A onda na finiš mary i ja...mi smo se nekad davno dopisivale da cemo skupa...moglo bi se to i obistinit

Kakve sam srece poslal bu me doma i cekala bum do punih 40 .
Naravno da se javim,ak ja nebum mogla natipka vam moj muz
Mislkite na mene i pomolite se da prode ok
Buco sretno i nista ne brini...ako te budu zafrkavali javi nam i mary i ja doazimo kao razjareni bikovi napraviti reda u petrovoj...odmori se fino nocas da sutra budes ko zmaj

Fala , dodite me drzati za ruku.
Rekla mi je mama sasd kad je gledala trbuh da sam se tocno tak kak se meni sara sad rita i ja njoj ritala dva dana prije poroda i da je nju isto boljelo u donjem dijelu trbuha kad sam se spustala u zdjelicu. Sad me strah da bum i ja za dva dana ....
Nemoj da te bude strah, sad što prije to bolje . Meni je sestra rodila na punih 39 tjedana, pa si ja sad brijem da ću i ja
.

Hhaha... A bas mi trudnice nikad zadovoljne. Rekla sam muzu da zakaj mi nemremo imat neki zatvarac na trbuhu kad dode vrijeme poroda dr otvori taj zatvarc,izvadi bebu i natrag zatvori. Znam znam prolupala sam vec
Curkeee! Evo meeee! Nisam stigla prije...
Sad su mi bebolinu odnjeli pa imam vremena...
Nemojte se bojati, kad dodje vrijeme znat cete da je to to i samo hrabro do kraja onda, zamislite da je to nesto sto morate odraditi i pozurujte same sebe i pozitivno mislite.
Trudovi uopce nisu strasna stvar, ja sam cak mislila sad kad me posalju doma i kazu da su laznjaci
Da mi nije bilo seke mozda bi i doma rodila koliko sam odugovlacila. Jedino sto vam ne zelim je da vam pukne vodenjak, al ono da iscuri jer kad su mi prokinuli vodenjak e onda su poceli oni pravi filmski trudovi jer uz trud se i beba spusta i imate uzasan nagon za tiskanjem i ne mozete kontrolirati sebe ni disanje ni nista i to stvarno boli, meni je to bilo gore od samog izgona. kod tih trudova sam jaukala, a dok sam tiskala nju van nisam glas pustila, ali trajalo je kratko hvala Bogu, nekih 5-6 trudova i onda sam u 3 tiskanja rodila. Morali su me rezati jer pitala je babica kojim sportom se bavim kad imam tak jake misice i tkiva i da sam ful cvrsta i da bi popucala a to je jos gore od rezanja.
Po novim pravilima kad rodite i presijeku pupcanu, odmah vam bebu stave na prsa i tako bude s vama sat vremena i tek onda ide na vaganje i mjerenje i apgar. Kad vam ju stave na prsa puste vas da se pomazite 15-20 min i onda dodju posteljicu poroditi i sivati i onda vas opet ostave s bebom ako hocete probati dojiti i pomognu vam kod toga. Uglavnom ne micu je od vas sat vremena. To mi je bilo jako lijepo jer je ona bas puzala po meni i ljubila me po prsima i onak su goli na vama a to je samo tad i vjer nikad vise bez pelene. I kad primite tu malu toplu guzu i opasa vas nogicama ma nema nista ljepse... ona je mene odmah popiskila kad su mi je dali, valjda od srece
Savjetujem vam samo da ne zurite odmah kod prvih trudova jer drip je kazu cimerice uzasna stvar i rađe trpite normalne trudove do 10 min nego da lezite 12h na dripu i umirete. Puno je lakse trudove prehodati nego prelezati. Ako budete hodale i disale i ciscenje ce vam samo doci pa necete ni klistir trebati, meni ga nisu dali jer sam dosla 8cm otvorena i imala sam to jutro stolicu.
Nisam pisala da sam ujutro se probudila i poceli su mi trudovi, oko pol 10. Opet mi je kao prosli petak ispao cep, i cijelo jutro mi je zelena sluz izlazila, ali isto tako mi je u 14h ispala saka zelene sluzi sa svjezom krvi i tad sam krenula u bolnicu.
Eto u 15.00 sam legla u box i u 17.53 sam rodila!
A sad pucajte s pitanjima!

Ja sam ti tipkala na fb pa cu odmah na pitanja
Jel muz vidio malenu taj dan ili tek dan poslije?
Jel znas mozda jer mora biti krvi? Jel ja vec dva dana ujutro imam punu saku sluzi?
I jel mozes imat mob i vodu cijelo vrijeme?
Kako lijep porod Renchiii
Hvala na iscrpnom opisu, ja sam tako i namjeravala pokušati ostati što duže doma ako se previše ne ustrtarim...samo da još stvarno ne rodim na kauču, tog me jedino strah, ha, ha!!!

Buco sestra ju je iznjela van da ju vide nakon vaganja i mjerenja, nisu ga pustili unutra u boxeve kad sam pitala, rekli su da bi ga pustili da ima tecaj, mozda sam mogla lagati... i vani su ju onda muz, seka i mama naslikavali i gnjavili
ali boxevi su tak mali da bi poludila da je jos on bio na porodu, guzva bi nam bila
Ta svjeza krv dodje navodno bas pred porod, a ako je smeđe to nije nista. Meni je bilo bas ko oni tamno zeleni smrklji kad si najjace prehlađen, do tad je vecinom bilo prozirno sa zelenim, i smeđim poslije pregleda. Sve stvari su sa tobom cijelo vrijeme, i velika i mala torba i vodu mozes pit kolko hoces i mob je na krevetu s tobom.
Babica vam objasni disanje i slusajte ju, meni je bilo lakse od kad sam po njenom disala.
Mary ne brini osjetit ces kad stisne, a to je pred sam kraj, do tad neces imati ni 1/10 tog pritiska iako ces osjetit pritisak na debelo crijevo, onako kao vakum prema dole, ali ne brini, od tad jos puno sati imas do poroda...
Samo hodajte hodajte i hodajte molim vas, jer kad dodjete nema vam vise dizanja, a vjerujte nije lijepo lezati sam u tom boxu gdje vas nitko ne ferma i cekati, a ne znas ni sam koliko moras cekati. pogledaju vas svakih sat vremena jeste ok i to je to, cekaju da ctg pokaze najjace trudove da se krene u akciju.
Zanimljivo, meni su trudovi bili na 60, tu i tamo do 80 se popeli, a trebaju doci do 120!!!! Dosli su tek nakon prokidanja vodenjaka i onda je sve bilo u sat vremena gotovo.
Prije vodenjaka mi je babica savjetovala inekciju za bolove, u guzu se dobije i rekla je da ju mogu dobit sad ili ju necu uopce dobit. Nakon te inekcije sam bila dosta omamljena i cak bi i zaspala između trudova koji su bili na 3 min

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji