Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m.girl6
    16. Veljača 2017. 12:34

Draga moja bornastra, 
    uvijek me raspoložiš i hvala ti na tome. Dok pročitam tvoj odgovor sve se čini tako jednostavno i baš kao što kažeš, ništa nije nemoguće i samo pozitivne misli moramo imati ka ostvarenju svog cilja. 
    Svima želim najveću sreću ovaj mjesec! 

Noa 💙

mono1111
    16. Veljača 2017. 12:39

Barbara,
    To je jako tanak endo, mozda je samo ovaj ciklus tako bilo, ne znaci da ti je uvijek takav.
    Kada je proziran iscjedak,.slican bjelanjku bi znacilo da je O uskoro, ali ne znaci da ce biti.
    I LH koji se povisi,.opet moze ne dovesti do O, makar mislim da se cesto, kada ne dodje do O lh ne povisi uopce.
    Ako nema prisutnog zutog tijela,.O ovaj mjesec nije ni bila.
    Svakako pij sok od cikle i ananas iduci mjesec i odi opet na uzv da vidis da li je doslo do O.

Nena,
    S obzirom da planirate 2 godine, i nista se ne dogadja a nalazi su super,.po meni je najbolja opcija IVF. Mislim da je to najbrza opcija u vasem slucaju.
    Ili AIH. Da planirate manje, ne bi vam to rekla vjerovatno, ali.posto.je proslo dvije godine, mislim da biste svakako trebali otici kod mpo dokt da vam kaze svoje misljenje.
    Naravno, drzim fige da upali prirodno !!!!

Ja bi odmah otisla na mpo,.ali posto prirodno ostanem T mislim da nas nece slati ovdje, ali IVF kontroliraju j.s.i izaberu najbolje spermije i prate dijeljenje stanica i vracaju najbolje embrije....koji su se do tada pravilno podijelili, jer mozda kod nas se krivi spermij i j.s.spoje i zato uvijek nastupa spontani.
    Zato mislim da IVF je super opcija.

Bornastra, Mgirl i druge cure,
    Zelim da vam sto prije uspije, bilo.IVF, AIH ili prirodno, svejedno...samo da uspije !!!

mono1111
    16. Veljača 2017. 12:41

Barbara,
    Htjela sam reci da je to tanak endo 23 dc, da je 7mm u vrijeme O nije jako lose. Ja sam s takvim endo ostala T zadnji put, nije nemoguce, ali bi trebao biti deblji.

bornastra
    16. Veljača 2017. 13:19

Draga m.girl6,

da je lako to sve prolaziti, sigurno nije. Mogu ja sad tu pričati brda i doline, ali taj osjećaj jedino znaju parovi koji to prolaze. Mi nažalost sada osjećamo i prolazimo kroz mali djelić te priče, i iskreno se nadam da ćemo ostati samo na početku te priče i brzo ugledati naše plusiće i da će i nakon tog plusića biti sve u redu i dočekati naše bebice. I divim se parovima i ženama koje i nakon 10 godine, pa čak i više ne odustaju. Teška je to stvar i još uvijek nam je svima nažalost to tabu tema, no isto tako moramo biti svjesni da je nažalost sve više parova oko nas koji se bore sa time. I meni je lakše otvoriti se tu vama, nego da okolini to pričam. Vjerojatno zato kaj se bojim nerazumijevanja jer moje cure nisu još u tome, ne znam. Mami ću uskoro barem jedan dio reći jer jednostavno imam potrebu, a i pitala me je... a mama je ipak mama. <3
    Sve smo relativno mlade, spremne na sve izazove i kušnje koje nas čekaju tijekom našeg života. Da nismo, ne bi smo se danas sve skupa našle ovdje jer samo tražimo uzrok i razumijevanje za naše trenutne probleme.

16. Veljača 2017. 14:55

Joj cure moje luda sam..
    Oko me žulja još od petka a nema ništa u njemu,masti se ne smiju koristiti tako da amo ispire kamilicom i Blink kapi...
    Uzas

Pece me kad se po piskim a tek u pon nosim urin..mada je nalaz pred cca 2 tj bio dobar...

