Što vas živcira otkada ste postale mama

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lollypop
    25. Lipanj 2015. 17:56

A kad krenu usporedivanja pricanja...ciji je prije rekao mama-tata, slagao recenice..kao da mjesec, dva, tri, po godine, igra neku ulogu..bitno da dijete razumije a kojom brzinom i koliko puno prica je individualno, netko ce prije netko ce posli, netko oko sebe ima 5 ljudi koji stalno pricaju a neke bebe su samo sa mamom...ja jos nisam mama ali biti cu uskoro i vec mi se gade ta usporedivanja, natjecanja i sl.  To je fakat ruzno. Nazalost oko mene same bebe i imat ce ih cca 10 za usporedbu u familiji, vec se jezim...kad to krene 

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

• Nutella
    25. Lipanj 2015. 23:31

draga moja Lollypop iz iskustva ti mogu reci: sa svojima je najgore.
    a dobro kazes ni pola godine neznaci nista.

Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
    A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....

antonio
    26. Lipanj 2015. 06:38

Moj prvi sin nikad ama nikad nije htio puzat ma niti lezat na trbuhu.,.a sa godinu dana prohodao.,.drugi sin poceo puzat sa sedam mj a prohodao sa godinu i dva mj.,evo mala ima za par dana 11 mj i puze kao zmijica a dize se uz namjestaj i hoda mislim ima tu i padova i vec par kvrgica na glavi.,.,ali svako djete je drukcije evo ja ih imam tri i ssvi su nebo zemlja razliciti

Jojo5
    05. Kolovoz 2015. 10:34

Valjda sam u pms u ali od kada sam postala mama me nije puno toga živciralo. Sada je valjda umor uzeo svoje. Živciraju me glupi komentari okoline i usporedbe djece, živciraju me doktori koji ofrlje rade svoj posao pa ja moram biti dosadna mama koja ih maltretira , živcira me moj dečko koji se ne želi ustati po noći i umiriti dijete jer misli da je cica sve isto kao i njegov sin koji bi valjda cicao cijeli dan, živcira me dojenje i beba koja kada me vidi vrišti kao da sam hodajuća cica i onda još malo vrišti jer kada ga ja idem uspavati neće spavati bez cice . Tati lijepo zaspe bez cice ???
    Živcira me buđenje po noći više od dva puta i nacicavanje a još me više živcira kada nakon toga ne zaspe.
    živcira me što nemam vremena za sebe da si nokte sredim ili se otuširam na miru jer njegov tata kada sam ja doma pusti sve i to je to ženo skuhaj, operi, spremi i hendlaj s djetetom a operi se sutra. e onda mama smrdi dok beba ne ode spavati. Beba je kao kraljevna na zrnu graška sve mu smeta dok spava a stvarno ga nisam učila da spava bez buke eto takav je. e onda ako sam sretna oprati ću se na miru ali on će se sigurno probuditi i vrištati.
    živciraju me moje frendice koje od kada sam rodila me uopće ne zovu da se družimo valjda im beba smeta, nek se je...u. Iz istog razloga me živcira moj brat a i tata.
    Živcira me i svekrva koja je dala moju autosjedalicu nekoj ženi nabavila drugu i sada ju već mjesecima voza po hrvatskoj a ja nemam je..nu autosjedalicu.
    Imam još milijardu stvrari za reći koje me živciraju ali i ovako je predugačak post a nije mi ništa lakše.

ana1234
    05. Kolovoz 2015. 11:08

Ma, jesi vidila. Još kad mi sveki kaže: jesi živčana, mala će bit živčana. Ma mrš, ona je živčana, i sad glumi neku alternativu, helaty life, smirenost, sve pusti djeci. Neka ne kake! I ja sam danas ljuta ko pas. Na početku sam imala strpljenja, niko ne pomaže.Da ne govorim da kada sam rodila ona je došla prvit tjedan dana vidit malu na pola sata i pametovat: svako koliko dojiš. A ručak prva dva tj. nije donijela jer je čuvala svoju drugu unuku.... ma mrš.

Znaš koje ti je rješenje: gledaj svog maloga, reci šta ti je na jeziku, niko neće biti uz tebe kada on bude plakao. nego samo ti. Ja od sada sve govorim, i mogla bi se danas posvađat sa bilo kime. Ali ponata je BOLI ME BRIG! A prije, ja kada se sitim ja sam njima nakon misec dana došla u babinje. Moje prije su dno dna (čast iznimkama) al kod nekih sam vidjela kakve su. Razočarala se nisam, samo sam vidila tko je kakve kultrure.

