ja sam si dala oduška zadnja 2 mjeseca(pregleda) i došla sam na +11kg, znači vrijeme je za povratak na voće i jogurt 0,9 za večeru i bar 3 dana izdržat da ne primirišem slatkom...ja ponosna kako to i nije puno kila, a kaže doktor: nije, al znate da imate još 7 tjedana do kraja!? odma me sneveselija
Ja ništa ne cijedim, kuham dok ne postignem željenu gustoću. Nekako već znam omjere pa rijetko fulam. A zobenu kašu kuham od zobenih pahuljica, onih stisnutih i to uzmem sitnije. Mislim da se prava zob inače jako dugo kuha, otprilike kao i ječam?
Ali u dućanu naši proizvođači pod nazivom tih kaša (osim one neke dobre kaše) prodaju cjelovite žitarice. Iskreno ne znam što još urade sa njima...znam jedino za heljdu sigurno da nju prepeku i da zato ima onu neku smeđu boju u odnosu na zelenkasto čudnu inače i vjerovatno se zato brže skuha(već kad je namočiš preko noći sva bude mekana). Zbog toga se te kaše i nešto brže skuhaju. Ja jedem i ječmenu kašu i ne kuha mi se tako dugo. Mislim da u petnaestak min.bude gotovo. Baš ću sutra mjeriti vrijeme...sad kad ispadne da nisam ni svjesna koliko mi se krčka.
Hmh, vidiš ja kupim ječam na tržnici kod jedne tete koja ima svoje žitarice (od nje uzimam i proso i heljdu, čak i kukuruzno brašno pa kuham one prave žgance) i kuham ga cca 45 minuta, čak i ako ga prije namočim. Heljda je gotova za 15 min, proso 10-12 min. Tako nekako.
Čim budem mogla ići na tržnicu baš ću i ja potražiti domaće varijante. Sigurno da industrija to nekako preradi pa se skrati vrijeme kuhanja.
To je i meni palo na pamet. Obožavam prave žgance, one koje moraš dugo kuhati, dok mi palenta nije nešto, nekako mi je umjetna. Probaj pa javi, baš me zanima jel ćeš primjetiti razliku.
Ja sam neki dan pojela zdjelu puterice s dresingom maslinovo, češnjak, limunov sok. Jučer sam si pirjala šampinjone uz neke bezvezne pileće odreske.
Jedem svašta
Bebač me češće traži da jedem junk food, ali se trudim da to ne bude previše često... Ako o tome danima razmišljam si prijuštim priliku... Inače se trudim jesti zdravije i imati više obroka dnevno, mada je sada po ovoj vručini teško održati prehranu od razlike 3-4 sata jer od vručine često ni ne mogu jesti
Sortiraj odgovore
Najstariji