Štitnjača i trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pencil
    16. Veljača 2018. 10:12

Znam, malo je povišen iznad gornje granice pa sad čekam šta će doktor reći, vjerojatno mijenjati terapiju 

• Pencil
    16. Veljača 2018. 10:13

Schinin

Od joda ti se TSH sigurno nece povisiti, cak naprotiv…. Visok TSH znaci usporen rad stitne, a stitnoj treba jod za Rad…ne znam kakav Ti je TSH , za zatrudniti bi bio najbolji 1-2

Znam, malo je povišen iznad gornje granice pa sad čekam šta će doktor reći, vjerojatno mijenjati terapiju

Schinin
    16. Veljača 2018. 18:35

Ako ti je TSH iznad granice onda sigurno trebas povisiti dozu hormona, ne samo zbog planirane trudnoce nego i zbog tebe same, da Ti tijelo funkcionira kako treba

Greta31
    20. Veljača 2018. 10:43

Pozdrav svima, meni je na prvom vađenju krvi u trudnoći TSH bio 4,5 i moj socijalni ginekolog mi je rekao da je to normalno.Otišla sam i kod  privatnika koji me upozorio da je to povišeno i uputio kod endokrinologa. Na sljedećem nalazu krvi (4. mjesec trudnoće)  TSH je bio 5,9 i tada bi je propisana minimum terapija Euthyrox 25 mikrograma i vikendom 50. Nakon 2 mjeseca TSH nalaz je 3,4 i endokrinolog mi je rekao da do kraja trudnoće ne moram više na kontrole i da je sada nalaz ok. Sada sam u 8. mjesecu i ostali hormoni ft3, ft4 su u granicama. Brine me jedino što odmah na početku nisam krenula s terapijom.....no ginekolog me uvjerava da je s djetetom sve u redu i da se normalno razvija....

Schinin
    20. Veljača 2018. 19:22

TSH uopce nije hormon stitnjace, nego hipofize i treba da regulira stitnu i povisen ili snizen znaci da je vec neka disfunkcija na pomolu iako su hormoni stitne jos u granicama normale. za normalan razvoj ploda je jako vazno da su fT3 i fT4 u granicama normale, tako da mislim da si krenula dovoljno rano sa terapijom. ono sto meni smeta na tvoj prici je to da vise ne zele kontrolirati, jer bi se trudnice koje imaju disfunkciju trebale svaka 4 tj kontrolirati. i nekih 6tj poslije poroda, jer principijelno za vrijeme trudnoce potreba za hormonima stitne je povisena, pa dosta zena upadne u hipotireozu, dok se cesto to poslije poroda zna regulirati.

• Pencil
    23. Veljača 2018. 16:17

Meni ipak povećalo terapiju, sad ne znam za koliko se vremena vrate hormoni u normalu jel neko zna?

Schinin
    23. Veljača 2018. 17:16

OCookie

Meni ipak povećalo terapiju, sad ne znam za koliko se vremena vrate hormoni u normalu jel neko zna?

4-6tjedana traje dok se uregulira Sa novom terapijom

• Pencil
    23. Veljača 2018. 17:23

Schinin

OCookie

4-6tjedana traje dok se uregulira Sa novom terapijom

Hvala, jel bi onda smjela pokušavati radit na bebi ili da čekam?

Schinin
    23. Veljača 2018. 17:43

Koliki Ti je TSH? fT3, fT4?
    Po mom misljenju je bolje da pricekas slijedece vadjenje krvi i da vidis dali Ti je dobra terapija, da si na sigurnoj strani. Osim toga nizi TSH povecava sanse za zacece

• Pencil
    24. Veljača 2018. 01:26

Schinin

Koliki Ti je TSH? fT3, fT4?
    Po mom misljenju je bolje da pricekas slijedece vadjenje krvi i da vidis dali Ti je dobra terapija, da si na sigurnoj strani. Osim toga nizi TSH povecava sanse za zacece

Samo tsh je povećan za 0,6 iznad gornje granice, t3 i t4 u granicama normale. Daj bože da je do toga pa da mi se povećaju šanse uskoro 😊  Hvala na brzim odgovorima 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.