Što vas živcira otkada ste postale mama

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cloudy
    08. Travanj 2015. 11:58

Imale smo sličnu temu na trudnoći... dakle...što vas živcira? Meni trenutno kidaju živce priče o tome što joj trebam dati jesti...bebi od 3 mj koja je isključivo dojena....

Tina130
    08. Travanj 2015. 13:34

I mene to najvise zivcira od samog pocetka! Naime maleni sada ima 10 i pol mj. i uveli smo dohranu sa 6mj. ali neprestani komentari, naravno negativni te isti savjeti me ubijaju u pojam! Hranim ga po tablici, ne dajem mu slatkise  i grickalice i zbog toga sam najlosija majka na svijetu. Naucila sam samo oglusit na to. 

V.

kika512
    29. Travanj 2015. 21:28

cloudy

Imale smo sličnu temu na trudnoći… dakle…što vas živcira? Meni trenutno kidaju živce priče o tome što joj trebam dati jesti…bebi od 3 mj koja je isključivo dojena….

Been there, than that.. :)

i sad kad ga normalno hranim (ima preko 8mjeseci) vise nitko nis ne kometira, nego se jos i cude kakve mu sve to kasice kuham ..

sljedeca faza prigovora ide na to koliko malo kasice pojede...naci ce se netko ko ce ti reci da ju trebas pustit da skroz ogladni i onda ju "nasopati" ili uvaliti dudu umjesto sise...

inace mi smo nekak odmah krenuli sa zlicom, bas nis na dudu nije htio, a ni sad nece...i super napredujemo

A da odgovorim na topic pitanje: Najviše me živcira što su se svi prema meni ponašali kao da imam kvocijent inteligencije 0% i čudili se kako uopće uspijevam normalno funkcionirati...davali neprimjerene savjete koje nisam tražila, petljali mi se u privatni život, čak zadirali u moju privatnost..i onda se iznova čudili kad su se sjetili da imam teorijskih znanja o pedagogiji i psihologiji...

a kad sam bila trudna..ko da i nisam (trbuh mi se tek poceo vidjeti nesto malo sa 6mjeseci),vjezbala sam i hranila se po dijabetickoj diejti(imala sam gestacijski)  a kad ono...samo slusas o drugim trudnocama i kako je njima bilo i opet se sci cude zasto i meni nije tako....a svaka trudnica je drugacija...pa cak i svaka trudnoca..ali opet najbolji savjet za buduce trudnice i majke...pomirite se s tim da vas nitko vise nista nece pitati...jedini koji ce vam se obracati kao normalnim osobama su pedijatri...nadam se i vasi partneti, muzevi..roditelji....svi ostali spadaju u klimavu kategoriju propitkivanaj vaseg razuma ako vam je ovo prvo dijete..

i na kraju tu i tamo koji ispad priredite svim pametnjakovicima i da vidite kako poslije nema pametovanja :D

Dobri roditelji daju svojoj djeci korijen i krila; korijen, da znaju gdje im je kuća, a krila, da odlete i pokažu što su naučila!

mayathequeen
    08. Travanj 2015. 12:18

Uff mene zivcira kaj za svaki kme me svi uvjeravaju da su grcevi i da mu odmah kupujem neznam kakve cajeve i kapi..onda ja objasnjavam da on nema grceve i da se place jer je BEBA!!A na pocetku su mi govorili da dam AD jer nije o

mayathequeen
    08. Travanj 2015. 12:20

mayathequeen

Uff mene zivcira kaj za svaki kme me svi uvjeravaju da su grcevi i da mu odmah kupujem neznam kakve cajeve i kapi..onda ja objasnjavam da on nema grceve i da se place jer je BEBA!!A na pocetku su mi govorili da dam AD jer nije odmah bio debeljuco.Mahhh

koala123
    08. Travanj 2015. 12:32

ajme otkud krenut... ma najvise me zapravo zivcira moja stara koja bi njoj dala malo u vocnu kasicu zmrvljene piskote pune secera pa bi joj dala i danonino jer je siroce gladna. druge stvari prepusta meni al s ovim me izludjuje. a svekrva me zadnji put malo iznervirala kad je maloj nakon cice nudila sok. jer kupila ih je pa jbg. da se ne baci. a mala sita a ona nudi i nudi. uf...a jednom smo isli gledat stan s curkom i agentica za nekretnine nas je špotala da zakej mala nema deblju kapu i jacu jaknu jer vani puse. moj muz je popizdil...i tak. nadje se svega pomalo. sad jedva cekam da jos naraste pa da krenem slusat kka bi ju trebala odgajat i to

cloudy
    08. Travanj 2015. 13:04

To s obundavanjem i kapama sam zaboravila spomenut  to je mojim svekijim najdraže...joj njoj je hladno,obuci ju...ruke su joj hladne...normalno da su hladne kad ih stalno bali... i to s kapom....stavi joj deblju hladno joj je... a mala mrzi kape i počeli smo,naravno kad ne puše,samo kapuljaču stavljat..al ne...valjda bi šubaru morala imat.... najjača mi je bila šogica kad je rekla da će mala pokupit konjuktivitis bez kape.....

mayathequeen
    08. Travanj 2015. 13:34

He he Cloudy bude i reumu navukla

cloudy
    08. Travanj 2015. 13:54

Ooo Tina..ja ću ti biti konkurencija...curku isto planiram po tablicama hranit i isto ne davat slatkiše i več čujem ekipu oko sebe....neki dan kod svekija i jedemo kobase domaće i svekar veli bude i ona uskoro...ja ne bude još ziher godinu i pol..ima cijeli život fala bogu za kobase.... i onda on i sveki pa kako ne...to svi klinci jedu....e moja ne bude

koala123
    08. Travanj 2015. 13:58

cloudy

Ooo Tina..ja ću ti biti konkurencija…curku isto planiram po tablicama hranit i isto ne davat slatkiše i več čujem ekipu oko sebe….neki dan kod svekija i jedemo kobase domaće i svekar veli bude i ona uskoro…ja ne bude još ziher godinu i pol..ima cijeli život fala bogu za kobase…. i onda on i sveki pa kako ne…to svi klinci jedu….e moja ne bude

joj ista stvar. al dobro kod mojih je to vise zafrkancija kao bude cvarke uskoro jela i to. jer od cega ce inace bit velika i zdrava?:))

cloudy
    [OBRISANO] 08. Travanj 2015. 16:04
    cloudy
    [OBRISANO] 08. Travanj 2015. 16:04
    Tina130
    08. Travanj 2015. 15:51

Moja je svekrva kad je mali imao 6mj. govorila kak ce mali sa 7mj. jest palacinke. Kad sam rekla da nema sanse je sve krenulo. I sad mi tupi da trebam malom uvest soli i secera jer je to zdravo. Drzim se po svom i gotovo. Kobase??? Ajme sto ljudi, sto cudi…

V.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani