nemoj me krivo shvatit,ako si nesto 100% odredila ne,to je ok,ali ako nisi ni ti sigurna dali bi to trebala zabranit onda nije ni bitno.
na cokolinu pise tek od 8.mjeseca,ja sam davala svome od 7,5mjeseci. tu nepise ´´tocno taj dan kad napuni 8mjeseci´´
a dok sam narandzu dala tek sa nekih godinu i 3mjeseca,a ne od navrsene godine.tako da slobodno smijes malo popustit u necemu,oko cega se nevrijedi prepirati.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
ma razumijem ja sve to, da će na kraju dijete sve to počet jesti..i prije nego što bi trebalo haha..ali mene živcira kada npr.ja kažem da neću kupiti maloj hodalicu jer želim da se sama počinje dizat na noge onda mi počne govorit da to svi koriste, da je dobro ovo ono..tako da valjda imam pravo reći što želim za dijete a što ne..i ako pogriješim u necemu znati ću da sam ja pogriješila a ne netko drugi..neću se ja sigurno prepirati zbog nekih nebitnih stvari. ali npr.da vidim da mi daju djetetu sa par mj slaninu, kupus ili tako neke stvari normalno da ću reagirat..dobro se ja sjećam kad su meni bake i djedovi davali slaninu pa su me onda okretai naglavačke hahhahhaha jer bi se zagrcnula, a tad sam već imala sigurno 5.6 godina..tako da sa nekim stvrima se ne treba igrati..a za čuvanje male normalno da ću je ostaviti da ju pričuvaju kratko..i sad ju ostavimo na otrilike 1h dok odemo do dućana ili tako nešto..ali je i to rijetko jer stalno ide s nama..na duže ju nebi ni ostavljala jer ju dojim..a za poslije kad bude veća ćemo vidjeti..još neznam kako sve to funkcionira hahahah ;)
a da to si upravu,slanina,kupus i te ostale kisele,zilave namirnice.to moras strogo zabranit.a to reci i muzu pa ce on svojoj majki pojasnit heheh,ako ista vrijedi objasnjavat.
to je jako za bebu do godine.ja svom malo sad dajem kiseli kupus i slaninu posve sitno isjeckanu kad ima vec 2,5godine.ali se opet bojim kad je zilavo.
nemam ti nikakav drugi savjet,jednostavno s njima moras non stop bit ko na iglama.(izgleda)
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
4 dan ja i moja beba izasle iz rodilista i ja nisam jos imala dovoljno mlijeka i meni dosla sveki i kaze da joj dam rizine pahuljice?!?! Stalno govori pusti malu da place sta ce joj bit. Zasto smo mi jedini pa je ne kupamo u moru (tad je mala imala 20 dana) i onda nazove i pita zasto ona nesmije uzet malu na par sati. A vjecito se raspravljamo o tome jeli maloj vruce ili hladno! Po njenom bi mala vec imala upalu pluca jer bi je s 5 dana starostu skinila u pelenu!
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Ajme..pa moja sveki je melem kakvih sve ima. Nisam jos trudna,ali jucer pricamo otvoreno po obicaju,i ja kao i njezina kcerkica imam veliki strah od trudnoce i poroda iako jako,jako zelim bebu i pokusavam savladati strahove.I stalno na tu temu govori kako ne smijem slusati druge i njihova iskustva da se previse ne uplasim,ALI eto nju kad su uhvatili trudovi nije ni znala sto ju je snaslo...davne 80 i neke,pa je toliko tiskala da su joj kapilarice u ocima popucale,a sivana je bila ajme...pa ne trebam glavu ovako,vec onako,pa je najgore dijete iz rodilista donijeti u prevrucu prostoriju,pa treba s bebom ovo-ono.Uhhh kako poludim na neke "savjete".Uostalom,njezine kceri je ne fermaju ni 2% pa zato mene pila,kao da nemam koga pitati za savjet (mamu ili svoju sestru)
I naravno,muzeva sestra ima curicu od 7 godina,sveki ju je razmazila strasno,mala je sve dobila sto je htjela.Uvijek je bilo ma pusti je,neka dijete jede sto voli,kupit ce baka sve.I sad kad mala zeli svasta,razmazena je i ne zna kud bi sa sobom i sto hoce odjednom su je njezini roditelji kao razmazili,pa eto ne smije se djeci toliko pustit,pa kako ce ona u skoli,previse su joj pustili
Mala je danas jako plakala jer je imala problem da se pokaka i mučio ju je grčić. Bila je sva crvena od plača i baš je vrištala. I kaže meni sveki da je problem možda u tetra peleni koju držim preko sebe kada je mala na meni, kao da joj je gruba ta tkanina pa zato plače.
Sva sreća da smo daleko i da se ne viđamo često jer bih poludjela od njenih tepanja djetetu koja su sva varijacije na temu "pokaži ti njima" (mami i tati). Meni to toliko ispali živce da vam to ne mogu opisati. Uopće ne kužim zašto bi se djetetu, pa i toliko malenom, govorilo kao da su mu roditelji neki zlikovci.
Sortiraj odgovore
Najstariji