I onda me sinoc cijelu noć još trbuh bolio kao pred mengu...ufff tek nakon 13 TT a mali/a vec zeza mamu!

Nadam se da će me barem oko prestati žuljat :-(
    Jedina dobra stvar je kj smo nasli krevetić i vrtic i njihaljku jako povoljno pa planiramo to kupit...znam za bapske priče al iskreno moj dragi ne vjeruje u to tak da ćemo malo po malo kupovati stvari. ... 

Kako ste vi?

baarbaraa29
    16. Veljača 2017. 15:56

Neno upravo kako kazes - nisam nikad pomisljala da cu ovo sve prozivljavat, a tko zna, mozda nismo jos ni na pola puta!
    Mono pit cu sad to kako ste mi rekle, ali kad sam ga pitala dali mogu doci na uzv ako ne budem imala odnos u te ciljane dane, on kao ne, u smislu da je poanta pregleda da dodjem nakon odnosa i da to ne mora bit odma sljedeci ciklus. ..uopce nije "ponudio" da dodjem bas iz razloga samo da vidi dali je bila O.
    A ne mogu vjerovat da sam SVAKI mjesec prosle godine imala pozitivne trakice, a da O nije nikad bila ili sam totalni baksuz!
    Zato kazem da me uopce nije smirio kako sam mislila da hoce. Naravno ne ocekujem da mi uljepsava da bi bilo lakse za cuti, ali evo nije me poslao ni na tu provjeru hormona ni nista!! Silno bi i to htjela, ali nikako doci i do tih pretraga.
    Sad uopce ne znam sto cu dalje!

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

• Cherrylane
    16. Veljača 2017. 17:19

Drage zene.nova sam ovdje. 
    Imam 26 godina, i silno zelim bebu. 
    Sada napokon imam osobu s kojom je zelim. On takoder zeli i radimo na tome. Vec 3 mjeseca (znam da nije predugo) i nikako. 
    Mene jos vise muci cinjenica da je vecina cura koje poznajem uspjela iz prve... :/ 
    Sve u svemu zasad nismo radili testove jer je jos rano, ja imam uredne menstruacije i ovulacije. Moj partner ima 30 godina i prije 4 godine je dobio novi bubreg, iako znam da to nema veze s plodnoscu. 
    Ja zadnjih mjesec dana pijem caj od marulje i drzim fige. Sad za valentinovo sam po svim Izracunima bila plodna. Pa drzite mi fige :) 

Ivcy1306
    16. Veljača 2017. 18:41

Pozz curke, eto i mene malo. 
    Bas mi je zao sto kroz svasta prolazite. 
    Ne brigajte, iza kise dolazi sunce! Stici ce i vasi plusici! 

Cookie
    16. Veljača 2017. 19:46

Lijepi pozdrav svima :)

Nadam se sutra dobrim vijestima, idem vaditi betu. Jučer sam ju vadila, trebam sutra i u pon.
    Ginekolog smatra da je veličina točice (vrećice) premala za pretpostavljenu trudnoću od 5+2.
    Kaže da mu se čini da sam trudna zapravo desetak dana, kao da se oplodnja dogodila pred M.

Nadam se da bu sve dobro. To je prva trudnoća, imam 35 godina.
    Mislite na mene 

mono1111
    16. Veljača 2017. 20:43

Barbara,
    Moj savjet ti je da se javis na neku humanu reprodukciju i da se pocnes voditi tamo.
    Preko njih ces sve pretrage napraviti koje su kljucne za zacece. Neces pogrijesiti.
    Tamo ces ici i na folikulomettije i reci ce ti tocno kada je O.
    Ne mora znaciti da nisi uopce ne imala O. Mozda se ovaj mj.tako potrefilo. Ne bi ti ciklusi bili uredni da nemas O, bili bi dugi i stalno bi ti M kasnila.

Cherrylane,
    Sretno !!  Nadam se da ce uskori uspjeti.
    Znas li da caj od marulje ne smije piti cijeli ciklus?? Samo do O smijes. 

Cookie,
    Javi betu.
    Mozda je O bila kasnije, pa je zato manje.
    Drzim fige.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.