Ukilele
    05. Kolovoz 2015. 11:26

Jojo5

Valjda sam u pms u ali od kada sam postala mama me nije puno toga živciralo. Sada je valjda umor uzeo svoje. Živciraju me glupi komentari okoline i usporedbe djece, živciraju me doktori koji ofrlje rade svoj posao pa ja moram biti dosadna mama koja ih maltretira , živcira me moj dečko koji se ne želi ustati po noći i umiriti dijete jer misli da je cica sve isto kao i njegov sin koji bi valjda cicao cijeli dan, živcira me dojenje i beba koja kada me vidi vrišti kao da sam hodajuća cica i onda još malo vrišti jer kada ga ja idem uspavati neće spavati bez cice . Tati lijepo zaspe bez cice ???
    Živcira me buđenje po noći više od dva puta i nacicavanje a još me više živcira kada nakon toga ne zaspe.
    živcira me što nemam vremena za sebe da si nokte sredim ili se otuširam na miru jer njegov tata kada sam ja doma pusti sve i to je to ženo skuhaj, operi, spremi i hendlaj s djetetom a operi se sutra. e onda mama smrdi dok beba ne ode spavati. Beba je kao kraljevna na zrnu graška sve mu smeta dok spava a stvarno ga nisam učila da spava bez buke eto takav je. e onda ako sam sretna oprati ću se na miru ali on će se sigurno probuditi i vrištati.
    živciraju me moje frendice koje od kada sam rodila me uopće ne zovu da se družimo valjda im beba smeta, nek se je…u. Iz istog razloga me živcira moj brat a i tata.
    Živcira me i svekrva koja je dala moju autosjedalicu nekoj ženi nabavila drugu i sada ju već mjesecima voza po hrvatskoj a ja nemam je..nu autosjedalicu.
    Imam još milijardu stvrari za reći koje me živciraju ali i ovako je predugačak post a nije mi ništa lakše.

Hahaha e moran priznat da san umrla od smija na post, pogotovo ovaj dio sa dojenjem!
    Moj sin isto po cili boziji dan valjda nateze tu sisu, i kad treba prdnit ne moze bez sise to obavit! Meni najvise idu na zivce pitanja usputnih ljudi jeli dojim?! Al svak ziv ko me vidi to me pita! Mislim sta bi to opce trebalo znacit? Sta te briga jel dojim! Onda navaljivanja da moram malom dat vode jer je vruce, onda komentari tipa: on je prevelik za svoju dob manje ga doji! Isperi mu nos fizioloskom, zacepio mu se! A malom je nos pun uvik i svako uru mu nalivam te fizioloske isto ko da san debil pa ono ne cujen da mu se zacepio. A komentari muzeve rodbine kako je mali pokupio ovo od cace, ono od dida, prste od pranbabe i nos od sukunbabe e pa znas sta! Ugl bitno da moje nema nista.. Ugl svasta me jos nervira al ne dam se ja, odbrusin ja svima, bila svekrva il majka..

Mary36
    05. Kolovoz 2015. 16:01

Ha, ha jojo5 tvoj post je urnebesan, tako sam se nasmijala Meni još najmanje ide na živce beba i njeno noćno nacicavanje...nerviraju me ti ljudi koji u sve zabadaju nos. Svako živ ko me nazove prvo pita da li dojim, wtf?! Sva sreća da nam dojenje super ide jer bi u protivnom tek prošvikala. Ili svekrvini komentari: ''Moji su već s dva mjeseca spavali cijelu noć i s tri normalno jeli''...mislim super kad ih je našopala svim i svačim da su spavali ko topovi. To što sada moj muž ima grozne probavne probleme je vjerojatno radi mog kuhanja a ne nečeg drugog. I da to s prijateljicama je nevjerojatno! Kakve prasice! Dok sam bila trudna nisu me nikamo zvale, čak ni na događaje koje ritualno posječujemo već godinama, a kamoli da me sada zovu. Ne kužim baš, ko da sam od jednom invalid ili ne znam što. A i muž me naravno nanervira koliko može sa svim i svačim. Jako me nervira i moj polubrat koji se još uopće nije ni javio niti mi čestitao od kada sam rodila. I onda kažu da mladež nije nekulturna.

Mary36
    05. Kolovoz 2015. 16:04

E da, posebno me nervira i moj svekar koji mi uletava u stan bez kucanja, a ja nasred sobe stojim bez majice jer sam upravo dojila...i on to još ni ne primjeti nego navali vrišteći od sreće na malu i svu je zgužva dok je diže jer ne zna držati dijete...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI