Uostalom - zašto bi ti pobogu trebala znati raditi rezance??? Pa nije da si doma cijeli dan pa imaš vremena za to. Mislim, kad će ti trebati naučiti ćeš - ali umjesto da ona bude sretna što si ju pitala kako nešto treba napraviti, pa da ti pomogne, ona ti još spušta. Svašta.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Draga Piper, točno znam što prolaziš, moja bitka traje još i danas, a s mužem sam cca 10god, u braku 5, najbolje ti se odmah postavit i izborit se za svoje. Veliku ulogu ti igra i suprug ako te podržava u svemu, kada se ujedinite nitko neće imati pravo glasa pa tako ni mamica!!
Hvala cure na podršci...što je najbolje MM je na mojoj strani i pokušava im objasnit da bez obzira šta bilo tko pričao mi budemo po svom napravili al nemožeš ti utupit nekim ljudima u glavu...a najveća ironija je da moja svekrva nije mama mom mužu nego se naknadno udala za njegovog starog...sve se bojim šta će tek onda radit budućoj ženin mog šogora jer ipak je to njen pravi sinčić...već sad suosjećam s tom curom/ženom, al zato ću ja bit na njenoj strani
Piper draga, jako mi je zao sto su te tako iznervirale. Stavrno ne kuzim ponekad te zene (svekrve). Ja nemam ni svekra ni svekrvu, a mama mi se apsolutno nikada nije u nista mijesala, tako da doista nisam imala takvih problema. Ali najvaznije je da MM na tvojoj strani u cijeloj prici i da ti je podrska.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Piper tocno znam kako ti je jer sam godinama zivjela pod krovom sa svojom bakom koja je isto takav stav imala prema mojoj mami... uvijek je sirota za sve bila kriva i nikad nista nije napravila dobro... kad sam napunila 18 godina obecala sam svojoj majci da ja ne zelim imat takav zivot i da nece netko cijepat drva na mojim ledima..... sad kad sam se udala...moram napomenut da ne zivim sa svekrvom i svekrom i hvala ti boze na tome... svekrva mi je jos ok...al svekar me smislit ne moze od dana kad smo im objavili da ce nam svadba bit u ljubicasto-bijelom tonu zato jer je njemu plava boja zakon....
inace je on bolestan na zivce jer cim nesto nije po njegovom gotovo je...vec se trese i ne moze disati i svasta nesto... kada im dodemo u posjet on se zatvori u sobu i kao nije mu dobro.... ja sam se zbog svega odlucila postavit i odgovarat mu na svako njegovo "pametovanje"...
nisam napomenula da posto ne zive s nama,sva poljoprivreda je ostala kod nas i najgore mi kad mi traktor ostavi na sred dvorista ....
zato draga piper...bez obzira na sve i ako imas podrsku muza samo se suprotstavi...tim bolje sto to nije prava majka tvojeg muza nemas ama bas nikakvih obaveza da bas uvijek budes ljubazna prema njoj....
imas moju punu podrsku i samo hrabro....
sory zbog dugog posta.....
Laura 21.08.2014 :-*
hahah, bjap, nije ti losa ideja, al ce 100 % biti sigurni da sam to ja, jer cemo samo mi imati bebicu u ulazu neda mi se voditi rat sa bahatom klinkom pa cu joj za sad samo donositi to smece pred vrata kad ga ponovno sakupim, jer vjerujem i znam da ce ga biti jos
Iskrica, a zakaj bi bila konzerva ??
i sama si nekad mislim da ce mi ta buka pocet smetat kad rodim zbog bebaca, a pogotovo kad pocnu urlat po haustoru pa kad mi i pas pocne lajat kao šašav jer joj galame pred vratima..
za sad mi je ok, ne obazirem se previse...
iako, kaze mi R jucer na vecer, kako je razmisljao i kako ce joj sljedeci put pozvat muriju..mislim si ja, ma nemoj?! ja sam bila preostra kad sam otisla gore zvonit, a on nije preostar time kaj ce joj pozvat muriju sljedeci put..al dobro
piper, draga...znam da nema smisla da ti kazem da se ne zivciras, kad znam da budes....i ja bi na tvom mjestu...sljedeci put kad ti pocne pametovati, probaj da te ne izbaci iz takta...nam da je tesko, al ovako joj /im dajes materijala za jos pametovanja...
..ja imam "srece", pa R-ovi zive u slavoniji, i zbilja ih dugo nisam vidjela...obicno se ne petljaju, a i kad se pocnu, nas dvoje to oboje skresemo u startu...
mislim da je R-u gore nego meni, moja mama zivi jako blizu, ne prodje dan da se ne vidimo, a i od kad mi je tata umro, i sestra je cesto kod mene ili mame, pa kad nas 3 pocnemo kvocati nije mu lako
bjap, kaj nije kirvaj zabava/veselica u selu??ono, standovi s bombonima, klopom, secernom vunom i tak to ???
nisam znala da se to slavi i doma?!
Piper zao mi je zato sto si to morala slusat ali takve su ti sve vise manje a i drugi ljudi previse pametuju a kamoli ne svekrve zato sve sto mozes i kome god mozes odbrusi u facu i nikoga ne slusaj to ti je dobar savjet za dobrobit tvog djeteta jer ono svaku tvoju nervozu osjeti a ono nije krivo,ja sam sa mojom 12 god,., pijana je od jutra do sutra nemam ama bas nikakve pomoci od nje jos sam na kraju morala preuzeti sve njene poslove a i ona i njen muz su visokotlakasi osim djece poljoprivrede brinem i o njima ali zato nedam nikome da mi se ppetlja da mi pametuje a ni nista,., ja i moj muz o svemu vodimo brigu pa tako i o njima on je meni podrska u svemu a i ja sam njemu.Tako moja Piper neslusaj nikoga,., kako ti i tvoj muz odlucite za djete za kuhanje tako ce i bit,ako je on zadovoljan kako mu kuhas zaboli te sta ona kaze.Oprosti na ovakvom postu ali jednostavno poludim od tako pametnih ljudi.
A joj...svasta sam ovdje procitala sad. Nemam komentara. Mislim da sam ja na pocetku rekla sto mislim o nekim njihovim razmisljanjima (svekrvi i njenoj svekrvi). Meni je moja generalno dobra, ali kad trebam uvijek nesto nadjem sto mi smeta.
Sto se rezanaca tice, kako ih zena uopce ide radit koji sat prije rucka? Slucajno znam da se moraju satima susit, ali dobro. Voljela bih ti reci da ne obracas paznju na to, al to je stvarno previse. Sjecam se kad je meni moja rekla da sta bih ja da moram ic radit (kad se od povracanja nisam mogla pomaknut), ja mrtvo ladno rekla da bih uzela komplikacije. E, a nekad se to nije moglo...
Kirvaj...uh, kud sam se opet na to podsjetila. Ne vjerujem da cu uspjet, to im puno znaci i doista zovu samo moje i 3-4 obitelji rodbine, al buku najvise moj tata i svekar prave . Prosle godine je svekrva izasla operirana iz bolnice dan prije kirvaja pa se sve moralo, sumnjam da sad nece. Joj, necu vise ni mislit na to.
Jaoj, svašta ste napisale žene drage...
bjap, znam kako ti je, kod nas je kirvaj 6 dana prije mog planiranog termina, i nedavno sam spomenula kako ne bih da išta radimo i naišla na neodobravanje, jer se to "mora". Još ću ja to rješiti do tad. I da, Darija, kirvaj je župna "veselica", ali se slavi i po kućama. Znači pozove se rodbina prijatelji, napravi hrpa hrane i kolača i tako,... Parada kiča.
Darija, ne znam otkud ti tolika tolerancija? Inače mrzim zagađivanje okoliša, pogotovo u svojoj okolini.. Tako da bih ja reagirala vjerojatno i gore od tebe. Samo vi uredno pozovite muriju, ako drugog načina nema...
piper, što se tiče rezenaca... boli te briga! Znam kako je to kad ti počnu pametovati, ali zato imaš dva uha... I uostalom, zašto bi ih i morala znati raditi? Mi živimo sa svekrvom, i bit ćemo tamo još barem godinu dana dok ne pripremimo sve. Srećom, nemam s njom uopće problema, ali kad se pojavi nešto što me zasmeta, ja prvo porazgovaram sa MM i dogovorimo se hoćemo li reagirati ili ne. Vjerujem da znaš i sama da ti je najvažnija njegova podrška, i dok god ju budeš imala, bit će sve u redu...
Krešimir 19.08.2014. <3
Sortiraj odgovore
Najstariji