evo i nas sa sistematskog.. iz bilnice smo izasli sa 3025,a sad nakon mjesec dana imamo 4080.
dugi smo bili 49,a sad smo 55... mama je ponosna..
Laura 21.08.2014 :-*
5-6 obroka uz dojenje, pa kaj hoće da ti se dijete raspukne. Ne znam da li pretjerujem, al jel ona normalna? Mislim da je to previše, pretjeruje...Možda da mu pojačaš obroke, ali da ih ima toliko..Daj napiši točno koliko je star i kaj papa, da razimiramo gdje kaj fali pa da ti onda napišem,,
Mi smo krenuli kasno s dohranom, tek sa sedam mj, ona je u toj dobi jela dva obroka, jedan voćni, jedan povrtni sa žitaricama ili mesom, ovisno. A dojenje je i dalje bilo na zahtjev, koliko hoće i kad hoće.
Ti pedijatri pretjeruju...Dijete bi jasno I glasno pokazalo da je gladno...Kud bi dosli kad bi svi bili po njihovim tablicama.
14.06.2014. L ♥
Ma da, oni su malo preopterećeni s tim svojim tablicama - dovoljno da te naživciraju iako znaš da je to samo statistika Ima 9 mj i 71 cm i 8 kg. Rođen je s 3,3 kg i 51 cm, do 6. mjeseca je udvostručio porođajnu težinu. Papa već svašta pomalo. ugl se držimo 3-4 obroka: doručak - obično žitarice (na vodi ili mlijeku) sa voćem, ručak ili samo povrće ili povrće sa mesom, onda kao neka užina i to samo voće i na kraju večera - griz najčešće. Između toga i po noći dojenje kad god hoće. Što se količina tiče, to varira - nekad par žlicica nekad sve - ne forsiram ga jer mislim da nema smisla gurati mu na silu. Inače je super vitalan i čvrst i aktivan 100 na sat!
pozdrav,
moja micika se rodila sa 2580g i 47 cm, izašli smo iz bolnice sa 2410g.. danas je napunila 7 mjeseci i ima 6500g i oko 70 je duga (neznam točno nisu je mjerili).. sitna na mamu šta ćeš.. ali ona samo ide u dužinu a grami idu malo po malo tako da se ne brinem.. doktor kaže da je tu negdje, sve po tablici, hahhaha.. al ja znam da je sve u redu čim mi je ona mali veseljak i samo se vrti, svugdje hoće i sve hoće vidjeti.. =)
<3<3<3<3 Tomo Suza = Anabela i Emili<3<3<3<3
Paris, u potpunosti se slazem. Meni je bilo smijesno kad mi je pedica rekla da ogranicim hranjenje svom jer je kao dobio 30% vise od njenog prosjeka, pa je rekla kao da ce biti debeli. On ima svoju mjeru, pojede koliko mu treba I doslovno zabetonira usta damu nis vise ne dode u usta. Morala bi biti luda da stavljam bebu na dijetu radi njihovih tablica. Znam jako dobro kakav je kad je gladan. Naslusala sam se placa tog I ne ponovilo se vise. Plakala sam skupa s njim jer mu nisam mogla pruziti dovoljno I onda mi ide pedijatrica govoriti da ga stavljam na dijetu.
14.06.2014. L ♥
Mislim da je s tvojom bebom sve ok, o čemu ona priča..Koliko se ja sjećam do godine dana trebali bi utrostučiti svoju porođajnu težinu, što bi kod njega bilo nekih 10 kg, a to će i imati, zato mi baš previše nije jasna.
Ako baš želiš pojačati prehranu, spomenula si mlijeko(koje?), radi žitarice na njemu, nemoj na vodi, opet je kvalitetniji obrok, dalje probaj ako je ručak, da nije samo povrtni, u svaki ubaci komadić mesa, ne mora to biti puno, tek toliko ali neka se nađe, ako je kasnije užina kao voće, opet možeš ubaciti malo žitarica, moja S je volila i koji petit keksić s voćem, i na kraju može griz, al opet na mlijeku. To su ti tek primjeri, imam ja još toga za nadopuniti, ali smatram da dok je on tako vitalan i zdrav nema mjesta za brigu.
Sortiraj odgovore
Najstariji