Štitnjača i trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • raz2002
    24. Veljača 2018. 04:02

Ja sam tek u trudnoci uz sve ostalo dobila i hipotireozu. 

gclub  

• Pencil
    27. Veljača 2018. 22:24

raz2002

Ja sam tek u trudnoci uz sve ostalo dobila i hipotireozu.

gclub

Ja mislim da je to u trudnoci prolazno

• magdalena89
    15. Ožujak 2018. 20:43

Dobra večer žene, 
    Trudna sam u 11. tjednu...Od rođenja imam hipotireozu, a 2010. godine mi je zbog folikularnog tumora uklonjena cijella štitnjača. Redovno sam isla na kontrole od tada i uvijek je bilo oscilacija dok mi terapija nije "potrefita". Trudnoći sam se jako iznenadila jer sam  bila uvjerena da cu samo tesko zatrudniti. Moram priznati da si nisam pravila ni previše pritiska. Od kad sam saznala da sam trudna bila sam vec na dvije kontrole stitnjace...nazalost su mi hormoni dosta losi, pogotovo TSH, prvi put je bio oko 6 a drugi put unatoc korekciji hormona je skocio na 10. Jako sam zabrinuta za bebu, puno citam o spontanim pobacajima i posljedicama za plod, stvarno me strah...Trenutno mi je odredena terapija 2x175     5x150. Sljedeci tjedan planiram opet na kontrolu, idem svaka 3 tjedna. Nadam se da ce biti sve ok. Bila sam vec na 2 UZV, liječnici su rekli da je beba dobro....da mi je da tako ostane :/

• Pencil
    17. Ožujak 2018. 23:45

magdalena89

Dobra večer žene,
    Trudna sam u 11. tjednu…Od rođenja imam hipotireozu, a 2010. godine mi je zbog folikularnog tumora uklonjena cijella štitnjača. Redovno sam isla na kontrole od tada i uvijek je bilo oscilacija dok mi terapija nije "potrefita". Trudnoći sam se jako iznenadila jer sam bila uvjerena da cu samo tesko zatrudniti. Moram priznati da si nisam pravila ni previše pritiska. Od kad sam saznala da sam trudna bila sam vec na dvije kontrole stitnjace…nazalost su mi hormoni dosta losi, pogotovo TSH, prvi put je bio oko 6 a drugi put unatoc korekciji hormona je skocio na 10. Jako sam zabrinuta za bebu, puno citam o spontanim pobacajima i posljedicama za plod, stvarno me strah…Trenutno mi je odredena terapija 2x175  5x150. Sljedeci tjedan planiram opet na kontrolu, idem svaka 3 tjedna. Nadam se da ce biti sve ok. Bila sam vec na 2 UZV, liječnici su rekli da je beba dobro….da mi je da tako ostane :/

Bit će sve ok, ja imam štitnjaču i nisam trudna pa pijem 100. Bitno je kontrolirati, doktori znaju sve. Opasno je i ti spontani kad se ne kontrolira 

• elly
    06. Travanj 2018. 23:55

Cao cure imam problem sa stitnjacom i nikako ne mogu ostati trudna doktori mi samo uzimaju krv bla bla nikakve tableete mi ne davaju zanimaju me ove tablete Euthyrox koja je cijena i jel se mora sa receptom uzimat ? 

• madi
    09. Travanj 2018. 14:50

Beedzet Bedjet

Cao cure imam problem sa stitnjacom i nikako ne mogu ostati trudna doktori mi samo uzimaju krv bla bla nikakve tableete mi ne davaju zanimaju me ove tableteEuthyrox koja je cijena i jel se mora sa receptom uzimat ?

Draga ne mozes uzimati lijekove za stitnjacu na svoju ruku. Ja ti pijem Euthyrox zato sto imam poviseni tsh,tj.stitnjaca mi radi sporije. Terapiju ti mora odrediti lijecnik,a ne ti sama. Inace te tablete se izdaju samo na recept. Ako ti nesto nije u redu sa stitnjacom,ides vaditi krv i po nalazima ti lijecnik odredi terapiju. Ako ti nesto nije u redu svaki doktor ti mora prepisati terapiju. 

• elly
    09. Travanj 2018. 22:10

Cao cure jel koja od vas imala stitnjacu i nije mogla ostat trudna trudimo se vec dugo i nista kaze doktor da je to zbog stitnjace 😏

Schinin
    11. Travanj 2018. 17:56

Beedzet Bedjet

Cao cure jel koja od vas imala stitnjacu i nije mogla ostat trudna trudimo se vec dugo i nista kaze doktor da je to zbog stitnjace 😏

draga, sve mi imamo stitnjacu, samo je pitanje dali je disfunkcionalna 
    gore pises da doktori samo vade krv i nista ne kazu, sad kazes kaze doktor da ne mozes ostat trudna zbog stitne a i dalje nemas terapiju??? Euthyrox nisu nikakve carobne tabletice koje krenes uzimat i zack boom evo trudnoce, mogu cak biti i po zivot opasne ako se uzimaju kad ne trebaju 
    za zacece puno faktora igra ulogu, izmedju ostalog moze biti i disfunkcionalna stitnjaca.
    da krenemo od pocetka: kakvi su ti nalazi krvi, TSH???

Marijaa30
    03. Srpanj 2018. 15:21

Cure, molim za pomoc..
    33 tjedna sam trudna, danas sam dobila nalaze za TSH i vrijednost je 5.18. Ginekologica je rekla da nije strasno, al me poslala endokrinologu. Isla sam malo citati po netu, bas ne pise da to nije nist. Bebaca osjecam redovito, bili smo s 25tt na 3D uzv i bilo je sve u redu. Kod endokrinologa sam narucena drugi petak, jedino ako me uspiju prije nekako ugurati.

26.8. Ivan 💙💙

Vanda..
    05. Srpanj 2018. 13:25

Marijaa30

Cure, molim za pomoc..
    33 tjedna sam trudna, danas sam dobila nalaze za TSH i vrijednost je 5.18. Ginekologica je rekla da nije strasno, al me poslala endokrinologu. Isla sam malo citati po netu, bas ne pise da to nije nist. Bebaca osjecam redovito, bili smo s 25tt na 3D uzv i bilo je sve u redu. Kod endokrinologa sam narucena drugi petak, jedino ako me uspiju prije nekako ugurati.

U prosloj trudnoci mi je u zadnjem tromjesjecju TSH skocio na 7.
    Odmah sam poslana endokrinologu, on mi je rekao da to nije toliko strasno s obzirom da je zadnje tromjesjecje.
    Stavio me na eutirox i to je to.
    Iznjela sam trudnocu do kraja bez problema.

P.s TSH mi je u ovoj trudnoci bio 10 u samom pocetku trudnoce. Nisam ni znala da sam trudna kad sam vadila ove nalaze.

15 sam tjedan i sve je ok i samnom i sa bebicom.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.