Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    WannaBeMama
    22. Veljača 2017. 11:43

Jutrooo..da li netko od vas pije čaj od vrkute i kakva su vam iskustva??

29👩🏻‍🦰
    38👱🏼‍♂️
    3 godine pokušavanja...
    Papa test ✔️
    Hormoni ✔️
    Spermiogram✔️
    2.5.2023. Odrađena histeroskopija - uklonjeno par polipa s endometrija
    Prohodnost jajovoda - oba prohodna u cjelosti
    Prva tura klomida u 4.mj 2024.
    1FET u 1.mjesecu - vraćena jedna blastocista negativna beta
    2FET - 5.mjesec - vraćene 2 blastociste….

m.girl6
    22. Veljača 2017. 12:02

light

nena27

Light možda ti je to povezano sa prolaktinom dali si provjeravala.
    Kod žena, visoki nivoi prolaktina u krvi često uzrokuju neplodnost i promjene u menstrualnom ciklusu. Kod nekih žena može doći do potpunog prekida ciklusa. Kod drugih, ciklusi mogu postati neredovni ili se može izmijeniti intenzitet menstrualnog krvarenja. Kod žena koje nisu trudne ili koje ne doje, može se javiti mlijeko iz grudi. Neke žene iskuse gubitak libida, tj. interesa za seks.Intimni odnosi mogu postati bolni zbog vaginalne suhoće.

Ja imam povišen a nemam nijedan od simptoma osim što se trudim a ne ostajem trudna, ovulacije imam svaki mjesec

Meni ti je taj iscjedak oduvijek takav. Zadnji nalaz koji sam našla je od 6 mj prošle god i prolaktin je bio 17.8 a referentna vrijednost stoji 5.2-26.5. Ima ga baš dosta u nekim danima pa me nekad muči zašto kad sam zdrava i sve je u redu (brisevi i papa pod stalnom kontrolom)
    Progesteron mi je snižen i pijem duphaston evo 5 ciklusa i danas sutra trebam dobit ili ne dobit ako Bog da….

Light, i ja ti imam taj iscjedak. I imam ga još uvijek, a O mi je bila prije tjedan dana, Onda sam imala jači, ko bjelanjak, ali ovoga ću imati sve do menge i tako mi je svaki mjesec. A jučer sam išla vaditi progesteron i jako mi je nizak, 9,46. To nam je možda zbog toga. A daj mi reci jel ti pomogao duphastone u povišenju progesterona i koliko dugo se on mora piti? Ja poslije menge, tj. za vrijeme nje idem vaditi i ostale spolne hormone pa kod ginekologinje po terapiju. 

Noa 💙

light
    22. Veljača 2017. 14:02

m.girl6

light

nena27

Light možda ti je to povezano sa prolaktinom dali si provjeravala.
    Kod žena, visoki nivoi prolaktina u krvi često uzrokuju neplodnost i promjene u menstrualnom ciklusu. Kod nekih žena može doći do potpunog prekida ciklusa. Kod drugih, ciklusi mogu postati neredovni ili se može izmijeniti intenzitet menstrualnog krvarenja. Kod žena koje nisu trudne ili koje ne doje, može se javiti mlijeko iz grudi. Neke žene iskuse gubitak libida, tj. interesa za seks.Intimni odnosi mogu postati bolni zbog vaginalne suhoće.

Ja imam povišen a nemam nijedan od simptoma osim što se trudim a ne ostajem trudna, ovulacije imam svaki mjesec

Meni ti je taj iscjedak oduvijek takav. Zadnji nalaz koji sam našla je od 6 mj prošle god i prolaktin je bio 17.8 a referentna vrijednost stoji 5.2-26.5. Ima ga baš dosta u nekim danima pa me nekad muči zašto kad sam zdrava i sve je u redu (brisevi i papa pod stalnom kontrolom)
    Progesteron mi je snižen i pijem duphaston evo 5 ciklusa i danas sutra trebam dobit ili ne dobit ako Bog da….

Light, i ja ti imam taj iscjedak. I imam ga još uvijek, a O mi je bila prije tjedan dana, Onda sam imala jači, ko bjelanjak, ali ovoga ću imati sve do menge i tako mi je svaki mjesec. A jučer sam išla vaditi progesteron i jako mi je nizak, 9,46. To nam je možda zbog toga. A daj mi reci jel ti pomogao duphastone u povišenju progesterona i koliko dugo se on mora piti? Ja poslije menge, tj. za vrijeme nje idem vaditi i ostale spolne hormone pa kod ginekologinje po terapiju.

Ja ga pijem od 14 do 25 dana ciklusa. Kod mene je problem što ne znam kad su ovulacije zbog blagih PCOS ali doktorica nije htjela poduzumati neke druge mjere dok ne probamo s njim. Što se tiće njega menga dolazi na 28 dan svaki ciklus osim prvi put mi je malo kasnila tako da sigurno da djeluje. Također sam dobila uputu ako zatrudnim da se obavezno javim da prilagodi terapiju. Imala sam jedan spontani i jednu biokemijsku tako da je ona došla do zaključka da mogu ostat trudna ali da dalje nešto ne štima, moguće zbog progesterona koji je bio nizak. Od kako sam na terapji nadam se plusiću. Trebam dobit danas sutra ali se potajno nadam da neću... 

22. Veljača 2017. 20:12

Mono
    Ma tu su tablete za alergiju. Išli smo danas oftamologu pa mi je rekla da sam zaradila konjuktivitis,dobila neke kapi i tako. Ubiti spasila sam se sama da ne bukne jako jer sam prala kamilicom i one sve bablje metode liječenja hahah..
    Joj moj muž će poludit samnom!!!

Ne znam sad mi je 14 TT a ja još uvijek koristim utrogestan 3×2 ,da li to može skodit?
    Usput ja bi ga trebala stavljat u 6 ujutro,14,22 h
    Ali posto mi je ovo u 6 rano ja stavim u 8 ...jel to problem?

mono1111
    22. Veljača 2017. 20:29

Bebice,
    Ne znam iz koje je on skupine ali sumnjam da bi ti dali antibiotik koji se ne smije uzimati u T.
    Puno njih je potpuno sigurno i nista ne moze biti, naravno dokt koja ti ga je dala zna da si T?? 

Vrkuta se moze piti cijeli mjesec, treba ju izbjegavati u vrijeme M jer ona zaustavlja krvarenje. Posebno bi se trebala piti u drugom dijelu ciklusa posto je ona progesteron koji i zadebljava endo.
    U prvim tj.T se ne smije uzimati.
    Ja sam ju koristila i u vrijeme kad sam ju koristila nisam imala plodnog iscjedka pa sam uz nju koristila i marulju ali samo do vrijeme O, ne kasnije.
    Svi ju hvale, ne moze naskodi ti.

Valentina,.nista se nece dogoditi ako uzimas Duphastone i dalje. Makar nakon 12 tj on navodno nema nikakvu funkciju jer posteljica preuzima ulogu ali nije na odmet.

Tedd bear,
    Sretnoooo !!! Drzim figeee

Kao i ostalim curama !!

Ivcy1306
    22. Veljača 2017. 20:57

Vecer! 
    Mono, kako si ti? Jesi dobila M?
    Meni je palo na pamet da si mozda opet trudna ako ste radili na bebi nakon kiretaze? 

Ostale curke koje ne ocekuju mengu, sretno i nadamo se plusicima! 

Kod mene nista novo, mali napunio 3mjeseca, smije se, prica, zubici vec poceli mucit i tako. 

mono1111
    22. Veljača 2017. 22:48

Ivcy, bok!
    Bas sam.ti se mislila javiti dns ali nikad ne stignem !! Uvijek nesto !
    Nisam, nisam T.
    Beta mi je tek neki dan pala, tj.proslu srijedu bila je 6, a do 5 je negativno.
    Tjedan dana prije tog zadnjeg vadjenja znaci prije dva tjedna je bila 14. Jako sporo pada ! Ne znam zasto ! Ali dokt.se nije zabrinula kad sam joj rekla da je beta jos pozitivna.
    Imali smo samo dva odnosa.
    Vjerovatno mi se sve poremetilo tj.kako beta sporo pada tijelo mozda nije dobilo inf.da M dodje.
    Mozda cu trebati duphastone piti.
    Mislim da je to sve tako.sporo radi te vakumske kiretaze, gdje se endo ne struze kao kod klasicne pa dobijes nakon mjesec dana, pa mislim da je sve povezano.
    Jer na klasicnoj struzu endo i to je znak tijelo kao da se.M upravo desava, dok kod ove vakumske endo mi.je bio 10 dana nakon kiretaze 7,5 mm, sto je puno za mene.
    Valjda ce ubrzo !!!
    Vec 3 mjeseca!!!!!!! Vrijeme leti !!!! 

• Tamara
    22. Veljača 2017. 23:44

Ja sam danas bila na pregledu.Trudnoca je uredna doktorica je zadovoljna.Sve normalno funkcionise.
    U 6 sam nedelji mada je to 4 nedelja.
    Doktorica mi je rekla da pijem tablete na bazi folne kiseline, one sadrzavaju sve vitamine,Femibion 1
    On se pije od trenutka planiranja bebe pa do 3 mjeseca.Sljedeci mjesec ponovo na kontrolu do tada moram uraditi nalaze krvi i urina.

nena27
    23. Veljača 2017. 10:09

Moja evo upravo kreće i to je baš uranila danas mi je 26dc i sad više ne znam što da mislim danas mi je tek 11dpo ne vjerujem da je implantacijsko vidjet ću kakav je intenzitet. Sad me sve zbunilo jel ne bi lutearna faza trebala trajati 14 dana (iako sam čitala da je moguća i 12-16) Doduše i ciklusi su mi bili ovakvi od 26-28 dana prije svih ovih hormonskih terapija, ne znam dali da mislim da se sve vraća u normalnu ili da nešto nije u redu. Ovaj mjesec mi je bio stresan pa nije ni čudo

mono1111
    23. Veljača 2017. 10:18

Tamara super ! Drago mi je da je sve ok.
    Nena, moguce da ti se poremeti s.vremena.na vrijeme.
    U pravilu ta druga faza ciklusa traje 14 dana uvijek,.makar cure su pisale da im traje i vise i manje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.