Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Abrakadabra
    03. Siječanj 2017. 18:43

Meni ti je isto M skolska na dan.A u 12mj.mi je kasnila 5dana da bi dosla i trajala 2dana i to vise smedeg krvarenje nego crvenog.Otisla kod dr.i dobila odgovor da sve nasi hormoni rade.Tak je kak je.

bornastra
    04. Siječanj 2017. 08:57

Bok drage!

Kako ste mi danas?

Tenči, ili je disbalans hormona, ili si trudna. Napravi test pa vidi, ili najbolje- odi do ginekologa.

Kod mene... ni traga M. Danas je 5. dan od prestanka uzimanja Duphastona, gin. je rekao da bi 4. dan već trebala dobiti. U 6.mjesecu 2016. sam pila Duphastone kako bi odgodila menstruaciju, i nakon prestanka uzimanja sam dobila odmah 3.dan jer tada nismo još radili na bebi.
    Imam osjećaj da me grudi nekak manje bole, nezz... nemam ni osjećaj grčeva danas, baš ništa. Danas mi je 28. dan ciklusa, inače uvijek dobivam između 28.-30. dana.
    U noći me je probudio osjećaj- DOBILA SAM, čak sam i uložak onako u mraku uzela, otišla na wc kad ono- NIŠTA. 
    Ovaj put se toliko nadam, ali se toliko i bojim razočarenja...

Mono, mislim na tebe.

• Majjjjja5
    04. Siječanj 2017. 10:00

Pozdrav cure, nije me bilo neko vrijeme. Odmaram se psihicki i pokusavam ne mislit na trudnocu i iskreno uzivam u tome. Pokusavamo i dalje ali opusteno. Vi ostale cure sta ima?? Mono, wannababy, petra?

• Petra178
    04. Siječanj 2017. 10:39

Jutros opet vadila betu, da imam za ujutro za gin nalaz.. .danas na 32 je 1797! Proslu sri je bila 105, znaci petak treba biti oko 210, ned 420, uto 840, pa sutra tek 1680? Jel dobro računam, jel može biti "previsoka" beta?

Ostali simptomi: probadanja u zdjelici svaki drugi dan, piskim svako malo, stolica bolja nego ikad hahhaha napokon! lagane mucnine, vrtoglavice, smetaju mi svi mirisi, npr.koru od banane ne mogu baciti u kantu za smece jer mi ja nakon sto sat vremena stoji zlo od mirisa...i tako, cuvam nas  uglavnom prije dana ocekivane M samo temperatura, nista drugo od simptoma! posto mi je kraci cklus, ovo ostalo se pojavilo oko 28.dana..

m.girl6
    04. Siječanj 2017. 16:07

Mono, žao mi je od srca kroz kaj moraš prolaziti ali ti si stvarno hrabra i posebna žena. Drži se, jer ja ti se stvarno divim. Kapa do poda 
    Vjerujem da ćemo i mi ugledati svoje toliko željene plusiće u 2017. godini. Valjda tako mora biti..

Svim curkama još jednom čestitke, a nama koje se borimo i dalje držim palčeve. Mene je već danas počelo rezati dolje, tako da će ovaj mjesec doći i prije planiranog dana. Ali ne očajavam, idemo dalje u borbu. Čim manje razmišljanja o tome i stresa. 

Bornastra, nena i ostale curke držite se i javljajte promjene, trudilice isto, želim vam da vam sve prođe kako treba. Bez mučnina i komplikacija ikakvih 
    Nama očito još nije suđeno da postanemo majke, ipak se netko "gore" o tome brine. I sve je to s razlogom.
    Drago mi je da sam se opet vratila i da sve svoje muke i probleme mogu tu natipkati, jer ne želim muža opterećivati jer ionako mi kaže da nećemo uspjeti ako ćemo samo o tome razmišljati. Od ovog mjeseca sam nabavila i trakice tako da ću sa njima početi, jer mislim da imam ovulaciju malo kasnije nego kak treba biti, vidim po iscjetku. Ah, vidjet ćemo..

Veliki pozz svima 

Noa 💙

nena27
    04. Siječanj 2017. 16:26

Ja sam danas išla vadit krv za hormone sutra je gotov nalaz pa se idem odmah naručit za briseve. Muž je dobio uputnice za testosteron to ide sutra vadit i za urologa (briseve) dobio termin za mjesec dana. Pretpostavljam da će morat i ponovit spermiogram jer je zadnji vadio u 3 mj prošle godine. Vidjet ćemo gdje zapinje. Neznam jel mi draže da nešto konkretno nađu pa da znam e to je ili da je sve uredu

m.girl6
    04. Siječanj 2017. 16:41

nena, a di si išla vaditi krv za spolne hormone? u koju bolnicu? to ti mora gin dati uputnicu?

Noa 💙

nena27
    04. Siječanj 2017. 17:28

Da, ginekolog daje uputnicu, a muž je išao kod dr. opće prakse

mono1111
    04. Siječanj 2017. 19:21

Cure,

Nisam bas sve pohvatala, pa da znate ako nekome ne odg.

Bornastra,
    Ne znam sto se tice Duphastona. Trebala si dobiti. Ajde napravi test, bolje je u svakom slucaju sto prije znati, radi progesterona bar, vjerujem da ce ti uvesti terapiju ako si T jer je to cuvar T. Znam da se bojis razocarenja, ali bar ces biti u manjem stresu nego sad, posto stalno razmisljas. Drzim najvece figeeeee, stvarno :))))

Bbk,
    Povisen prolaktin ometa implantaciju, ometa O i ne dolazi do T radi toga. Ciklusi su neredoviti itd. Sve sam to ja imala, i meni je prolaktin prvo vađenje bio cca 600, a ref.vrojednosti su do 500. Svakim vađenjem je bio sve veći, dok nije otisao preko 1000. Tad mi je radi planiranja T uveden Bromergon, kojeg pijem vec skoro godinu dana i ciklusi su mi super, O imam svaki ciklus, i dobijem tocno M na 30 dc. Prolaktin ometa i Tsh, makar nisu povezani bas, kad je jedan vislji, bude i drugi, ide jedno s drugim pa svakako privjeri tsh koji prije T mora biti ispod 2.5!  Ne veći. Mnogo socijalnih gin.ce reci da to nema veze, jer nemaju pojma,.pa se za svaki slucaj možeš uputiti kod endokrinologa ili spec.nuklearne medicine, da ti da preventivno terapiju 
    Za prolaktin ides kod endokribologa i mislom da nije na odmet dati ti terapiju, bar preventuvno dok planiras.

Petra,
    Beta se dupla normalno, ne postoji previsoka beta, ona se dupla svakih 36 do 48 h, tako da je tebi to uredno.
    Meni na pocetki je beta bila skoro i vise nego dupla, ali kažem, nisam ja mjerilo posto nije dobrp zavrsilo kod mene, ali ona raste i vise od duplog i manje od 48 h.
    U 5 tjednu bi se trebala vidjeti GV, koja je inace velicine oko 1 cm, cca, bar je tako kod mene bila i odgovarala je tjednu, može se vidjeti i plod i ŽV, kako kod koga i ovisi kolika je beta.
    Ja ti predlažem da odes na uzv sa 6 + 2 cca, jer se tad trebaju vidjeti i otkucaju i sve.
    Možes i prije, možda se kod tebe vidi plod i sa 5 tjedana, makar bi trebao.
    Sto se tice ureoplazme, ne znam. Tvoja soc.ti mora napraviti bris i provjeriti, mijenjaj gin, ne znam sto bi rekla.
    Znas sto mislim o tim socijalcima.

Ostale cure, hvala na podrsci. :) Stvarno :)
    Znam da cu i to prezivjeti, ali slijed.put necu valjda biti sva svoja u glavi od silnih strahova.

Držim fige da vam svima upali, i da sve bude skolski. !!!
    Vec sam napisala, radje ne bi ostajala T, nego neja se dogodi T kad ce se sve posloziti, nego da svaki put ostanem T i dogodi se spontani, kiretaže u množini itd. Stvarno radje nebi.
    Zato nekim curama niti ne dolazi do T jer npr.jajna stanica nije dobra ili spermij nije dobar i uopće ju ne oplodi a kod mene se uvijek sve oplodi i plod ozivi i odumire !
    Naravno da je pozitivno jer bar nemam problema sa zacecem, ali radje bi cekala taj trenutak, kao i mnoge cure koje na kraju ostanu T i koje imaju skolsku T.

Ja sam dns bila na kiretaži, vakumskom. Valjda je sve proslo ok, nemam velike bolove i ne krvarim jako. Rekla je dokt.da je moguce da imam jake bolove i jako krvarenje nakon par dana radi tog vakuma kao. Uzv mi je 13.01.kada ce biti gotov i phd, makar se iz njega nis nikad ne sazna.
    Imala sam uputnicu i za kariogram ploda, nitko mi nije rekao do dns ujurro, da saama moram organizirati prijevoz do Rebra, jer oni ne voze, pa mi je mama nosila uzorak ploda s uputnicom u Citogenetski lab, dosla na odjel nakon sale uzorak u kutijici za urinokulturu i mama tražila i nosila. Iz nalaza se otkrije ako je doslo do kromosomske greske kakve, i spol se neki put sazna i sl.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.