Što jedemo u trudnoći?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lilianaa
    21. Travanj 2015. 14:57

Ja moram priznati da sam grozan panicar. Tome nije pogodovalo sto sam bila bolesna od 2.mj trudnoce do 3.mj pa bila na antibioticima. Toliko osjecam griznju savjesti da sada pusem i na hladno. Totalno sam izbacila sve ono u cemu sam se nekada gusila, kobasice, salame, sunke, prsute, kulene, pastete, sireve, pizze, hamburgere a strah me malo i mljevenog mesa, nista od toga vise ne jedem. Sendvice nula bodova i to me sve cini jako nezadovoljnom jer ne znam sto bih jela. 

Ujutro jedem najcesce vajkrem, slance, kukuruzne prutice, zitarice u mlijeku, gris...
    U podne najcesce piletinu (jedino njoj vjerujem) s krumpirom, snicle, tjestenine u umaku, mahune i slicno, a za veceru isto sto i za rucak, samo manje plus voce (najcesce banane, nekad narance i mandarine, te jabuke).

Jedva cekam sezonu voca i povrca, prvenstveno imam zelju za lubenicama, tresnjama, jagodama, a od povrca za paprikom, krastavcima i paradajzom. Kupujem ih u trgovini ali nije to to. Vise volim domace iz vrta.

U blenderu volim izmiksati kombinaciju banana, jabuka i jogurta, a u sokovniku obozavam jabuke i breskve. 

Osobno, u ovih 15tt, dobivala sam prva dva mjeseca kilu po mjesecu, pa sam se razboljela i izgubila ih. Sad sam opet na skoro  +2 kile. Nije tako ni lose s obzirom da sam skoro 4.mj trudnoce. S 58 na 59,5-60 kg, ja sam zadovoljna.

Lollypop
    21. Travanj 2015. 15:08

Ja sad rucala: 2 pijata riblje juhe sa rizom, mol od cca 70dkg, feta ili 2 kruha, feta orahnjace za desert. Ovaj put nisam jela salatu od radica jer mi je bila sumnjiva.
    Prejela sam se, ali u svoju obranu mol je ima cca 70 dkg prije ciscenja :D  dakle sad je imao po kile  natrpala sam se s njim zbog omege ;)

Eto, da ne ispadne da samo pricam da jedem puno :D

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Ashley
    21. Travanj 2015. 15:57

Taman završavam kuhanje ručka. Gamberi sa tikvicama na bijelo sa zelenim rezancima. 
    250 g gambera
    2 tikvice cca 500 g
    1 luk ili 2 manja
    2 češnja češnjaka
    1 mala žlica meda
    vrhnje za kuhanje
    1 povrtna juha
    maslac , sol, papar, peršin
    1dl bijelog vina (može i ne mora)
    500 g zelenih rezanaca
    malo Parmezana ili Grana padano (ekstra masni tvrdi sir)

Na maslacu se dinsta luk, njega lagano posoliti, pa češnjak samo da zamiriši. Ubace se smrznuti gamberi. Na gambere 1 žličica meda. Nakon toga ubaciti tikvice rezane na kockice. Ubaciti jednu povrtnu juhu. Neka tekućina malo ishlapi. Možete i ne morate, malo bijelog vina, pustiti da zakuha (alkohol tada nestane u potpunosti), te vrhnje za kuhanje. Neka lagano kuha 10ak min. Popapriti i staviti malo peršina na kraju.
    A zelene rezance, pripremati po uputstvu na pakiranju.
    Rezance ocijediti, malo ih zamastiti (maslac ili maslinovo). U tanjur staviti rezance na njih umak sa kozicama i tikvica,a i malo naribati ili posipati parmezana (osobno mi je draži grana padano).

Pazite da vam se:
    1. umak ne prekuha-kozice i tikvice su vrlo brzo gotove
    2. ne presolite: kocka povrtne juhe je slana, pa računajte s tim kada solite vodu za rezance i luk za dinstanje

bobica9
    21. Travanj 2015. 16:11

Jooj, ja danas bila na pregledu i sve se nabrijavam kako ću poslije u Megać na sladoled ako je sve ok... I sve ok, dobila samo 3kg i onda za kraj - uputnica za OGTT! Sad se moram kontrolirati dok to ne izvadim, a onda pravac Megać.

Lollypop
    21. Travanj 2015. 16:44

Ryanne mijenjaj doktoricu, ta nema pojma, samo maltretira!! :))))

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

lollipop
    21. Travanj 2015. 16:53

ja danas do pregleda nisam niš htjela...doručkovala zobene i pojela voće...stala na vagu a kad ono 1,8 više ali me vagala sa svom odjećom i obućom a nije oduzela ni 0,5 kg...inače mi je stara sestra oduzimala na račun robe...po kucnom vaganju je 1 kg gore tj u 20 tt 5 kg više...

sad sam ručala...juhicu od povrća i jedan burito...
    u 19:00 mi mora bit zadnji obrok jer ujutro vadim krv za KKS...ne znam šta da jedem da me drži dugo sitom

Pupa5
    21. Travanj 2015. 20:56

Ja se do prije nekoliko tjedana nisam baš najzdravije hranila jer mi je prva 3 mj bilo muka i jela sam samo škrobasto - tijesto, kruh, žgance itd. Onda sam se uspjela 2 puta razbolit tako da sam na istoj kilaži kao na početku trudnoće. Tek sam sad počela paziti što jedem i danas je moj (kao zdravi) jelovnik izgledao ovako:
    Za doručak shake od šake malina, banane i mlijeka. Pecivo sa svježim sirom i kava za međuobrok. Pola tanjura variva od graha i zelja za ručak, pola kobasice. Shake od borovnica, jabuke i spinata. Jedna palacinka sa dukatelom i šunkom (ja volim tako slane).

Bublica123
    21. Travanj 2015. 21:30

Mi tamanimo sve po redudo sad dobili 5kg i jako smo sretni...iako bi lagala kad bi rekla da bas i jedem gluposti....dok nisam bila trudna papala sam puuuuuno povrca,voca i finog meseka

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.