Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sarajka
    03. Travanj 2017. 22:33

Zbunjena30

Pozdrav cure… nisam se neko vrijeme javila i mislim da cu past u depresiju… jos uvijek se kod mene nista ne dogadaja. Decko je danas obavio dodatne pretrage iako mu je spermiogram uredan i svi nalazi su uredu. Sad bi kao ja trebala na propuhivanje jajovoda… to mi je ocito sljedeca stavka posto su papa i brisevi u redu. Jako me strah toga. Citala sam puno o tome, vidim da su iskustva u ST od cura koje su to radile u bolnici vecinom negativna, zbog nedobivanja anestezije, neljubaznosti doktora i sl. Muka mi je kad pomislim da moram ici tamo i jos prespavati u bolnici…aaaaa. ako ima netko tko je to radio i privatno i u bolnici, molim da mi napise svoje iskustvo. Ja sam totalno postala opterecena i svaki dan samo o tome mislim. Voljela bi da se mogu smirit i rijesiti tog pritiska, muka mi je stvarno od svega…..

Draga, ja sam ti to danas uradila! I meni je trebalo dugo da poduzmem taj korak i na kraju sam se odlucila da to odradim privatno...Radi se bez anestezije, i da te ne lazem,  boli! E, sad mozda je to i individiualno, u ovisnosti koliko je neciji prag bola....Mene je bas bolilo, kad su mi postavljali instrumente sa kojima prosire i fixiraju grlic materice, a samo ubrizgavanje kontrasta sam osjetila kao lagani pritisak i nista vise....Sreca pa ne traje dugo, mozda 10-ak minuta, i cim izvade instrumente bol prestaje.Sat vremena prije zahvata sam popila Voltaren i Apaurin...Odmah sam dobila nalaz koji je uredan, hvala Bogu. Ako te jos nesto interesuju, slobodno pitaj....😊

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

Belle84
    03. Travanj 2017. 22:52

To se tocno meni dogodilo onaj ciklus kad sam ostala trudna. 10 dana nakon odnosa krvarenje od sat dva i to je to. Iduci dan napravila test i plus velik kao kuca. Trebalo nam je 6 mjeseci.

Belle84
    03. Travanj 2017. 22:55

@bella1234 Gornji post je za tebe, zaboravila sam te citirati :-)

• Zbunjena30
    03. Travanj 2017. 23:13

Sarajka

Zbunjena30

Pozdrav cure… nisam se neko vrijeme javila i mislim da cu past u depresiju… jos uvijek se kod mene nista ne dogadaja. Decko je danas obavio dodatne pretrage iako mu je spermiogram uredan i svi nalazi su uredu. Sad bi kao ja trebala na propuhivanje jajovoda… to mi je ocito sljedeca stavka posto su papa i brisevi u redu. Jako me strah toga. Citala sam puno o tome, vidim da su iskustva u ST od cura koje su to radile u bolnici vecinom negativna, zbog nedobivanja anestezije, neljubaznosti doktora i sl. Muka mi je kad pomislim da moram ici tamo i jos prespavati u bolnici…aaaaa. ako ima netko tko je to radio i privatno i u bolnici, molim da mi napise svoje iskustvo. Ja sam totalno postala opterecena i svaki dan samo o tome mislim. Voljela bi da se mogu smirit i rijesiti tog pritiska, muka mi je stvarno od svega…..

Draga, ja sam ti to danas uradila! I meni je trebalo dugo da poduzmem taj korak i na kraju sam se odlucila da to odradim privatno…Radi se bez anestezije, i da te ne lazem, boli! E, sad mozda je to i individiualno, u ovisnosti koliko je neciji prag bola….Mene je bas bolilo, kad su mi postavljali instrumente sa kojima prosire i fixiraju grlic materice, a samo ubrizgavanje kontrasta sam osjetila kao lagani pritisak i nista vise….Sreca pa ne traje dugo, mozda 10-ak minuta, i cim izvade instrumente bol prestaje.Sat vremena prije zahvata sam popila Voltaren i Apaurin…Odmah sam dobila nalaz koji je uredan, hvala Bogu. Ako te jos nesto interesuju, slobodno pitaj….😊

Reci mi dal su te pitali uopce za anesteziju i koliko si to platila? Ako nije tajna da mi kazes gdje si ti radila i koliko si iza toga ostala tamo kod njih lezati ili kako vec? Ja bi radije nekako otisla privatno, istrpit cu bol, mene je strah tih bescutnih doktora u bolnici i uvijek nesto iskompliciraju. Tako da bi radije skupila pare i rijesila to privatno. To se radi odmah iza M jel?

