Hvala na odgovoru! Ja nit ne znam je li mi bilo sto prije poviseno jer me nije poslala provjeravat, nadam se da nije... a na pregledima je bilo uvijek sve u redu!
Nadam se da bude i dalje! Idem sutra endokrinologu pa cu vidjeti!
26.8. Ivan 💙💙
Cure, molim za pomoc..
33 tjedna sam trudna, danas sam dobila nalaze za TSH i vrijednost je 5.18. Ginekologica je rekla da nije strasno, al me poslala endokrinologu. Isla sam malo citati po netu, bas ne pise da to nije nist. Bebaca osjecam redovito, bili smo s 25tt na 3D uzv i bilo je sve u redu. Kod endokrinologa sam narucena drugi petak, jedino ako me uspiju prije nekako ugurati.
jesi vadila i fT3 i ft4? jer TSH kao TSH nije opasan za razvoj bebe ako su ova druga dva u razinama normale sto je sa TSH od 5.18 itekako moguce. bez obzira iako su ti fT3 i fT4 u granicama normale mislim da bi trebala uvest terapiju, jer kao sto si vec citala, disfunkcija stitne uopce nije tako bezazlena u trudnoci a mene svakodnevno nanovo sokira da se to tako olako uzima.
Cure, molim za pomoc..
33 tjedna sam trudna, danas sam dobila nalaze za TSH i vrijednost je 5.18. Ginekologica je rekla da nije strasno, al me poslala endokrinologu. Isla sam malo citati po netu, bas ne pise da to nije nist. Bebaca osjecam redovito, bili smo s 25tt na 3D uzv i bilo je sve u redu. Kod endokrinologa sam narucena drugi petak, jedino ako me uspiju prije nekako ugurati.
U prosloj trudnoci mi je u zadnjem tromjesjecju TSH skocio na 7.
Odmah sam poslana endokrinologu, on mi je rekao da to nije toliko strasno s obzirom da je zadnje tromjesjecje.
Stavio me na eutirox i to je to.
Iznjela sam trudnocu do kraja bez problema.
P.s TSH mi je u ovoj trudnoci bio 10 u samom pocetku trudnoce. Nisam ni znala da sam trudna kad sam vadila ove nalaze.
15 sam tjedan i sve je ok i samnom i sa bebicom.
nadam se da si na terapiji od pocetka, jer sa TSH od 10 ne vjerujem da su fT3 i fT4 u redu! ne zelim te plasiti ali uredna funkcija stitne zlijezde je jako vazna za razvoj fetusa, na zalost neke "greske u razvoju" uopce ne mozes vidjeti na UZ kao napr. ostecenje sluha ili intelektualnog razvoja tako da molim te, ne uzimaj to za olako! kod tebe izgleda postoji malo dublji problem sa stitnom osim trudnoce tako da se nadam da si pod lijecnickom redovnom kontrolom i da ti je TSH sad uz terapiju znatno nizi!
PS ne pisem ti rekla-kazala misljenje, neg sam dr sa puuuuno iskutstva sa stitnom!
Vadila sam i fT3 i fT4, ali na nalazu pise samo za TSH da je 5.18...
Idem sutra endokrinologu, valjda ce mi uvest neku terapiju. Prva mi je trudnoca, 33 tjedna, tlak i secer su u redu. Na +12 kg sam. Stvarno ne znam kakvo je bilo stanje na pocetku jer me doktorica nije poslala na provjeru stitnjace.
26.8. Ivan 💙💙
nadam seda si naterapijiod pocetka, jer sa TSH od 10 ne vjerujem da su fT3 i fT4 u redu! ne zelim te plasiti ali uredna funkcija stitne zlijezde je jako vazna za razvoj fetusa, na zalost neke "greske u razvoju" uopce ne mozes vidjeti na UZ kao napr. ostecenje sluha ili intelektualnog razvojatako da molim te, ne uzimaj to za olako! kod tebe izgleda postoji malo dublji problem sa stitnom osim trudnoce tako da se nadam da si pod lijecnickom redovnom kontrolom i da ti je TSH sad uz terapiju znatno nizi!
PS ne pisem ti rekla-kazala misljenje, neg sam dr sa puuuuno iskutstva sa stitnom!
Ma imam Hashimoto, tako da moja stitna nije vezana uz trudnocu.
Je, je pijem terapiju redovno, nego je to bio period prelaska sa eutiroxa na letrox pa je bila potrebna prilagodba.
TSH - 10 ( ref. 0,350-4.940)
FT3 - 2,15 (1,71-3,71)
FT4 - 0,70 (0,70-1,48)
Anti TPO 1492,5 (0,0-5,6)
TSH mi je se od pocetka trudnoce pa do sad vrti oko 2.
ft3 i ft4 ovdje moras moliti da ti vade i to ce staviti na uputnicu ako su dobre volje, jer smatraju da oni uopce nisu bitni,
tako da ja osobno nalaze sve vadim u privatnoj poliklinici)
Vadila sam i fT3 i fT4, ali na nalazu pise samo za TSH da je 5.18…
Idem sutra endokrinologu, valjda ce mi uvest neku terapiju. Prva mi je trudnoca, 33 tjedna, tlak i secer su u redu. Na +12 kg sam. Stvarno ne znam kakvo je bilo stanje na pocetku jer me doktorica nije poslala na provjeru stitnjace.
