Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena27
    10. Veljača 2017. 10:28

Barbara pa ima toga dosta, moj je dosta otvoren u tome i nije mu problem ići na preglede samo što ne znaš što trebaš točno, vidjet ćemo što će urolog reći valjda će on dio toga inicirati.
    Kužim te u potpunosti ja sam napunila 29 i sad si mislim da kasnim, mislila sam da će do trudnoće doći prije ali eto nije sve kako mi planiramo naravno. Baš sam jučer aktivirala lh trakice ali mislim da ću odustati od njih želim se baš opustiti i ne mjeriti, mislim da sam dosta upoznala svoj ciklus i ciljala odnose tako da ću sad slobodnije jer stvarno mislim da je sve u glavi toliko sam priča čula koliko su se ljudi trudili i onda su ostali trudni a ni ne znaju točno kada 

m.girl6
    10. Veljača 2017. 10:48

Potpuno si u pravu nena27, sve je u našim glavama, najveća kočnica. A kaj da radimo kad je jače od nas. Ja sam napunila 28. godina i ne mislim da smo "stare", ali kad baš nešto očajnički želiš, e onda to ne možeš ostvariti. Muž i ja i ovaj mjesec krećemo u akciju čim više i češće budemo mogli, pa kako nam Bog dragi da. A ako ništa i ovaj mjesec, opet dalje u pretrage i borbu. Već sam polako dosadna sama sebi. Poslije menge sam sretna jer iskoristimo plodne dane, prije menge 1000 simptoma trudnoće, kupim 2 testa (da ne usfali) i onda menga dođe drito u dan i opet depra i razočarenje. Kao što kaže i bornastra, čula sam valjda za 20 trudnica oko sebe i mislim si jer su one bolje osobe od mene i mojeg muža da zaslužuju biti majke odnosno roditelji? Zašto mi to ne možemo ostvariti, a to toliko želimo? 

Noa 💙

Kristinaluna
    10. Veljača 2017. 11:17

Pozdrav cure..
    Čitala sam Vas dosta ali prvi put Vam i pišem..Ukratko ću Vam opisat svoje stanje..
    U braku sam 2g i 3mj.Od prvog dana želimo dijete ali nismo uspili...Prošle god.u 9mj.muž radi spermiogram i šok,dijagnoza oligoasthenozoospermia..Preko veze dolazimo do privatnog dr.koji nam kaže da je to odmah podpomognuta oplodnja da ne gubimo vrijeme i novac kojekakvim tabletama..Odlazim i ja svojoj dr.Radim papu i briseve u 12 mj.sve u redu..Dobila sam uputnicu da izvadim hormone...Dobila sam mengu 20,12 pred Božić baš kada smo se spremali za Slavoniju..Nisam ih vadila jer sam mislila napravit u 1mj..Muž je u 12mj.radio sve briseve koji su bili super..Urolog mu je prepisao Proxeed plus da pije 6 mj.ako ostanem trudna super ako ne da dođe ponovo,Tablete počinje piti 16.1.
    Menga mi nikad nije bila u dan točna.Tako kad mi je kasnila i 4-5 dana meni je to bilo normalno...
    Počinje me bolit trbuh kao pred mengu ali nema je i dalje...Trbuh me i dalje boli i tako 7 dana što nikad nije...
    Napravim test najeftini i ništa..nakon par sati pogledam test a ono 2 crte..Neda mi vrag mira ja sutra napravim opet taj jeftiniji test u roku 5-6 minuta blaga crta da sam pomislila da umišljam....Sinoć  skoro u ponoć uzmem Clearblue test i ono plus ko kuća velik odmah....Danas sam napravila sa prvim urinom i opet test pozitivan....Danas popodne zovem dr.da zakažem pregled..Po mojoj računici sad bi trebala bit trudna 7/3 tj..
    Evo cure moje nadam se da sam Vam i malo pomogla i ohrabrila da se čuda ipak događaju i da nikada,ali nikada ne gubite nadu...Želim Vam svu sreću ovog svijeta..

