moj necak je sa 10mj.vec hodao,a moj mali sa 11 tek propuzao. pa sta sad,djeca nisu ista.netreba oko toga radit dramu.mene su ispripadali vodaj ga,vodaj ga,pa sam se bojala da s dijetom nije nesto kako treba.a poslije se mislim koja sam ja budala,vjerujem svakoj babi iz sela.
a i doktori boze dragi,neznam dali i njima treba puno vjerovat.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
i da,to sto kazes svako drugo dijete ide na vjezbe,i za svaku sitnicu idi ovom doktoru,idi onom doktoru,i onda kazu ´´prije su djeca bila zdravija´´.
ni danas nasa djeca nisu bolesna i nesposobna,samo ih se proglasava takvim radi znanstvenika i njihovih tablica,a mnogi ih se drze ko pijan plota.
pustimo djecu nek se razvijaju po redu,sve ce doc na svoje.nije dobro ni forsiranjem proskocit neku fazu u kojoj neko lijenije dijete ´´kasni´´.
i da,to sto kazes svako drugo dijete ide na vjezbe,i za svaku sitnicu idi ovom doktoru,idi onom doktoru,i onda kazu ´´prije su djeca bila zdravija´´.
ni danas nasa djeca nisu bolesna i nesposobna,samo ih se proglasava takvim radi znanstvenika i njihovih tablica,a mnogi ih se drze ko pijan plota.
pustimo djecu nek se razvijaju po redu,sve ce doc na svoje.nije dobro ni forsiranjem proskocit neku fazu u kojoj neko lijenije dijete ´´kasni´´.
Upravo tako,svaki dan sam do sada vježbala sa njim to puzanje,onako kako mi je pokazala pedijatrica,i uredno svaki put to završava takvim plačem i suzama da me srce boli kad ga gledam...i jučer sam si rekla,dosta je bilo...prisiljavam dijete na nešto na što još nije spremno....radi koga i radi čega????i smatram da nam djeca uopće ne kasne,moj je isti ko i tvoj MIKI,propuzat će kad mu se bude dalo,pa makar i sa godinu dana
imas moju podrsku. tvom je dijetetu tek koliko,8mjeseci!? jos je premali,nemoj ga forsirat.ako vec imate termin kod fizijatra,idi,ali vidjet ces sta ce ti rec.uopce se netrebas brinut.
sad opet imam jedan primjer,3 djece(braca i sestre) koja uopce nisu puzala,samo su sa nekih 14mjeseci prohodala.znaci preskocili su tu fazu puzanja,kad su ustali na noge,bili su dugo nestabilni ali djeci nefali nista.hvala bogu.
imas moju podrsku. tvom je dijetetu tek koliko,8mjeseci!? jos je premali,nemoj ga forsirat.ako vec imate termin kod fizijatra,idi,ali vidjet ces sta ce ti rec.uopce se netrebas brinut.
sad opet imam jedan primjer,3 djece(braca i sestre) koja uopce nisu puzala,samo su sa nekih 14mjeseci prohodala.znaci preskocili su tu fazu puzanja,kad su ustali na noge,bili su dugo nestabilni ali djeci nefali nista.hvala bogu.
Da,8.mj.ima,i ne,neću ga više forsirati...za mj.dana smo kod fizijatra,otići ću čisto da vidim što će reći,iako smatram da mu uopće vježbe nisu potrebne,on nije beba koja zaostaje u razvoju....i sama je rekla da mu je sva motorika super....a dobro moja pedijatrica od samog početka ima neke svoje fiks ideje....
ma nema na cemu draga.
ja sam imala jako puno mladih zena sa puno male djece oko sebe,i svaka od njih sa svakim dijetom je prosla isti proces(pametovanje iz okoline,pogresne procjene doktora)...kad sve skupis vidis da je svaka mama svom dijetu najbolje znala.
samo se javi na klokanicu,ovdje ces uvijek imat podrsku od svih nas.
Moj stariji sin je sa 7 mj stao na svoje noge, sam i sa 12 bez ikakve pomoci prohodao, nema dana puzajuceg staza, iiiiiiiii normalno hoda i trci, dapace i jako je stabilan, pada rijetko sad sa 3 god.. Mladi je sa 9 tek puzat poceo i sad sa 11 se polako dize uz namjestaj i kuzi za kaj su noge.. Cure samo polako i pratite svoje dijete majcinski instinkt je nepogrijesiv

url=https://lilypie.com]
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji