Žitarice radim sa adaptiranim i to sasvim ok prihvaća tak da ću se sad držati toga, griz isto na mlijeku. Da, zaboravila sam napisati - ubacim tu i tamo keksić s jabukom popodne - to voli. Ma već me skroz bila ubedirala - htjela ga slati vaditi krv, a mi zadnju krvnu sliku radili prije 3 mj kad smo oboje imali neku virozu i čak je i tada bila ok. Na kraju je zaključila da zapravo ona vidi da djeluje dobro i zdravo pa da eto samo pratimo i malo podebljamo prehranu. Grrrr
Budem probala ovih par stvari promijeniti i primijeniti, ali to kaj veliš renata on će sigurno doći do te famozne trostruke težine kad navrši godinu.
Hvala vam cure
Da usmjere pogled na bebe koliko na te tablice vidili bi da su bebe sretne I zadovoljne te da te tablice nisu nuzno pokazatelj jer se genetski svi razlikujemo. Bezveze dizu paniku.
14.06.2014. L ♥
Bok cure,ja sam isto bila u bedu i jos jesam. U mene se malena rodila sa 4.090 i 53 cm,ali s početka je slabo dobivala na tezini,sa 7 mjeseci je imala 7.230 i 68 cm,vadili krv i rekli da je malokrvna. Dohrane papa sve i svasta,dojim je ali uz puno muko,nekako kao da uopce ne voli mlijeko,pa joj moram ubaciti mlijeka i sakriti u sve sto jede. Sada pije sirup za anemiju i 9.10 imamo opet vaditi krv. Stvarno me jako strah,ali ovako je jako dobro raspolozena beba i sve je zanima i svasta radi,jedino to s kilazom…
Cak su mi rekli da mi mlijeko ne valja,pa da je prestanem dojiti samo na adaptirano mlijeko,ali nece na bocu nikako,a ovako barem dok se igra mrvicu i popije ;)
hajra, tvoje mlijeko ne može da ne valja, samo možda nemaš dovoljno podoja, u svakom slučaju hranjivije je i od ne znam kakvog ad-a. stvar je da kod takvih beba dohrana odnosno kašice moraju biti hranjivije. Znači dodatak jačine, ne može više proći samo jabuka, ili neka voćka, mora i nešto još biti uklopljeno s njom da bi zadovoljile veću hranjivost obroka. što se tiče anemije, ubaciti dosta zelenog povrća, blitve, špinata, cikla je isto zdrava, sve navedeno, barem dva puta tjedno, i to ne ono hoće, nego mora. Nisam za neko šopanje djece, ali kad je takva situacija jednostavno dijete mora takav obrok pojesti. Dojenje i dalje, to ne možeš pogriješiti.
hajra, slažem se s renatom - ne mogu vjerovati da je neko uopće izjavio da ti mlijeko ne valja - kakva glupost!
renata, samo da prijavim da smo danas za doručak strusili punu zdjelicu žitarica s mlijekom i bananom i kruškom
hajra, sad mi je još nešto palo na pamet - možda bi bilo dobro da provjeriš i svoju krvnu sliku - možda je i tebi željezo palo. Ovo je više zbog tebe nego zbog nje, ona si uzme sve što joj treba. Meni je npr. nakon poroda željezo bilo lagano u padu pa sam ga pila neko vrijeme...
Prvi put ćujem da majčino mlijeko ne valja. Jedina situacija u kojoj bi to bilo moguće je ukoliko je u majčinom organizmu krcato otrova i kojekakvih tableta ovoga onoga koji kroz mlijeko mogu doći do bebe, također ukoliko majka gladuje onda izlučuje neke loše supstance iz organizma,koje prelaze u mlijeko, jer tijelo počne "samo sebe jesti". Al da mlijeko samo od sebe ne valja su gluposti. Tko god je to rekao ne zna što priča. Nema zdravijeg obroka od majčinog mlijeka za bebu.
14.06.2014. L ♥
Eto ne znam ni ja,sad se osjecam glupo sto zamalo im nisam povjerovala. Pa ne znam zasto pricaju svakakve neistine, zahvalna sam sto postoje ovakve stranice da nam pomognu, pogotovo nama prvorotkinjama ;) :*
Sortiraj odgovore
Najstariji