Svagdje je to isto izrazeno isto i kod nas u dalmaciji
Ja sam danas isla prosetat na kavu deset poznanika me je pitalo kada mi je termin za rodit ja sam dobila slom zivaca a sestra sto je bila s menom jos vise da mi je rekla da nr izlazim iz kuce dok ne rodim
čitajući vas imam osjećaj da su ljudi veća zabadala u manjim sredinama. kod mene u zgradi je 15 stanova i rijetko kad uopće sretnem nekoga od susjeda. većinom su to mlađi ljudi koji po cijele dane rade. draga mi je jedna gospođa koja trenutno živi u zgradi do, a živjela je prije u našoj. bila je učiteljica i ima korisne savjete, uvijek je dobro raspoložena, nije od onih starih ljudi koji samo kukaju i imaju 100 problema, pa je baš gušt s njom popričat.
Jako me živcira pitanje kad se budemo oženili. A dragi i ja smo se dogovorili onda dok budemo u stanju pravu feštu napraviti i dok bude nam pravi gušt, a ne sad nekaj tu na brzinu, bezveze radi toga kaj budu ljudi rekli... I onda one priče, pa kak bude se onda beba rodila a vi ne budete muž i žena. Ili, pa kak budete krstili bebu, a ja sam rekla da se bude klinka/klinac bude krstila sama ako i dok bude htjela. Tu su opet napadi... dijete rođeno u grijehu bla bla bla
i ono najbolje pitanje, trudna si, pa kak? ja reko po duhu svetome. Ne znam zbog čega bi se trebala opravdavati ikome kak sam ostala trudna...
Evo još jedne sotonistice među vama. Ali ja sam prava, ja sam agnostik, a muž izrazito ne voli KC i jako je protiv toga da dijete bude dio toga. Inače nas dvoje, osim crkvenog braka, imamo sve sakramente (da bude najbolje).
MM je bio "odgajan u vjeri", a ja sam od strane mojih roditelja bila krštena ("za svaki slučaj" - što-god to značilo). Poslije sam svojedobno sama išla na pričest i krizmu sa nekih 18 godina. Ali sam ubrzo uvidjela da su meni vjera i religija dvije različite stvari. Nije da ne pričam curki kad me nešto pita (recimo za Božić ili Uskrs) i "slavimo" i mi te blagdane, više iz tradicije nego iz vjere..
A ova praznovjerja tim "crkvenjacima" baš ne služe na čast. Jer to sa oblačenjem odjeće naopačke i ne ostavljanja odjeće po mraku i sl. su baš narodna praznovjerja koja potječu iz vremena prije nego što se kršćanstvo raširilo ovim prostorima.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Iskrica1347 kod nas je gotovo ista situacija, imamo sve sakramente, ali nismo se vjencali u crkvi. Muz mi je ateist, a ja po svojim uvjerenjima nekako najvise naginjem protestantizmu.
MM me odgajan u vjeri, dok sam ja bila dijete "milicajca" i krstena sam tek nakon osamostaljenja HR, a nakon toga uredno primila i sve druge sakramente.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Trenutno me je počelo užasno živcirati to što se sve majke koje recimo ne doje i/ili nisu dojile ili ne koriste platnene pelene i/ili hrane veću djecu kupovnim kašicama i ne kuhaju same kašice se osjećaju UVIJEK prozvanima zato što ima nas majki (koje isto radimo, imamo drugu djecu, imamo i psa -neke od nas, isto ne živimo na moru i nemamo svoj vrt, npr.) to sve skupa radimo.
Dakle - ja sam svom prvom djetetu u 95 % slučajeva sama kuhala hranu i rijetko kupovala kupovnu, do 1-e godine sam koristila platnene pelene (sama koristim platnene uloške), dojila sam 18 mjeseci, više sam nosila dijete okolo negoli što sam ju furala u kolicima (jer je ona u kolicima više manje spavala, nije ih voljela). I sad JA ispadam loša majka prema njima jer svom djetetu ne posvećujem dovoljno vremena?!?!!? Mislim, svatko ima pravo na svoje mišljenje, naravno, ali onda neka kaže svoj komentar na dotičnoj temi i neka se poslije ne javlja više i ne svađa dalje. Meni je žao majki koje iz xy razloga ne mogu/žele dojiti, žao mi je ako netko misli da je korištenje pp UŽASAN napor, niti ih namjeravam prozivati ako koriste jp. Ali ja JAKO puno (koliko mogu) provodim vrijeme sa svojim djetetom kao što ću i sa drugim, čak i puno više nego što su moji roditelji sa mnom i mojim sestrama prije 30-ak godina. I kao što ja nikog od njih ne smatram lošim majkama, zašto ja ispadam "loša" ili "supermama" ako sam si sposobna organizirati vrijeme da sve uspijem napraviti što sam si zamislila i uopće to ne vidim kao problem životni?!?!
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Nemoj se opterecivati, uvijek ce biti ljudi koji ce se hraniti time da pljuju po nekome. To su jako nesretni ljudi i ja takve mogu samo ignorirati.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
još jedna stvar koja me ubija u pojam su životinje, kad si već spomenula psa. Ja imam dva spašena psa, Jednog iz azila, jednog sam othranila na dudu, dvije mačke, jednu staru 14 godina i jednu spašenu iz ovih poplava i odlučila sam ju zadržati i štakoricu.
I svi me pitaju kud budem sa životinjama dok dođe beba?
Pa oni su moja obitelj, moja djeca. kaj kud s njima? imam ogromnu kuću i stane još sto pasa i sto miceka u nju. Zbog čega ljudi misle da klinci i životinje ne idu zajedno?
eto samo da se malo i ja požalim da me osim ove alergije koja me drži već 8 dana i ne popušta počelo živcirat pitanje koje čujem barem 10 puta tjedno: "a di je tebi trbuh?" u 33.tjednu trudnoće!? Počela sam odgovrat da kad negdje idem onda trbuh ostavim doma...uf...
čak me i sestra na uzv u bolnici prošli utorak (poslala me moja gin.da provjeri svoje sumnje;nešto s posteljicom) pitala dal je to početak trudnoće ili još trudnoća nije potvrđena ili zbog čega sam tu!?
vjerojatno svi misle da se izgladnjujem ili da nisam sva svoja ili tako nešto...
5ra ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji