2017. 19:33

Sarajka

mono1111

Sarajka,

Ja sam pitala vise ljekara, vjeruj mi da neki nisu ni dovoljno informisani po tom pitanju…Jedan mi je ljekar potvrdio da moze otezati zacece, i ako mogu da ga izbjegavam. Jeste da ih pijemo u pocetku ciklusa, ali pocetak je taj koji, vjerovatno, utice na razvoj folikula i O. koja ce uslijediti….Znas da nam uvijek traze hormone u prvom dijelu ciklusa da bi se mogli orjentisati….
    A, znam draga kako to izgleda kod ginekologa, ista sam ti!😄 Samo ga zaspam pitanjima, i onda opet kad odem kuci skontam da jos nesto nisam pitala…😁

Def.cu i ja izbjegavati te tablete ! 
    Sreca u nesreci je ta da radi tankog endometrija mi vise ni nisu bolne M jer skoro da je ni nemam M, tj jako je oskudna !

• Elviramagistic
    09. Travanj 2017. 20:18

Ja cu istrpiti nekako bez tableta ili cu kupiti lekadol ili lupocet..mislim da su oni paracetamoli pa ne smetaju i ako ce mi biti neizdrzivo cu popiti jednu..mada se nadam da mi nece trebati :)

nena27
    09. Travanj 2017. 21:01

Mono koliko ti je trebalo da spustiš tsh i koliko si mg pila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.