nalah točno razumijem o čemu pričaš i baš me to muči i brinem se zbog toga... brinem se općenito u kakvom društvu će biti i hoće je oni "odvući" u neke loše stvari, ali i ovo nasilje u školama je katastrofa, mene je kao dijete učitelj u maloj školi fizički jako jako tukao, ja sam se to bojala reći kod kuće i jake tragove mi je to ostavilo dok sam odrastala, pubertet neću ni spominjat.. ali sada više to ne rade profesori već vršnjaci što je odvaratno jer je dijete nezaštićeno čim mu sat završi pogotovi oni koji su na meti "frajera" koji se vole dokazivati nad slabijima.. sada ću možda biti smješna ali mislim da bi puno svojih strahova riješila kada bi L učila neku borilačku vještinu.. meni je npr jako žao što ja nisam..
Ono dok vam neka osoba želi nametnuti svoje mišljenje ali se ne usudi direktno to reći pa se kao obraća bebici
npr.
"joooj, kako su ti rukice hladne, tebi je zima, a mama te neće obući"
itd.
Zebrice, volje ima, najveci poticaj za bilo sto je bebica :)) Financije su problem, a nazalost presudne, doci ce I to na svoje hehe :)))
MAMA PRVI PUT, mm je bio u vojsci isto :)) A moja prica s vojskom je tragedija veza I poznanstva, izgleda da vecina toga funkcionira tako. Dvaput san se opekla, najvise ocjene na obuci, I onda prode netko tko zna nekoga
Nalah, mene isto uzasno strah kad L krene u skolu, ne zelim da nikad prode ono sto sam ja prolazila kroz svoje skolovanje. Ne samo od vrsnjaka vec I od profesora, itekako je ostavilo traga. Moji su me uvik odgajali u smislu da nasilje nije rijesenje, nazalost tek kad mi je puko film u osmom razredu pa sam nabila lika iz razreda stolom u stol usred sata, stali su sipat uvrede, ali me profesorica onda deklarirala kao nasilnicu I posjela na stol kraj sebe. Vjecno sam camila sama, nismo smjeli preko odmora biti unutar skole I onda bi ko cuk morala vani sama biti dok bi se ssvi smijali tome... Jooj ova tema, mogla bi brdo napisat, drago mi je samo da je to sve iza mene, a najbitnije mi je da L-u nikada tako ne bude.
14.06.2014. L ♥
eh.. nazalos nisam jedina ...Luki
Dada jako mi je poznato to "obraćanje bebi"... kada stavi ruke usta nedugo nakon podoja "ti nisi zadovoljna, jel da! još si gladna" i to "pa treba joj dekica, da li ima čarapice ispod toga".. Aaaaaaa..
štaa?? još sisa?? (imala 3 mj)
također me živcira moja sestrična koja ne koristi internet (osim za igrice) jer je to glupost i tamo nema ništa pametno, a onda meni priča kako ja ne dojim dobro. Ona svome sinu neće davt neki batat i avokado i q nešto.. sta ja znam kad ima i naše hrane i hipp kašica, ja izmišljam.
ali nikad nije čula za soor, za skok u razvoju, da se beba ne stavlja na silu da sjedi itd..
kada me pitala za pelene, rekla sam kako koristimo platnene a onda se onda pohvalila kako ona ne daje puno novca za pelene jer često puta promjeni samo tri dnevno, a što se ja sad pravim kao neka fina da je to pre malo i da je najgore i glupo štedit na taj način bebi na pelenama..
mora da sam sve te gluposti pročitala na tom internetu gdje je zenama dosadno pa pisu sve i svašta..
Hahah jooj kad se tako neko obraća bebi onda ja sarkastično odgovaram ko beba i još nekim smiješnim glasićem ko iz crtića. I obicno to bude u stilu mama mi je zločesta i ne da mi ni jest nit me obuće ni niš. Onda zašute svi
Dada... oooo da...to je tak iritantno.... mene živcira svekar...sveki je prestala tepat (fala bogu),al sad on tepa li ga tepa... brijem da to sad namjerno radi... i kad mu kažem da joj ne tepa on veli pa kak da pričam s njom... pa bez tepanja... al ne... bebama se mora tepat...i onda pita mene tebi mama nije tepala, i ja velim da nije jer fakat nije i onda on ma da moš si mislit... jojjj.... i da... veli pa ti nemoj mene slušat dok tepam,... pa nije to zbog mene nego zbog bebe je*** te mutava
Hehehe...zanimljivo kako svi drugi znaju sto je dobro za dijete Ali mama nezna...jer ona ne boravi 24/7 sa dijetetom najcesce sama...a kome god zaplace u rukama slijedi:" sad ce tebe mama uzeti "....pa sto ga oni me umire kad ocito sve znaju...Mozda mogu dijete umiriti tepanjem npr.nikad neznas 😡
Ja više nemam živaca pokušavat svojoj staroj objasniti ono što me smeta,uzalud vam trud svirači...kao da sam u onom filmu sa sviscem,svaki,ali svaki dan ista rasprava odjeća,vrijeme,ime...ja jednostavno ne mogu,ali ne mogu shvatiti kako joj se da.Ne želim joj zabraniti da dolazi vidjeti malu,ali svaki dan mi upropasti s tim raspravama.Neki dan je čak stari morao intervenirati jer ona ne zna stati.I onda kaže-ja to sve radim iz brige...Evo sad primjer s onim kozicama,svaki prištić na licu-ima kozice ima kozice!!!Pa bi ona njoj mjerila temperaturu svakih 2 min,ja kažem ne treba,odem na wc evo nje s digitalnim toplomjerom i obavezno maloj zabije to plavo svjetlo u oko i onda kao da je razočarana jer nema temp.pa bi sad trebalo u guzu,reko zaboravi,pa onda počne sa svojim manipuliranjem-ti si mama,ti ćeš biti odgovorna ako se djetetu nešto dogodi-i kaj reći na to...i tak svaaaaaaki dan
Sortiraj odgovore
Najstariji