Meni nitko ne pametuje osim stare,ali to polako rješavamo,drago mi je što svi u obitelji koji imaju bebe/djecu,a većina ih je bila za Uskrs kod nas nije rekla ni riječ,ni za odgoj,ni za prehranu,apsolutno ništa...jedino kaj me FAKAT nervira je kad god idemo kod doktora ili kad smo išli na pretrage, druge mame koje bulje ko kreteni kretenski kad se mala rasplače,dođe mi da im kažem kaj buljiš koji klinac,kao da se tvoje dijete nikad nije rasplakalo,to ne mogu shvatiti
Moja S nije tip koja će biti na mjestu, i onda osobe koje nisu na to navikle počnu, dođi tu sjedni se malo,a ona okreće očima, nemoj sjediti na podu prehladit ćeš se...nemoj trčati past ćeš...kaj joj nije zima, a dijete normalno obučeno, joj pa vjetar je napuhat će ju, naravno isto vrtić je kriv za sve, za ovo za ono...pa kako to dijete se diže u 6h kaj ne bi još malo spavalo, pa ne bude joj niš od 100 grama čokolade, ma ništa samo će podivljati....a još ima i Ad, pa kad to vide onda posebni savjet s čime se to treba mazati, e tu su mi najbolji, nema što nema da trebam staviti djetetu na ruke, jojjjj samo ignor! Sva sreća što je dijete dosta inteligentno i jednostavno odbrusi.
uh... ima toga više što nam smeta...
ucimo dijete jesti za stolom, odnosno u hranilici (eventualno u kolicima kada smo u gostima), ali u principu volimo da se u miru pojede na mjestu (sjedeći) i nakon obroka je Mrva slobodna za igru!
sveky to nikako ne može shvatiti i najradije bi pustila Mrvu da juri po stanu, a ona bi ju hvatala i onako usput joj trpala hranu u usta (da ne prekidamo igru, jel)..
kad smo kod hrane - dijelimo isti slucaj sa svima ovdje - totalni smo čudaci što naše dijete ne zna kakvog je okusa čokolada i smoki od kikirikija... i nismo normalni jer kako mi mislimo da će dijete narasti!
moja mama bi joj svakako trpala sok umjesto vode - "dajte jooj bar danas soka da zna da je nedjelja"
a da ne velim da joj je sveky pokušala utrpat orehnjacu i makovnjacu - "gle kak je baka fino to ispekla"
i svi imaju naviku samo vikat ne ne ne... nemoj ovo, nemoj ono... to se ne smije, to je bekano, to je pec, ne, ne, ne...
pokušavamo objasnit svima da mi ne koristimo "ne". Čuvamo ga za one situacije koje su stvarno opasne i kada cuje "ne" - da odmah prestane s radnjom jer radi nešto opasno.
kod oblacenja imamo dvije suprotne strane - moja mama bi ju zabundala i kad je vani +20 ("jooj mrzli joj je nosek"), a sveky skida kapu kad je vani 0 + vjetar ("vruce joj je ispod kape")...
Sortiraj odgovore
Najstariji