Miumau ne znam sfa da ti kazem tocno, i meni su neredoviti pa sam na duphastonima od 15 do 25dc ali se bojim sta ako se O ne dogodi do 15dc jer ju duphastoni kasnije mogu sprineciti ako se ne varam (nemam s njima iskustva nekih, samo da poticu M a ne poticu O) upravo zato sam uzela trakice i planiram od cca 10dc svaki dan vatat O a ako ne dode do 19dc piti tek onda 10dana duphastone, a ako se dogodi O s trakicom da ju skuzim onda i ranije...ne znam jel to ok tako? Cure s istim ili slicnim iskustvima sta mislite? Svaki savjet je dobrodosao :)
Odnose prakticiramo svaki ili svaki drugi dan, pa se nadam da cemo uspjet...malo me brinu ti mikrocisticni jajnici i sto pojma nemam O ima li je i kada buduci da nemam nekih specjalnih naznaka ni preeeevise iscjedka
Miumau ne znam sfa da ti kazem tocno, i meni su neredoviti pa sam na duphastonima od 15 do 25dc ali se bojim sta ako se O ne dogodi do 15dc jer ju duphastoni kasnije mogu sprineciti ako se ne varam (nemam s njima iskustva nekih, samo da poticu M a ne poticu O) upravo zato sam uzela trakice i planiram od cca 10dc svaki dan vatat O a ako ne dode do 19dc piti tek onda 10dana duphastone, a ako se dogodi O s trakicom da ju skuzim onda i ranije…ne znam jel to ok tako? Cure s istim ili slicnim iskustvima sta mislite? Svaki savjet je dobrodosao :)
Odnose prakticiramo svaki ili svaki drugi dan, pa se nadam da cemo uspjet…malo me brinu ti mikrocisticni jajnici i sto pojma nemam O ima li je i kada buduci da nemam nekih specjalnih naznaka ni preeeevise iscjedka
Cilj duphastona je izregulirati ciklus, da potakne menstruaciju da dode u okvirno normalno vrijeme. Duphaston je medu ostalim sinteticki progesteron koji je jedan od najvaznijih reproduktivnih hormona I o cijoj kolicini ovisi hoce li doci do ovulacije I hoce li se trudnoca razvijati kako treba. Duphaston se uzima I u trudnoci I apsolutno jedino mozes imati korist od njega. Nikakve price o kasnijoj ovulaciji I tome slicno, djelotvornost duphastona u reguliranju ciklusa moze poremetiti samo neki dublji problem, a on sam po sebi potice ovulaciju I pravilan ciklus I zato se I pije tako u odredeno vrijeme.

14.06.2014. L ♥
Znaci od 15 do 25dc mogu bez brige, pa tako i ako bude O 18dc npr moze samo biti od koristi?
Znaci od 15 do 25dc mogu bez brige, pa tako i ako bude O 18dc npr moze samo biti od koristi?
Da, jer je stvar u tome da ti je za kvalitetnu ovulaciju bitna razina progesterona, sto je razina veca, naravno u referentnim vrijednostima to je kvalitetnija ovulacija. Ako dode do zaceca duphaston potice rast progesterona koji igra ogromnu ulogu u daljnjem toku trudnoce, jer ako progesteron ne raste dolazi do spontanog itrudnoca se ne moze odrzati niti plod razvijati. Inace se duphaston daje kao terapija kod niskog progesterona, jer kad je prog. nizak ne moze ni doci do ovulacije. :)

14.06.2014. L ♥
Cao zene :)
Nije me bilo dobrih mjesec dana jer smo muzic i ja hodali po pretragama Tj ja sam hodala, on je bio moralna podrska... Sve je super uredno.
Evo danas je sluzbeno sedmi dan kako vjestice nema, a inace je tocna u dan. Prije nego sto nije dosla, ja sam znala da ni nece...neki osjecaj ili tako nesto. Medutim, test napravljen na dan kad je trebala doc je bio negativan.. Sad cekam da idem vaditi betu i imam veeeeliku zelju ponovit test, al me strah minusa. Ludo zvuci, al lijepo mi je nadat se da je to to. :/

Evo i mene... javila bih odmah ujutro, ali nisam stigla od posla do sada... radila sam jutros primastick test i nista, negativno... jos nista od vjestice... danas 29 dan... valjda nisam sada u onoj fazi " mozda sam se prehladila, mozda je kasna ovulacija, mozda nesto trece..." pa to stvarno nije fer, ili nek dodje ili neka napokon taj test bude pozitivan jer ovo je mucenje, nista drugo... samo tuga poslije negativnog testa pa nada i onda najbolje da prokletnica dodje...
A čudno mi je to Bubi Jesi danas radila test možda? Inače koliko sam imala prilike pročitati po forumima, cure koje bi imale tako jedva vidljivu crtu, kroz neki period vremena bi im se ipak pokazalo da su trudne... Možda je do testa, da probaš neki drugi?
A čudno mi je to BubiJesi danas radila test možda? Inače koliko sam imala prilike pročitati po forumima, cure koje bi imale tako jedva vidljivu crtu, kroz neki period vremena bi im se ipak pokazalo da su trudne… Možda je do testa, da probaš neki drugi?
Ma vraga...dosla danas vjestica.. toliko smo se oboje poveselili, nikad mi nije dosla 30ti dan i eto... moram priznati da sam veci dio dana u suzama i cvrsto sam odlucila ne razmisljati vise o tome, samo jos nisam smislila kako...
zasto nekome tko ne zeli bebaca uspije odmah, a nekome tko ima tako veliku zelju treba toliko vremena, ostaje zauvijek pitanje... mislim da sam od silne zelje i razmisljanja zbunila i vlastito tijelo, definitivno se moram opustiti. Ja imam 28 god, on 38, a htjeli bi barem dvoje djece i stvarno se nadam da cemo uspjeti uskoro...
Hvala puno na podrsci, stvarno ste divne! citamo se jos, pratit cu vas i nadat cu se i vasim plusicima!

A baš mi je žao draga. Da, i mi smo zagrizli malo prejako, samo o tome sam guglala, razmišljala, čekala, ma užas ono... Same sebi stres napravimo, i onda tijelo jadno reagira na to... Samo opušteno, koliko možemo naravno, i doći će beba...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji