Ja moram priznati da sam grozan panicar. Tome nije pogodovalo sto sam bila bolesna od 2.mj trudnoce do 3.mj pa bila na antibioticima. Toliko osjecam griznju savjesti da sada pusem i na hladno. Totalno sam izbacila sve ono u cemu sam se nekada gusila, kobasice, salame, sunke, prsute, kulene, pastete, sireve, pizze, hamburgere a strah me malo i mljevenog mesa, nista od toga vise ne jedem. Sendvice nula bodova i to me sve cini jako nezadovoljnom jer ne znam sto bih jela.
Ujutro jedem najcesce vajkrem, slance, kukuruzne prutice, zitarice u mlijeku, gris...
U podne najcesce piletinu (jedino njoj vjerujem) s krumpirom, snicle, tjestenine u umaku, mahune i slicno, a za veceru isto sto i za rucak, samo manje plus voce (najcesce banane, nekad narance i mandarine, te jabuke).
Jedva cekam sezonu voca i povrca, prvenstveno imam zelju za lubenicama, tresnjama, jagodama, a od povrca za paprikom, krastavcima i paradajzom. Kupujem ih u trgovini ali nije to to. Vise volim domace iz vrta.
U blenderu volim izmiksati kombinaciju banana, jabuka i jogurta, a u sokovniku obozavam jabuke i breskve.
Osobno, u ovih 15tt, dobivala sam prva dva mjeseca kilu po mjesecu, pa sam se razboljela i izgubila ih. Sad sam opet na skoro +2 kile. Nije tako ni lose s obzirom da sam skoro 4.mj trudnoce. S 58 na 59,5-60 kg, ja sam zadovoljna.
Ja sad rucala: 2 pijata riblje juhe sa rizom, mol od cca 70dkg, feta ili 2 kruha, feta orahnjace za desert. Ovaj put nisam jela salatu od radica jer mi je bila sumnjiva.
Prejela sam se, ali u svoju obranu mol je ima cca 70 dkg prije ciscenja :D dakle sad je imao po kile natrpala sam se s njim zbog omege ;)
Eto, da ne ispadne da samo pricam da jedem puno :D
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Taman završavam kuhanje ručka. Gamberi sa tikvicama na bijelo sa zelenim rezancima.
250 g gambera
2 tikvice cca 500 g
1 luk ili 2 manja
2 češnja češnjaka
1 mala žlica meda
vrhnje za kuhanje
1 povrtna juha
maslac , sol, papar, peršin
1dl bijelog vina (može i ne mora)
500 g zelenih rezanaca
malo Parmezana ili Grana padano (ekstra masni tvrdi sir)
Na maslacu se dinsta luk, njega lagano posoliti, pa češnjak samo da zamiriši. Ubace se smrznuti gamberi. Na gambere 1 žličica meda. Nakon toga ubaciti tikvice rezane na kockice. Ubaciti jednu povrtnu juhu. Neka tekućina malo ishlapi. Možete i ne morate, malo bijelog vina, pustiti da zakuha (alkohol tada nestane u potpunosti), te vrhnje za kuhanje. Neka lagano kuha 10ak min. Popapriti i staviti malo peršina na kraju.
A zelene rezance, pripremati po uputstvu na pakiranju.
Rezance ocijediti, malo ih zamastiti (maslac ili maslinovo). U tanjur staviti rezance na njih umak sa kozicama i tikvica,a i malo naribati ili posipati parmezana (osobno mi je draži grana padano).
Pazite da vam se:
1. umak ne prekuha-kozice i tikvice su vrlo brzo gotove
2. ne presolite: kocka povrtne juhe je slana, pa računajte s tim kada solite vodu za rezance i luk za dinstanje
Jooj, ja danas bila na pregledu i sve se nabrijavam kako ću poslije u Megać na sladoled ako je sve ok... I sve ok, dobila samo 3kg i onda za kraj - uputnica za OGTT! Sad se moram kontrolirati dok to ne izvadim, a onda pravac Megać.
Ryanne mijenjaj doktoricu, ta nema pojma, samo maltretira!! :))))
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
ja danas do pregleda nisam niš htjela...doručkovala zobene i pojela voće...stala na vagu a kad ono 1,8 više ali me vagala sa svom odjećom i obućom a nije oduzela ni 0,5 kg...inače mi je stara sestra oduzimala na račun robe...po kucnom vaganju je 1 kg gore tj u 20 tt 5 kg više...
sad sam ručala...juhicu od povrća i jedan burito...
u 19:00 mi mora bit zadnji obrok jer ujutro vadim krv za KKS...ne znam šta da jedem da me drži dugo sitom
Ja se do prije nekoliko tjedana nisam baš najzdravije hranila jer mi je prva 3 mj bilo muka i jela sam samo škrobasto - tijesto, kruh, žgance itd. Onda sam se uspjela 2 puta razbolit tako da sam na istoj kilaži kao na početku trudnoće. Tek sam sad počela paziti što jedem i danas je moj (kao zdravi) jelovnik izgledao ovako:
Za doručak shake od šake malina, banane i mlijeka. Pecivo sa svježim sirom i kava za međuobrok. Pola tanjura variva od graha i zelja za ručak, pola kobasice. Shake od borovnica, jabuke i spinata. Jedna palacinka sa dukatelom i šunkom (ja volim tako slane).
Mi tamanimo sve po redudo sad dobili 5kg i jako smo sretni...iako bi lagala kad bi rekla da bas i jedem gluposti....dok nisam bila trudna papala sam puuuuuno povrca,voca i finog meseka
Sortiraj odgovore
Najstariji