baarbaraa29
    10. Veljača 2017. 11:21

Nenci moja nek on onda samo redovito sve ide, a ako je već tako voljan sve obaviti vjerujem da mu ne bi bio problem pitati doktora ono tipa doktore a sta mislite da mi provjerite, sad lupam, hormon rasta? Čisto evo temeljem ovog popisa što je moj obavio. Ono, znam da dok.ne vole kad se mi pravimo pametni, ali nije od zgorega biti upoznat sa svim, a uostalom što nam mogu kad ih pitamo, okrenut očima i na kraju krajeva odgovoriti.
    Ja sam isto prošle godine par mjeseci koristila trakice i bilo je mjeseci gdje sam znala kad je koji dan, ali da ga nismo iskoristili, ali reko neka, barem da upoznam svoje tijelo. Više ih ne koristim što iz razloga jer mi sve to nekako stvara stres, kao da sam robot, što iz razloga jer već otprilike znam kad bi mogla biti ovulacija pa ne moram znati u dan jer očito nismo bili od onih sretnika koji su tako napikirali dan i odmah T. Znači izbacila sam ih iz svog repertoara!

m.girl6 što se tiče ovoga "jesu drugi bolje osobe od mene i mog muža" je i mene patilo i onda sam došla do zaključka da što je bolji brak teže dolazi do trudnoće. Znači tamo gdje je muž od onih da pijanči, izlazi, zanemaruje ženu, ne poštiva ju..ali ona ga voli, lakše dođe do bebice, a što ti je bolje da se baš volite, podržavate, na kraju krajeva živite pravi brak to je teže. Nekako si mislim tima kojima je lošije Bog prije podari bebu kao dar, a nama koje uživamo u svojim muževima i oni u nama mi već imamo darak, a za onaj pravi moramo biti strpljivi.
    Malo sam se sad nafilozofirala  ali nadam se da me kužite. Doći će i naše vrijeme samo eto..treba vremena!

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

nena27
    10. Veljača 2017. 11:26

m.girl6 nema logike za neke, ali bude baš svakakvih slučajeva da se baš zapitaš netko ne pazi na ništa i muž i žena pa ostanu a neki paze na svaku sitnicu i ništa... čudni su putevi Božji.
    Luna princes čestitam kad ovo čitam baš mi je drago, ja sam u braku 2 godine i 5mj ne trudimo se od početka ali blizu 2 godine je. Jesi bila opterećena sa tim što do trudnoće ne dolazi? Mi smo napravili dobar dio pretraga 

baarbaraa29
    10. Veljača 2017. 11:30

Luna Princes

Pozdrav cure..
    Čitala sam Vas dosta ali prvi put Vam i pišem..Ukratko ću Vam opisat svoje stanje..
    U braku sam 2g i 3mj.Od prvog dana želimo dijete ali nismo uspili…Prošle god.u 9mj.muž radi spermiogram i šok,dijagnoza oligoasthenozoospermia..Preko veze dolazimo do privatnog dr.koji nam kaže da je to odmah podpomognuta oplodnja da ne gubimo vrijeme i novac kojekakvim tabletama..Odlazim i ja svojoj dr.Radim papu i briseve u 12 mj.sve u redu..Dobila sam uputnicu da izvadim hormone…Dobila sam mengu 20,12 pred Božić baš kada smo se spremali za Slavoniju..Nisam ih vadila jer sam mislila napravit u 1mj..Muž je u 12mj.radio sve briseve koji su bili super..Urolog mu je prepisao Proxeed plus da pije 6 mj.ako ostanem trudna super ako ne da dođe ponovo,Tablete počinje piti 16.1.
    Menga mi nikad nije bila u dan točna.Tako kad mi je kasnila i 4-5 dana meni je to bilo normalno…
    Počinje me bolit trbuh kao pred mengu ali nema je i dalje…Trbuh me i dalje boli i tako 7 dana što nikad nije…
    Napravim test najeftini i ništa..nakon par sati pogledam test a ono 2 crte..Neda mi vrag mira ja sutra napravim opet taj jeftiniji test u roku 5-6 minuta blaga crta da sam pomislila da umišljam….Sinoć  skoro u ponoć uzmem Clearblue test i ono plus ko kuća velik odmah….Danas sam napravila sa prvim urinom i opet test pozitivan….Danas popodne zovem dr.da zakažem pregled..Po mojoj računici sad bi trebala bit trudna 7/3 tj..
    Evo cure moje nadam se da sam Vam i malo pomogla i ohrabrila da se čuda ipak događaju i da nikada,ali nikada ne gubite nadu…Želim Vam svu sreću ovog svijeta..

