Vidim da se jagode uveliko već jedu među trudnicama. Meni su ih drugi donosili nekoliko puta, ali ni jednom mi nisu bile gušt za pojesti. Još uvijek su mi plastične, odlučila sam čekati polovicu svibnja.
I meni. Meni su vodenastog okusa.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
jao ja tamanim jagode ko luda...i moram priznati baš su mi fine...
patim za tim sočnim vodenim voćem...banane mi nisu baš ali ih mogu u zobenoj k.pojesti...
sad tamanim kruške, jagode i nekad neku jabuku
Jao, ja pokušavam dobiti čim manje na kilaži jer kažu da se tek od sredine drugog tromjesječja sve razbukta. A meni je bitno da mogu biti aktivna, pokretna, da mogu hodati.. plašim se pomisli da zbog tromosti, kilaže i bolova u leđima i nogama zbog te kilaže ne mogu ni šetnju odraditi.
Čim se jedan dan opustim, kila se naljepi na mene. Ovaj vikend sam imala dva malo jača ručka + malo čipsa navečer i već sam 0,5 kg u plusu od vikenda.
Zato mi se ovaj cijeli tjedan jelovnik uglavnom sastoji od slijedećeg:
Zajutrak: zobene s kakaaom
Snack: banana
Doručak: pureća/pileća šunka/sirni namaz + pola integralnog peciva + rajčica
Ručak: meso (piletina, hrenovka) + neko povrće (mahune, krumpir) ili varivo
Večera: miješana salata ili šunka na tankoj šniti crnog kruha.
Jad i bijeda dok se ne počnem opet dobro osjećati (čitaj: nenapuhnuto).
Ali sam odlučila da ću se sutra počastiti hamburgerom s frendicama. Makar bih taman do sutra što se probave i svega tiče trebala biti ok. A onda ću opet sagriješiti.
Ali baš me briga. Pazit ću što jedem (samo zdravo) 5-6 dana u tjednu i onda se jedan- dva dana tjedno počastiti junk foodom.
ja se nabrijavam ja junk food ovaj tjedan ali čini mi se da ništa od toga...prošao me gušt...
ja imam problem sa vaganjem kod moje dr.i kod sebe doma...
naime zadnji put mi je sestra na račun odjeće oduzela 2 kg iako je trebala samo 1 po mom vaganju doma...a u utorak je bila nova sestra koja ne oduzima ništa za vaganje pa ispada da sam dobila 2.5 kg a po kućnom vaganju 1 kg...ajde nek je 1,5...
tako da zbilja moram paziti na klopu...trudim se izbjeći kruh, pekarske proizvode (a od njih imam zatvor) i jedem više povrća i voća, jogurta, palente...evo danas se častim tjesteninom nakon dugo vremena...
krumpir ni inače ne jedem baš jer mi ne paše za želudac pa više volim batat pojesti, riža 2 puta mjesečno a tako i pašta...
i imam osjećaj da čim manje jedem to više kg dobivam
Da, taj osjećaj imam i ja..
Pekarski proizvodi, kruh i tjestenina (a to najviše volim jesti) i kod mene izazivaju groznu nadutost i zatvor, a on pak hemeroide.
I ne volim povrće (osim špinata, krumpira i rajčice), ali sad se prisiljavam jesti ga jer me zasiti i ima puno vlakna. I onda sam frustrirana jer ne mogu jesti ono što želim.
Moja idealna prehrana bi bila talijanska. Tijesta, njoki, umaci, pizza. Povrće i meso mi ni ne treba, a sad sam spala upravo na to. A znam da je tako zdravije i ze bebu i za mene pa se time tješim.
Zato ću se ipak počastiti jednom tjedno jer nema smisla da budem frustrirana cijelo vrijeme. Samo što onda kad navalim na tjesteninu, pizzu ili hamburger treba sanirati štetu s probavom i par dana da se vratim u kolotečinu.
Zar se u trudnoći probava baš mora usporiti... grrrrrrr
ja obožavam povrće pa mi je to super...prokulice bi mogla svaki dan jesti
i stvarno nema povrća koje mi je bljak...čak i patlidžan koji mi nije nešto pojedem...a od mesa mi najviše paše piletina, ribu bi mogla jesti svaki dan...
stvarno ne patim za paštom, pizzama...to napravim jer me MM gnjavi
Svaka čast.
Ja se pak osjećam ko junkie na odvikavanju sa povremenim apstitencijskim krizama.
Mogli bi me u komunu strpati.
nakon šta mi je jedna fitaromaterapeutkinja rekla šta taj škrob radi u želudcu zgadilo mi se malo...a primjetila sam i da imam laganu intelorenciju na gluten...
Sortiraj odgovore
Najstariji