Buducim mamama i jedno pitanje. Da li pijete Prenatal, bilo kakve vitamine, folnu kiselinu ili ista tog tipa?
Citam po internetu, neki savjetuju da je dobro makar folnu uzimati i prije potvrde trudnoce. Nisam sama pametna... Svaki savjet je dobrodosao.
Super! Hvala na info. Kad sam pitala moju ginekologicu koje mjere poduzeti kad se odlucim na bebu samo mi je rekla da prestanem uzimati kontracepciju.
Evo, narucila sam si od Dietpharma Prenatal, Twinlab magnezij od 375 mg (razlog-jer ga nema u Prenatalu uopce) i kalcij (takoder Dietphram) 600 jer su mojoj sogorici nastradali zubi za vrijeme trudnoce- pretpostavljam da je razlog bilo slabo konzumiranje mlijecnih proizvoda pa sam uzela da popijem na dane kad jednostavno ne unesem dovoljno kalcija prirodnim putem. Nadam se da je to ok, mozda i previse za pocetak.
vavica7625 ja osobno bi se raspitala u ljekarni ili kod svoje ginekologice jer sam cula da sve na bazi ulja, pogotovo kantarionovo moze utjecati na prohodnost i zacece.
Mislim da ce ti oni dati najbolji savjet i da ce konacno stici jedan plusic
Evo i meneee...bilo je divnooo,ova dva dana su mi prosla prebrzo a bila su predobra.Odlucila sam konacno i da se odselim k njemu,tako necu morati stalno biti na dvije relacije i moci cemo lakse raditi na bebici.Uglavnom ja presretna,napokon imam mir i napokon imam nekoga ko bi sve napravio za mene.Jos samo da stigne i taj plusic i onda sam kompletna.
Monika bas lijepo....pa to su dvije velike stvari sto su se dogodile. Ma super! Cestitam ti :) Doc ce i taj plusic!
Minie drzim ti fige jako jako!
Sarajka ne umisljamo nego smo toliko opterecene zeljom za plusicem i analiziranjem svakog trzaja da tijelu izazivamo nepotreban stres koji nam naravno poremeti ciklus!
Ja sam vam odustala od svih dodataka. Uglavnom kad sam tek dosla na ovaj forum jedna je cura napisala da budemo oprezni sa dodacima u smislu ne valja ni zacina preko nacina ako me razumjete. Al sam probavala svasta dok nisam sebi ciklus toliko zafrkla da sam samu sebe prestrasila sta se to događa. Pila sam vrkutu i stolisnik, prenatal i na kraju evine kapi...a sad nista! Cak ne pratim ni ovulaciju na ni jedan nacin jer piskila sam trakice ovulacijske, koristila bilingsovu metodu, mjerila bazalnu temperaturu i ocito sebe preopteretila.
Jedan gin. Mojoj kumi nije dao u dvije trudnoce ni folnu kiselinu ni prenatal, rekao joj da jede raznoliko i da je zensko tijelo stvoreno za zacece i porod, a da su dodaci igra farmaceutskih giganata koji ginekolozima nude nagrade i putovanja u zamjenu da prepisuju njihov proizvod a da on ima dovoljno love i da mu to ne treba (privatnik je). A drugoj curi je gin. Rekla da kupi elevit pronatal jer ona vise ne daje folnu kiselinu nego to. Pa ajde sad ti budi pametan!
Iako dok svasta ne probate necete bit mirne...tako da same cete na sebi vidit promjene!
Dok sam citala o vrkuti bilo je maltane trudan ces bit u roku keks a ono nista, najprije su mi jako bujale sise, svi simptomi su postali jako izrazeni toliko da bi garantirala da sam trudna a ono nista...i na kraju mi sve to dovede do M koja je trajala 1 dan malo vise crne boje, a ostale dane smeckasti iscjedak takav da ti nikakav ulozak ne treba!
Jesam se raspisala...al dobro to je moje iskustvo ne znaci da ce kod vas...ja sam dosla do ovog zakljucka nakon 8mj truda!
url=https://lilypie.com]
Hvala vam puno na podrsci
Pricekat cu jos dan dva pa cu provjeriti na cemu smo!
A za sve te dodatke se slazem... Tesko je bit pametan kad svaki doktor drugu pricu ima (vjerovatno upravo iz razloga koje si navela MajaSocka), ali pokusat cu sve potrebno unositi kroz ispravnu prehranu, dodaci koje sam narucila ce biti tu cisto iz razloga sto sam se upravo selila pa nisam stizala jesti pretjerano kvalitetno. Upravo za takve dane kad npr. ne stignem unijeti dovoljno mlijecnih proizvoda cu uzeti kalcij i slicno, u suprotnom cu se kloniti jer me strah da ne bi pak previse kemije unijela pa si napravila vecu stetu nego korist...
Sortiraj odgovore
Najstariji