Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    01. Listopad 2016. 12:54

Ivcy, a uzas je to, ako nije po skolski izbubano napamet onda je nemoguce, nije isto, ali na porodu, derem se da me obidu da se nesto dogada, ogroman balon dolje i govorim da ide van, kao pa nece jos, nisi jos dovoljno otvorena maloprije smo gledali, i nisam se do kraja otvorila ali je nastao opci kaos jer je stvarno krenuo vani. Zbog puste kemije koju su mi dali.
    Na momente sam stvarno pomisljala da mi je vjerijatno to sve od stresa, jer mi ga ne fali, ali kad sam vidila da ne mogu vise normalno funkcionirati, nakon xy puta sto sam tupila da ne pomaze terapija, sto da ti kazem, za sve se moras na plafon popeti da shvate. 

Wannababy, nadam se da ces uspiti uloviti malo vremena i za sebe da cim prije s te strane pretraga budes znala na cemu si 

mono, ovdje u zd-u je jako mali izbor privatnika, a u bolnici da, ceka se min. 8 mjeseci. Ja sam sa svojih 15 godina bila na 3 magnetske kad mi se paraliziralo stopalo, pa su mi nasli jos toga, a uzrok nikad nisu. Morati cu se bas raspitati ako ima koji privatnik u zd-u ako radi tako preko hzzo-a, hvala ti. Nisu mi vadili prolaktin, nikada, doduse tu je zeznula moja tadasnja gin. poslao me privatno gin. vaditi spolne hormone i jos par stvari, a ona na uputnici vise toga pozaboravljala, kako su mi nalazi bili losi onda je i to otislo u drugi plan tako da ne znam kakav mi je prolaktin, a simptoma imam na bacanje, sto fizicki vidljivih, sto osjetnih. Sad u srijedu mi je pregled pa cu javiti sto ce reci. Puno ti hvala  Tebi zelim da sto prije animiras svoju malu mrvicu. 

14.06.2014. L ♥

mono1111
    01. Listopad 2016. 15:28

Luki,
    Sigurno ima koja privatna poliklinika da prima preko uputnice u Zadru.
    Dr.opće prakse ti isto može dati uputnicu za prolaktin.
    Za spolne hormone, ukljucujući prolaktin, iskljucivo ginekolog.

Ako ides kod endokrinologa pitaj i njega. On će ti možda napraviti detaljnu obradu.
    Hvala tiii, jojjjj nadam se i ja :)
    Javljaj novosti i dalje.

Dacolina,
    Jojjj, jesam...stalno okružena djecicom. Iako su stalno bolesna pa i ja skoro stalno pokupim nešto. Morati ću odmah na bolovanje kad vidim plus :)

Ivcy1306
    01. Listopad 2016. 16:33

Joj Luki, iskreno ja se bojim poroda ko ovca noza! 
    Bojim se i da necu prepoznati kad ce to krenuti, uz to, strah me te boli, pucanja, rezanja, sivanja i ne znam ni sama sto nisam cula! A jedino sto me tjesi je to sto cu onda vidit svoju mrvicu!

LuKi5
    02. Listopad 2016. 12:59

mono, da da, znam to sve, meni ti se obicno dogodi da krenem na pretrage i onda se nesto drugo zakomplicira, pa kao prvo cemo to, pa onda nastaviti ovo, pa iz toga nastane sto stvari za obaviti, pa sve ode u drugi plan, i taman kad uhvatim vremena za to sto mi je ostalo od pretraga, zakomplicira se nesto trece i tako u krug, onda izgubim zivce i ne da mi se uopce ici nigdje. Sto god da radim od pretraga uvijek mi otkriju nesto.
    Bas cu se raspitati tko sve u zd-u radi MR, znam da Sunce radi, ali ne pokriva ih hzzo i razocarali su me skroz. Isla sam na UZV stitnjace tamo, cekala sam skoro 3 sata, za niti 10 minuta pregleda, cijelog u zurbi, jer su uzimali ljude na pregled bez narudze samo da sto vise love pokupe, a samo jedna dr radila, njoj je bilo preko glave svega i cijelo vrijeme mi se ispricavala, nije toliko bilo stvar u cekanju, nego tom pregledu navrat nanos da sto prije ode na marendu. 
    Sigurna sam da ce ti sad kako znas do cega je, uz adekvatnu terapiju, trudnoca proci uredno.

Ivcy, sto manje razmisljaj o porodu, strah zna biti velika kocnica, gledaj to kao trenutak vaseg susreta prvog i samo neka ti u glavi bude kako ces ga napokon uzeti u svije ruke, viditi koliko je prekrasan. Vjeruj mi, znati ces kad krene. Mozda od uzbudenja par puta bude lazna uzbuna, ali znati ces hehe  

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    02. Listopad 2016. 19:18

Cure kak vi imate super poslove... :(  ja nazalost konobarim i to u selu tak da je to cisti neprocisceni stres heh jedva cekam da se udam pa da nemoram taj posao raditi. Luki eto nazalost i zbog posla mi je tesko sve slozit da stignem.

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Ivcy1306
    02. Listopad 2016. 21:06

Ja pak sam radila kao turisticki vodic, taj posao mi se svidja jer sam iz njega stekla neke navike koje mi sad uzasno fale! (Svaki dan setnje do 8km, nekad i duze, ovisi o turama) pa upoznajes nove ljude, pa ucis i o njihovoj kulturi i sl. 
    U jednu ruku jedva se cekam i vratit na posao! 
    Wannababy joj bjezi od tog posla, mm mi konobari i smjene su mu koma i jos k tome je samo sezonac! Uzas!

mono1111
    02. Listopad 2016. 22:18

Wannababy,

Jojjj ja sam radila po kaficima, dok nisam mogla naći posao :/ uzas..kad se sjetim toga.
    Rađe bi radila u Konzumu nego u kaficu, dobro ti je Ivcy rekla...bježi od toga...znam da je tesko dns naći posao, ali ja sam kad sam bila bez posla, slala molbe bez obzira na natječaj.
    Nikad ne znaš..možda ti se netko i javi.
    Sretno, nadam se da ćeš naći neki bolji posao :)

darliv
    02. Listopad 2016. 22:55

Wannababy znam kako ti je, i ja konobarim, doduse imam vlastiti obrt, nocni bar i mislim da je to jedan od gorih poslova, ali nikako nisam jos dobila posao u struci, a prije dvije godine zavrsila faks..no danas nema pravila, prisiljeni smo raditi bilo sto i rijetko tko ima srecu raditi ono sto zeli.. I s obzirom da smo i moj dragi i ja u istom poslu mislim da to itekako utjece na T, oboje smo svaki dan pod stresom, i tesko se opustiti cak i kad se seksamo 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Dacolina
    03. Listopad 2016. 11:23

Cure moje... 

Psiha i stres su katastrofalni čimbenici koji itekako utječu na svaku od nas... ali takvi poslovi... ne mogu vam sigurno biti od pomoći... ja vam od srca želim da se prvo riješite toga... onda ćete biti i malo opustenije... pa možda  bude i lakše puno...

Netko to od gore vidi sve... povlači te konce, igra se... 💓

kathryn
    03. Listopad 2016. 12:46

Drage zene, nakon mjeseci samo citanja odlucila sam se prikljuciti forumu. Imam neredovite cikluse, 37 - 60 dana, blago policisticni jajnici, makar kaze ginekologica da nije strasno te da nebi trebali utjecati na plodnost. Dala mi je 4 kutije Duphastona i da joj se javim ili ako ostanem trudna ili kada sve popijem pa cemo vidjeti sto dalje.. evo ja popila sve 4 kutije a M tocna u dan svaki mjesec! U srijedu idem na pregled, taman ce biti 11 dan ciklusa, pa cu vidjeti da li se sprema ovulacija. Citala sam po forumima koliko zena je ostalo trudne sa Duphastonom samo, a znala sam da kod mene nece ici tako lako. 
    Zelim nam svima koji se trudimo sto prije plusic, svaki mjesec je nova nada!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.