Evo, bila sam danas kod endokrinologa. Nije strasno, nije znala dal bi mi dala uopce terapiju. Uglavnom, 5 dana moram piti 12.5 mcg eutiroksa, a onda dalje 25mcg. Za 6 tjedana kontrola (ak bu moguca 😋) i posle poroda uzv stitnjace itd cisto za kontrolu. Rekla mi je da na bebicu to sigurno nije nist utjecalo.
26.8. Ivan 💙💙
Ma imam Hashimoto, tako da moja stitna nije vezana uz trudnocu.
Je, je pijem terapiju redovno, nego je to bio period prelaska sa eutiroxa na letrox pa je bila potrebna prilagodba.
TSH - 10 ( ref. 0,350-4.940)
FT3 - 2,15 (1,71-3,71)
FT4 - 0,70 (0,70-1,48)
Anti TPO 1492,5 (0,0-5,6)
TSH mi je se od pocetka trudnoce pa do sad vrti oko 2.
ft3 i ft4 ovdje moras moliti da ti vade i to ce staviti na uputnicu ako su dobre volje, jer smatraju da oni uopce nisu bitni,
tako da ja osobno nalaze sve vadim u privatnoj poliklinici)
salis se ovo za fT3 i fT4???? ne mogu vjerovati prvo TSH uopce nije hormon stitne nego hipofize, koji regulira stitnu a bas u trudnoci za razvoj fetusa TSH i nije toliko vazan koliko da su fT3 i fT4 u normali jer njihov manjak ili visak dovodi do "greske" u razvoju dok TSH nema tu ulogu! TSH samo pokazu dali stitna id eu pravcu hipo ili hyperfunkcije.... tako da iako je kod tebe TSH bio 10 mislim da nema opasnosti za plod jer si jos imala dovoljno hormona stitne, jest da ih je bilo malo ali ipak dovoljno. po mom iskutsvu (a imam ga jako puno) pacijenti se i tako najbolje osjecaju ako je TSH 1-2. a AntiTPO: to vise principijelno ne moras ni da vadis, ti ce ti do kraja zivota biti pozitivni a nemas nikakve koristi od toga da znas jesu li sada visi ili nizi, jer oni nemaju nekog velikog uticaja na funkciju odnosno onda na terapiju.
zao mi je sto su dr tako ignoratni i da se moras zezat uokolo
Vadila sam i fT3 i fT4, ali na nalazu pise samo za TSH da je 5.18…
Evo, bila sam danas kod endokrinologa. Nije strasno, nije znala dal bi mi dala uopce terapiju. Uglavnom, 5 dana moram piti 12.5 mcg eutiroksa, a onda dalje 25mcg. Za 6 tjedana kontrola (ak bu moguca 😋) i posle poroda uzv stitnjace itd cisto za kontrolu. Rekla mi je da na bebicu to sigurno nije nist utjecalo.
salis se? ne bi znala da lli bi ti dala terapiju? sa TSH od 5.18 u trudnoci? pa zaista nemam rijeci
procitaj moj prijasnji post za Vandu oko objasnjenja TSH i fT3 i fT4... mozda su ti u momentu hormoni stitne u normali ali ako je TSH 5.18 ne bi bili jos dugo, sto bi moglo imati poslijedice na bebu osim sto bi se ti osjecala losije. kontrola prije 6tj nebi imala smisla jer toliko treba otprilike dok se to sve ustali sa terapijom. Ti si onda u terminu ako se ne varam? uglavnom 6-8 tj poslije poroda bi trebala opet kontrolirat, moguce je da se vrati u normalu ali isto tako da ces morati nastaviti sa terapijom. BTW disfunkcija stitne utjece na dojenje/produkciju mlijeka i to jako
Meni je tsh prije 8 tjedana bio 5,21 bila sam kod endokrinologa i rekla sam joj da želim trudnoću.I da pokušavamo vec 7 mj.Ona je meni rekla da tsh ne utječe na plodnost odnosno da tsh nije razlog sto nisam ostala trudna.Imam dvije djece.Jedva me stavila na terapiju 25.Jučer sam dobila novi nalaz tsh sada je 7,61.Ne kuzim zašto mi se toliko popeo.
https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8
TSH u trudnoći MORA biti ispod 2.5 ... Znači, ja sam ostala trudna nedavno (nažalost, morala na kiretažu, al prije dan prije nego sam doznala za to sam baš bila endokrinologu!)... TSH mi je bio 3.04 i rekla je endokrinologica da mora biti ispod 2.5 i povisila mi terapiju (koju ja nisam krenula piti jer eto sl. dan sam išla na gin. pregled i vidjeli da je sve stalo u 10. tj., a ja bila u 13.) i moram endokrinologici ovih dana (nikako da stignem jer su me opet kiretirali pošto se nije počistilo sve), a zakazano imam kod nje 10.9. Nisam htjela biti bez veze jaču terapiju ako više nisam trudna jer TSH je bio u normali za ne trudnice.. mada ću ovih dana skočiti da pitam što kako... Ugl... i s prvom trudnoćom su mi povisili terapiju (mada ju ja pijem već 2,5g) jer TSH nikako da se spusti ispod 2.5 tako da nije normalno NE DATI terapiju..
Babyq, moguće od stresa... 2 mj od poroda tsh mi je bio super... a već 5 mj kasnije se pogoršalo... nespavanje i slično... stres igra veliku ulogu.,..
Sortiraj odgovore
Najstariji