Draga dobro došla!!
    Ajme prava pričica sa sretnim krajem, ili bolje rečeno početkom!!!!!  Meni si definitivno popravila dan!!
    Čestitke i naravno sada kada si članica KK-a (Klokan klana ) zahtijevamo sve daljnje obavijesti i detalje!! 

Kristinaluna
    10. Veljača 2017. 11:32

Hvala
    Oooo da..Za mene su to gluposti opusti se i nemoj mislit o tome...Ja jednostavno tako nisam mogla stalno sam razmišljala o tome.Ma u početku ni mi nismo baš razbijali glavu što nisam odmah trudna jer bilo je ono kad bude ali smo htjeli odmah..Nismo ništa čekali.

Kristinaluna
    10. Veljača 2017. 11:36

Hvala Baarbaraa29 Ja sam još uvjek šokirana pozitivno,nakon teške dijagnoze i samo 25 tableta eto mi smo uspili..
    Znam kako je svima Vama zato sam Vam htjela uliti malo nade da nada uvjek postoji i da ne treba uvjek žurit sa odlukama.

baarbaraa29
    10. Veljača 2017. 13:01

Nije mi ipak jarac dao mira i naručila sam se kod privatnika gdje sam već išla! Neka me pretražuje kako god zna, uzduž i popreko  i na kraju krajeva da me netko sasluša od riječi do riječi, a što je je on se stvarno posveti pacijentu. U srijedu idem i jedva čekam! Hahhahah!

smokov
    10. Veljača 2017. 13:48

Pozdrav zene!
    Ja sam u iscekivanju svoje bebice, ali htjela sam s vama podijeliti svoju pricu, tj. nasu.
    Krenuli smo radit na djetetu u 10 mj 2015. Obadvoje u 23oj, mislili smo da ne bude problema. 
    Prije nego smo poceli pokusavat, meni su ustanovljeni policisticni jajnici i to oba, ali nisam tome pridavala puno paznje. Dobila terapiju Duphastona i to bi trebalo sve rijesit. Nakon 3 mj nista..4 mj nista. Tada decko krece na spermiogram. Sok. Prvi los nalaz, nakon opet mj dana jos jedan los nalaz spermiograma. To nas je dosta pogodilo, pogotovo njega. Odlazimo urologu na Sv Duh i dijagnoza je oligoasthenozoospermia.
    Pocinje koristit profertil i to su nam slali prijatelji iz Njemacke, jer je tamo kutija od 30 tableta 300kn, dok je kod nas oko 500kn. A trebalo bi se uzimat najmanje 3mj da se vide rezultati. Uz to sam mu izmiksala i mjesavinu od meda i brdo raznih sjemenki. A ponekad bi mu znala uvalit i caj od piskavice. Ja sam i dalje bila na Duphastonu i to sveukupno 12 ciklusa.
    Uz tempirane odnose i sve ovo pripravke 13 ciklus nam je uspjelo. Ne znamo dal se spermiogram popravio, jer ga poslje nismo radili. Koristili smo samo dvije terapije profertila, tako da mi doma jos jedna kutija od 30 tableta stoji. Pa ako kojoj treba neka se javi. Cijena je 300kn.
    Zelim vam puno srece, zdravlja i punooo bebica! :*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.