• riri5
    03. Travanj 2017. 23:30

Draga m lady i meni su simptomi isti kao kad trebam dobit tako da se ni ja puno nenadam, al eto vidit cemo sta ce bit neke cure kazu da su imale iste simptome kad imaju i kad su ostale trudne😄😘

sarajka
    03. Travanj 2017. 23:39

Zbunjena30 
    Ja sam ti iz Sarajeva, tako da sam tu pretragu obavila ovdje u jednom radioloskom centru. Platila sam 150 eura… Odmah su mi rekli da se to radi bez anestezije jer tako je, navodno, sigurnije obzirom da zena saradjuje u toku postupka, da ne bi doslo do rupture, lakse je pratiti. A i svaka anestezija nosi odredjene rizike tako da ni ja bas nisam bila za anesteziju….Radi se odmah nakon ciklusa, najkasnije do 10-og dana da bi se izbjegao ulazak kontrasta u krvne sudove. Rekli su da nema potrebe da radim bilo kakve briseve kao pripremu za hsg, samo su mi danas ukljucili antibiotik kao profilaksu i vaginalete. Sam postupak je trajao desetak min. i odmah po zavrsetku sam ustala, obukla se i otisla kod doktora u ordinaciju koji mi je pokazao snimke i detaljno objasnio. Svi su bili jako prijatni, i to je ono sto je zeni zaista potrebno u takvim trenucima…Kazem ti, meni je bilo bolno, ali citam na forumima da neke zenu su osjetile samo laganu bol. Moguce da je kod mene tako bolilo zbog zavaljene materice…Ali, evo izdrzala sam, i odmah nakon zahvata sam isla s muzem u setnju, i nikakve bolove ne osjecam…😊 I, da rekao mi je da ovaj ciklus ne radimo na bebi zbog antibiotiks, kontrasta i zracenja…

• Zbunjena30
    04. Travanj 2017. 00:00

Sarajka

Zbunjena30Ja sam ti iz Sarajeva, tako da sam tu pretragu obavila ovdje u jednom radioloskom centru. Platila sam 150 eura… Odmah su mi rekli da se to radi bez anestezije jer tako je, navodno, sigurnije obzirom da zena saradjuje u toku postupka, da ne bi doslo do rupture, lakse je pratiti. A i svaka anestezija nosi odredjene rizike tako da ni ja bas nisam bila za anesteziju….Radi se odmah nakon ciklusa, najkasnije do 10-og dana da bi se izbjegao ulazak kontrasta u krvne sudove. Rekli su da nema potrebe da radim bilo kakve briseve kao pripremu za hsg, samo su mi danas ukljucili antibiotik kao profilaksu i vaginalete. Sam postupak je trajao desetak min. i odmah po zavrsetku sam ustala, obukla se i otisla kod doktora u ordinaciju koji mi je pokazao snimke i detaljno objasnio. Svi su bili jako prijatni, i to je ono sto je zeni zaista potrebno u takvim trenucima…Kazem ti, meni je bilo bolno, ali citam na forumima da neke zenu su osjetile samo laganu bol. Moguce da je kod mene tako bolilo zbog zavaljene materice…Ali, evo izdrzala sam, i odmah nakon zahvata sam isla s muzem u setnju, i nikakve bolove ne osjecam…😊 I, da rekao mi je da ovaj ciklus ne radimo na bebi zbog antibiotiks, kontrasta i zracenja…

Hvala ti puno na informacijama. Sad mi jedino nije jasno zasto ove pisu da su morale ostat nocit u bolnici i mirovanje najmanje dva dana...  al dobro to u bolnicu nebi ni isla radit zbog svega sto sam procitala. I meni od antibiotika uvijek bude lose, alergicna sam na neki sastojak koji sadrzi vecina njih pa odmah dobijem temperaturu i osip, bude mi slabo i sl. Ovdje je koliko sam cula oko 250eura, ali ako cu se osjecat ko covjek, platit cu i gotovo. Decko mi kaze kako mu je danas doktor na pregledu rekao da iza odnosa stavim jastuk ispod, pa ako to neuspije da onda ja idem na hsg. A to mi je i moj ginekolog rekao. Samo jednom sam to probala i nista od toga, pa vise nisam ni marila za to. Neznam bil jos to pokusala ili odmah da idem na hsg. Zbunjola sam teska trenutno.

bejb23
    04. Travanj 2017. 00:30

mono1111

Bejb,
    Kad je bila O??
    Nisam popratila.

Zbunjena,
    Sigurna sam da je privatno potpuno druga prica,.ali mislim da ti mozes i drugdje u neki drugi grad ako zelis ici na propuhivanje.
    Samo ti je potrebna uputnica.

Bila je prije 15 dana. Ovaj ciklus smo cijeli pokrili tako da je nismo mogli promasiti. 
    Vjestice jos nema 

💗Baby E💗

sarajka
    04. Travanj 2017. 00:31

Nema na cemu, Zbunjena30 tu smo da jedna drugoj budemo podrska...☺ I ovdje se prenoci u bolnici, ali mislim da je to vise zbog opste anestezije nego zbog postupka. Ja sam se odlucila za privatnika bas iz istog razloga koji si i ti navela. Uvjerili su me da je to rutinski zahvat, i dobila sam tretman kako dolici... Ako ti je ljekar rekao da to trebas uraditi, onda se odvazi i uradi to sto prije jer hsg ima i terapijski ucinak posto povecava sanse za zacece....Ne znam koliko dugo radite na bebi? Ako je kraci period mozes pokusati sa jastukom pod guzu, mozda i upali. Meni nije...A dvije godine pokusavamo, i napokon sam odlucila poduzeti sve sto treba da dobijem kompletni sliku i da napokon znam sta mi je raditi...

sarajka
    04. Travanj 2017. 00:43

Zbunjena30, 
    Zaboravih ti reci da obavezno uradis RTG hsg, a ne ultrazvucni! Ovaj prvi je pouzdaniji....I ne znam da li kod vas ima polikinika Sunce? Vidim da su mnoge zene u mom gradu obavile zahvat u toj poliklinici, oko 185 eura kosta. Raspitaj se, mozda ima neko ko radi jeftinije....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.