Što jedemo u trudnoći?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lela29
    23. Travanj 2015. 08:34

Ja sam današnji doručak na poslu pripremila sinoć; isjeckala svježi krastavac, pomidoru, crvenu papariku, dodala kukuruz iz konzerve, skuhala tjesteninu, sve zalila kiselim vrhnjem i žlicom majoneze, začinila, lijepo ohladila i spakirala u posudicu. Zanemarit ćemo kalorije, itako se još nisam počela debljat.  
    Proljeće... voće, povrće... jedva sam dočekala!!

Ryanne
    23. Travanj 2015. 08:41

Na mene svi proizvodi od bijelog brašna djeluju grozno. Uvijek sam bila naduta od njih i bez probave.

Ali mozak mi je jednostavno programiran da ih obožavam. Mogu izdržati bez njih neko vrijeme, ali ću stalno misliti na njih. I onda pomislim da si mogu i jednom- dva puta tjedno i ugoditi. Pa šta bude. Samo što sad ipak malo više pazim.

Najteže mi je poslu jer nemam baš nekog izbora hrane.

Ryanne
    23. Travanj 2015. 09:00

E da, i iskreno, ja ne kužim ovo s kalorijama. Svi kažu da bismo trebale jesti oko 2200-2500 kcal dnevno. Ja bih s tim kalorijama (jedući zdravo) dobivala po kilu tjedno, ako ne i više.

Prije trudnoće, ako sam samo htjela zadržati težinu (ne smršaviti) sam jela cca. 1500-1600 kcal dnevno. I to uz hodanje barem sat vremena dnevno. Ja ne znam jel imam sporiji metabolizam ili što, ali na prosječnu visinu i težinu (165/59) tako sam funkcionirala.

I onda mi sad svi govore da trebam jesti 2500 kcal dnevno. S time bih natukla 30 kg i ne bih mogla ni ustati iz kreveta.

kachi
    23. Travanj 2015. 09:27

Ma to su prilično generalne odrednice i pri tome se misli na aktivnu i osobu sa većim udjelom mišića, ali ne troši svačiji organizam jednako kalorija dnevno. Ja isto ne mogu jesti toliko puno, niti mogu toliko toga svakodnevno strpati u sebe, a i bila bih kao kit. :D

Što se proizvoda sa bijelim brašnom ja sam isto bila luda za njima, ali može se bez njih i kad prođeš neku prvu fazu(četiri mjeseca nisam jela uopće bilo što gdje je bilo pšenice) spoznaš koliko su prazni okusom i nekvalitetni, kako drugačije djeluju na tijelo i više ti se ne jedu. Tj.ja sam ih htjela jesti, i znala sam, prvih  mjeseci trudnoće, ali bih zaključila da su baš smeće i polako sam odustala jer jednostavno više nisam od njih valjda dobivala ni onu emotivnu komponentu jer mi je to bio comfort food. 

Branchi
    23. Travanj 2015. 09:34

meni je ginic propisao onu dijetu od 1800 kalorija i da kao drzim tu oko toga, ali koji put premasim, koji put manje pojedem pa si mislim da je to ok :)
    isto si kuhamo dan ranije za posao i nosimo i decko i ja, tak znamo sto jedemo i u biti stedimo pa je to definitivno plus.
    danas imam jagode za medjuobrok, pa blitvu i piletinu na naglo, a navecer cu juhu i kasnije keksolino...to mi je kao slatko hehe

lollipop
    23. Travanj 2015. 09:43

ja sam isto sad na 1800 i to budem puna ko brod...

kachi
    23. Travanj 2015. 09:46

Branchi, i ja isto mislim da ti je to ok. A  planiranje obroka definitivno pomaže kod štednje. :) 

Mi danas imamo šparoge dan. Nisam u čitavoj trudnoći imala neke iracionalne porive za hranom, izuzev u jednoj fazi kad mi se jeo kajmak i sada divlje šparoge. Jučer mi je poznanica poklonila ogromnu vezicu pa smo jutros pravili omlet od tofua i šparoga za doručak sa sokom od grejpa i jabuka, a za ručak ću praviti rižoto sa šparogama...za večeru vjerovatno griz od pira.

Sad sam pojela nekoliko napolitanki, to mi baš nije trebalo, ali dobro..eliminirala sam ih iz kuće pa sam sigurna narednih dana. 

Gdje vi kupujete jagode? Imaju li vam baš okus jagoda? Meni su donosili u nekoliko navrata sister i dragi (kao da me obraduju), ali mi uopće nisu imale lijep jagodast okus pa sam odlučila da se još strpimo.

Branchi
    23. Travanj 2015. 10:53

ja sam ove zadnje kupila u billi (isto je bila akcija) i stvarno imaju dobar okus, bas su jako fine.
    jedva cekam da se pojave one tete na drvenim standovima po kvartu, e to su najbolje jagode :)

lollipop
    25. Travanj 2015. 13:01

uf ja danas nakupovala brdo voće (kruške, jagode, banane, grožđe) a za ručak srdelice, blitva i salata 

Lollypop
    27. Travanj 2015. 16:14

Samo cu rec da mi je dosao paket od krasa za popunjeni album zivotinjskog carstva. Upravo rijesavam krasotice.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.