Chocolate, to je tek pocetak, budes vidjela ubrzo ce svi znati kada je tvoje dijete gladno, samo ti neces znati :-). I vec sa 2 mjeseca ce ti govorit da das maloj rizolino da ti bolje spava, hahahaha! Slusala sam to cini mi se nesto manje od godine dana. Gladan je, zima mu je, vruce mu je, prejeo se pa ti zato bljucka, kaj ti mislis da jos imas mlijeka itd itd
Ne uzimajte srcu nista sto vam govore, majka osjeca i zna, vjerujete mi!
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Slazem se sa chocolate i ProudMomy, mislim da ce me vise stvari zivcirat kad rodim, i to upravo ovakve stvari sto se tice dojenja, hranjenja pa cak i odvikavanja od pelena. Kako se sestra mog muza udala za mog brata i imaju dijete, direktno slusam jednu i drugu baku sta imaju za rec o dojenju i prehrani,i vjerujem da ce iste stvari meni govorit i to me izludjuje. Jos mi i kuma neki dan veli da sta netko ima dojit dulje od 10mj, dijete je vec na dohrani i nema vise koristi od majcinog mlijeka. Mislim, nisam jos ni rodila al sam joj rekla da ce drugacij razmisljat kad bude trudn i rodi.
Mene sad najvise muci sto bi moji slavili kirvaj za 2 tjedna, to znci hrpa posla i 20-30 clanova obitelji i rodbine na jednom mjestu. Kad bih docekala termin mozda bih jos uvijek bila u bolnici, ali sto ako izadjemo prije toga? Naravno da necu nista raditi, ali meni stvarno ne treba toliko ljudi, ni tolika buka ni posjete. Kazu rijesit ces babinje na brzinu i od jednom, ali ja ne zelim babinje barem prva 2 tjedna. Jos ne znam kako ce mi teci oporavak ali znam sta ne zelim.
ProudMomy svjesna sam ja svega toga, al opet te sve to izbaci iz takta.. Jos mi je lako za moju mamu, sad očekujem ubrzo svekrvin posjet, to ce tek biti veselo..
Bjap lijepo reci da ne zelis nikakve posjete, ja sam tako napravila i evo sam cijeli tjedan sama s mužem i malom doma i sve super funkcionira.. On kuha, cisti, pere, sve radi a ja sam samo oko male, kad ona spava ja isto ili spavam ili lezim.. Ali eto mami nisam mogla reci da ne dolazi i sad mi je malo zao, jer mi je totalni nemir unijela.. Zato ako mozes budi odlučna, to je tvoje dijete, moras se i odmoriti i oporaviti.. Imas pravo postavljati zahtjeve kako tebi odgovara..
Vi cure ne bi vjerovale da meni još neki sad sole pamet, a prošlo je više od 4 godine od poroda, neki ljudi su za ubit u pojam, ja sam postala najgora snaha, šogorica da ne pričam, susjeda za poludit...Samo da vam kažem budite svoje bez obzira na sve, ja sam puno prijateljica izgubila što zbog priče o dojenju, što zbog odgoja djeteta...i sad vidim da nisu bile ni vrijedne mog pomaganja ni ulaganja truda...propuh u uši i pičite dalje po svom!!!
Ma bit ce red postavit se, nema nam druge. Rekla sam ja da ne zelim kirvaj, a odgovor je bio u smislu da ce se mala svinja zaklat. Znaci nece bit 40 ljudi vec 20. Svojima sam rekla da mi ne dolaze odmah a oni su rekli da ce doci ujutro i docekat me iz bolnice. Tako bih voljela da bar taj dan budem sama sa svojim djetetom i muzem, ali to nece biti moguce kad smo svi u istoj kuci.
Chocolate, ne daj se! Sreca da je bas tvoja mama to rekla jer njoj je lakse za odbrusit. Ja sam svoju upozorila da ne zelim takve komentare. Najbolje mi je kad krenu komentari kak smo mi hranjeni s 2-3 mj s kravljim mlijekom, jajem na kajganu, rizom pa smo svi oszali zivi i zdravi. Poludim na to. Mi jesmo, ali netko drugi je strado zbog tog. Cisto sumnjam da je plan prehrane uveden takav kakav je eto zato jer se tako nekom svidjelo...
O da , naše majke su jedva da je koja dojila, svima je mlijeko nestalo, sve su proživjele stres, osobno mojoj je mlijeko za moju sestru bilo pregusto, za mene prerijetko, ma joj koje gluposti a svaka je dojila mj dana i sad mi takve sole pamet, ja sam ih osobno sve odjebatos i dojila 18 mj i onda su se sve čudile, da otkud toliko mlijeka, a ja sam osobno s bebom proživjela stresa za njih pet!!!
Bjap, što je to kirvaj, neka veselica kod vas, ne znam??
Ma da, kirvaj ti je u Slavoniji proslava zupnog svetca. Nekada je to slavila vecina stanvistva, danas je postao vise kulturni obicaj. Previse posla, danas i velik trosak, a najgore je sto od posluzivanja s gostima ni ne stignes popricati. Neke kuce imaju i po 80-100 gostiju.
Dobro kazes, nase mame su jako kratko dojile. Ne znam koliko cu ja, ali mi je drago da se danas toliko potice dojenje, i nadam se da cu uspjeti prevladati sve prepreke koje mi se nadju na putu. Samo moram biti cvrsta da me razno razni problemi i bapske price ne izbace iz takta
Meni je poslije poroda bilo koma. Svi su sve znali, osim nas dvoje. Mali štuca, a mama kaže da mu je hladno po tjemenu, a svekrva da mu je hladno po trbuhu, a ono 8.mj i vruće za poludit. Pa čak nismo bili sposobni ni izabrati pedijatra "kako treba" jer je svekrva rekla da zna ona bolju pedijatricu. Tako mi je jednom došlo teško da sam se rasplakala i mislila jesam ja stvarno nesposobna. Ali hvala Bogu to je prošlo, a sad me zaboli tko što kaže, znam da radim najbolje što znam i mogu za svoje dijete i čim netko nešto kaže, odmah skačem kao kvočka.
Prije koji mjesec sam pitala i mamu i svekrvu nešto u vezi dohrane, a obje su mi rekle- ajme, pa kad je to bilo, nemam ti ja pojma, ne mogu se sjetiti, a ja mislim, sad se ne možete sjetiti kad me stvarno zanima, a u početku ste mi skakale po mozgu za poludit.
joj, da, chocolate, moja mama je stalno u strahu kako ja ne jedem dovoljno....cak me svaki dan nazove sa posla da me pita jesam li jela i sto sam i kada jela....pa onda moram cijeli izvjestaj, a ako nije zadovoljna onim sto sam do tad pojela ( a uglavnom nije) , pocnu komentari tipa : "joooj, Darija, pa ti nista ne jedes"...., "pa slabo ti jedes, nije ti to dobro, pa ti si trudna" i slicno.....cak je znala dolaziti mi doma sa rajnglicom klope sto joj je ostalo od rucka ...ili mi kupiti nesto pa donjeti....mislim, lijepo od nje sta se brine, al ono....ja za nju uvijek malo jedem!
al opet, onda gledam baku, maminu mamu, koja sa 83 godine mojoj mami od skoro 60 komentira svaki put za ruckom " Gogica, pa ti nisi nist jela, malo ti je to...eto, na , uzmi jos..:" mislim si to su sigurno neke "majcinske fore" , ne kuzim ja to jos
Ajme Darija bas tako, cijelu trudnocu me zvala da vidi jesam li i sto sam jela, i to se i dalje nastavlja.. A u pravu si i za baku, moja je ista bila takva..
Mislim ovo sve sto cujemo jesu sitnice, al te sitnice te toliko izlude da se stvarno zapitas jesi li nesposobna..
Sortiraj odgovore
Najstariji